Dodaj do ulubionych

Kto pomoze?

23.06.02, 11:42
Ostatnio moj komputer strasznie wolno chodzi a powodem sa programiki ktore
uruchamiaja mi sie automatczycznie przy starcie. Nie siedza one w startupie.
Wiec co moge zrobic zeby sie nie uruchomialy automatycznie? Z gory dzieki.
Obserwuj wątek
    • balerina Re: Kto pomoze? 23.06.02, 12:52
      Nikt nie ma dla mnie dobrych rad??
      • Gość: swidy Re: Kto pomoze? IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 23.06.02, 13:05
        jezeli masz win 98/Me to:
        start>>uruchom>> wpisujesz "msconfig" enter ;) >>zakladka uruchamianie i tam sa
        prawie wszystkie programy kture sie uruchamialja przy starcie, (tylko nie wywal
        czegos potrzebnego).
        • Gość: swidy Re: Kto pomoze? IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 23.06.02, 13:05
          shit jaki ortograf "które" ;)
          • Gość: Gothmog Re: Kto pomoze? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.02, 13:32
            Albo zastosuj programik o nazwie "StartupManager" - działa na takiej samej zasadzie, tyle tylko ze istnieje mozliwosc zdeaktywowania danego programu nie usuwając go z listy. Dzieki temu w kazdej chwili mozesz go przywrocic do dzialania. No i program jest bardziej czytelny i łatwy w obsludze.
            Pozdr
            • Gość: Xinhua Re: Kto pomoze? IP: 62.233.183.* 23.06.02, 15:16
              Bardziej radykalną metodą jest edycja rejestru (niezależnie od systemu),
              sprawdzenie kluczy Run i RunServices i wywalenie wszystkich wpisów poza
              systemowymi (łącznie z taskmanagerem - jest krtoś kto tego używa?). Edytor
              rejestru jest w każdym Windowsie (w polu uruchom należy wpisać regedit) i nie
              wymaga instalowania niczego.
        • balerina Re: Kto pomoze? 23.06.02, 15:36
          a jak mam Win 2000?
          • Gość: Pri Re: Kto pomoze? IP: *.myslowice.artcom.pl 24.06.02, 00:37
            To masz tysiace mozliwosci. Mozesz edytowac rejestr (najlepsze wyjscie ale
            najniebezpieczniejsze :))), poleceniem "mmc" mozesz stworzyc sobie konsole do
            niechcianych programikow i nie tylko, poleceniem regedt32 - znow edycja
            rejestru. Jest jeszcze sporo darmowych programikow do takich rzeczy - sprawdz
            na www.chip.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka