Gość: Gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:59 Mam pytanie: zamierzam dokupić twardy dysk (80 GB, 8 MB cache) i w związku z tym :jakie informacje podać, żeby sprzedający wiedział, jaki dysk pasuje do mojego komputera? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: piecyk gazowy Re: Pytanie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.03.05, 13:19 Interfejs - albo ATA albo SATA. Im wyższa wartość tym szybszy dysk (ATA/100, ATA/133; SATA/100, SATA/150), ale w typowych zastosowaniach nie ma ona znaczenia. Link Zgłoś
m.gregor Re: Pytanie 29.03.05, 13:20 A ja bym jeszcze podal model plyty glownej zeby sprzedawca mogl sprawdzic czy ta plyta obsluguje takie duze dyski. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Pytanie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.03.05, 13:23 W taki razie najlepszym rozwiązaniem byłoby wzięcie do sklepu instrukcji od płyty głównej. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:44 Dzięki, tylko że instrukcji do płyty głównej nie mogę znależc, a w internecie są takie informacje na temat mojej płyty gł.: Producent procesora: AMD Typ procesora: Athlon, Athlon XP, Duron Typ gniazda procesora: Socket A Liczba gniazd procesorów: 1 Producent chipsetu: SiS Typ chipsetu: 745 Częstotliwość szyny FSB: 266 MHz Liczba gniazd pamięci: 3 Rodzaj pamięci: DDRAM Częstotliwość szyny pamięci: 333 MHz Maksymalna wielkość pamięci: 3 GB Interfejs dysków ATA: 100 MB/s Wbudowany układ VGA: Nie Wbudowany układ dźwiękowy: Cmedia Złącze AGP: 4x Układ LAN: Nie Złącza PCI: 5 Złącza ISA: 0 Złącza AMR: 0 Złącza CNR: 0 Złącza USB: 2 Złącza USB 2.0: 0 szt. Wbudowany układ SCSI: Nie Układ RAID ATA: Nie Format: ATX Długość: 30,5 cm Szerokość: 21,9 cm Link Zgłoś
Gość: jap Re: Pytanie IP: *.mcnet.pl 29.03.05, 23:08 Płyta nie najnowsza, ale i nie muzealna. 80GB dysk powinna zobaczyć w całości. Najważniejsza informacja z twojej listy to: Interfejs dysków ATA: 100 MB/s - taki interfejs powinien mieć dysk. SATA odpada. Link Zgłoś