Gość: glucek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 12:43 czy warto go używać???? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: tomeczek Re: avast!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 12:51 Warto. Częste aktualizacje bazy, skuteczny, no i bezpłatny :) Ale i tak konieczny firewall do pary. Link Zgłoś
Gość: Royal Re: avast!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 14:01 A czy on współpracuje z Firefoxem. Link Zgłoś
Gość: caroll Re: avast!!! IP: *.toya.net.pl 01.04.05, 16:15 neder napisała: > a co ma jedno z drugim wspólnego? > A ma. Zawyje i każe wyłączyć dostęp do zarażonej strony.To chyba wystarczy? Link Zgłoś
m.gregor Re: avast!!! 01.04.05, 17:37 To nie ma nic wspolnego z przegladarka. Avast tworzy serwer proxy i przechwytuje wszystko co idzie przez port 80/443 (HTTP/HTTPS). Najpierw info idzie do serwera proxy, tam jest skanowane i dopiero po weryfikacji (zarazone/czyste) jest oddawane do przegladarki. Link Zgłoś
Gość: robert Re: avast!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 00:09 Witajcie, podam fakt: Po zainstalowaniu Opery 7.54u2, zaimportowaniu ulubionych IE 6 i wybraniu kilku z nich przeżyłem atak kilku wirusów i trojanów, które wytłukł mój NAV 2003. Ile zostało? nie wiem. Nigdy dotąd nie widziałem czegoś podobnego, a surfuję intensywnie od roku. Niczego nie komentuję. Z Opery korzystam, bo mi się b. podoba i od tamtego zdarzenia jest cisza. Kłaniam się Link Zgłoś
Gość: Royal Re: avast!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 14:56 To fajnie że współpracuje. A ma bo niektóre strony odrazu mogą zassać wirka, tak więc program antywirusowy powinien to wykryć i nie dopuścić do zapisania na dysku. Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: avast!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 15:10 Czy wspolpracuje z Worldem? Bo ja czensto to na nim pisze. Link Zgłoś
Gość: zzyxxyzzy Re: avast!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.04.05, 15:34 Współpracuje, podobnie jak z Photoshopem, Winampem w wersji 5.0 oraz portalem onet.pl. Co do innych portali / programów - do tel pory nie ma pewności. Link Zgłoś
gagia m.gregor - mozesz to wyjasnic? 02.04.05, 00:22 Tzn. ze jesli mam avasta i wciaz korzytam z roznych forum na gazecie, to moge sobie ta droga sciagnac wirusy do kompa??? Pytam, bo w ogole mam klopoty z gazeta... pzdr:) Link Zgłoś