Gość: cristobalus IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 21:42 Mam problem podłączyłem mikrofon żeby gadać przez skypa ale nie mogę niczego powiedzieć/ nie wiem jak w xp sie aktywuje mikrofon ratunku! Link Zgłoś Obserwuj wątek
bednarek17 Re: WINDOWS XP 26.02.05, 21:55 wejdz w start>panel sterowania>(przełącz do widoku klasycznego)i tam "dźwięki i urządzenia audio"> i zaznasz opcję "umieść ikonę głośności na pasku zadań" i zastosuj. Potem kliknij dwukrotnie na ikonę która pojawiła się przy zegarku i wybierz >"opcje">"właściwości" tam zaznacz mikrofon i daj OK potem odznacz przy mikrofonie "wycisz" i wszystko gra. Link Zgłoś
m.gregor Re: WINDOWS XP 26.02.05, 22:11 To nic nie da. Trzeba wejsc w Opcje -> Wlasciwosci, wybrac nagrywania, kliknac OK i zaznaczyc (MA BYC PTASZEK) w okienku przy mikrofonie. Zamknac mikser i mozna sprawdzic windowsowym rejestratorem dzwieku czy dziala. Link Zgłoś
Gość: mdk Re: WINDOWS XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:27 jeżeli jest zainstalowany SP2 to prawym na ikonkę przy zegarku-ustaw właściwości audio-zakładka głos-następnie testowanie sprzętu może pojawić się komunikat o blokowaniu przez zaporę Windows-odblokować i powinno działać przynajmniej u mnie działa Link Zgłoś