Dodaj do ulubionych

Windows?????

07.04.05, 21:04
W związku z tym, że zamierzam kupić komputer proszę o radę tych którzy się na
tym znają lub mają doswiadczenie. Chodzi mi o to czy lepiej kupić komputer ze
słabszą pamięcia i Windows Professional, czy lepsza jest dobra pamięć ale za
to Windows Home Edition
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: GRZEGORZ Re: Windows????? IP: *.phil.east.verizon.net 07.04.05, 21:15
      Troche dziwne to pytanie.
      Co do pamieci to nigdy nie jest jej zbyt wiele takze jezeli jest mozliwosc mozna
      instalowac max duzo.
      Natomiast jezeli chodzi o windows to osobiscie polecam Professional.
      I nia ma zadnej roznicy ( jezeli chodzi o zapotrzebowanie na pamiec)miedzy tymi
      windami.
      Pozdrawiam Grzegorz
      • asma1 Re: Windows????? 07.04.05, 21:34
        Rzeczywiście zabrzmiało to tak jakby istniała zależność między Windows a
        pamięcią, ale to nie tak - chodzi mi o to że w sklepie gdzie chcę dokonać
        zakupu mają zestawy komp. ( oczywiście w tej cenie jaką ja chcę zapłacić)albo
        Windows Prof. i mniej pamięci albo lepsze parametry pamięci i Win. Home
        Edition.I teraz nie wiem czy kupić zestaw z Windows Prof. i np. dokupić sobie
        pamięć, czy kupić Home Edition.
        • Gość: niktabc@vp.pl Re: Windows????? IP: *.toya.net.pl 07.04.05, 21:58
          a jaki to sklep??? sokoro ma zależnosci - zawsze sie można dogadywać co do ceny
          szczególnie że róznica ceny pamięci jesty dużo nizsza niz róznica programów
    • Gość: ja Re: Windows????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 00:31
      Jesli są takie same to kup ten z większą ilośćią pamięci.
      Wersja Pro XP jest przeznaczona do pracy w firmach/biurach a Home do użytku
      domowego i pozbawiona wielu niepotrzebnych w domu usług
      • m.gregor Re: Windows????? 08.04.05, 01:22
        A wedlug mnie lepiej kupic z mniejsza iloscia pamieci+WinXPPRO i za pare
        miesiecy dokupic pamieci. Np. do 1 GB...
        • Gość: canx mala rada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 01:42
          windows he - z aktualizacjami wszystkim, sp1,sp2, i caly szereg innych - chodzi
          mi lepiej niz win pro na drugim kompie. nie zebym byl kibicem windows ogolem,
          czy ktorejkolwiek z tych dwu wersji, ale generalnie jeszcze mi sie nie
          powiesilo nic, odkad mam win he oryginalne, na nowym kompie, czyli od wrzesnia
          zeszlego roku. Co prawda teraz mam problem z winsockami ale to nie ma nic
          wspolnego...

anyway, mialem dlugo komputer z 256 ram i ten ktory kupilem (lapek FSC) -
          zrezygnowalem nie tylko z win pro, ale i z dvdrw (na rzecz cdrw-dvd combo), i
          dzieki temu mam 512 ramu. Stary, jesli moge radzic - nie wydaje mi sie, zeby
          dla normalnego uzytkowania kompa cokolwiek tak straszliwie wplywalo na
          odczuwalna jakosc pracy, jak ilosc ramu. im wiecej, tym lepiej, nawet gdyby ci
          mieli dac win 3.1 :)))

a tak zupelnie serio - bierz wiecej ramu i win he, i mam nazdieje ze bedziesz
          zadowolony, tak jak ja.

pozdrawiam, trzymaj sie:)
    • Gość: Reader Bierz IP: 212.247.232.* 08.04.05, 07:17
      kompa z pamiecia wieksza. Odczujesz roznice. W przypadku Win XP HE a Pro nie
      poczujesz zadnej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka