Dodaj do ulubionych

jak rozpoznac?

IP: *.katowice.pik-net.pl 25.04.05, 10:14
Dostałem od kolegi płytkę... zrobiona prawieze perfekcyjnie ale w 1 miejscu
muzyka "przeskakuje" jak kiedys na winylowych... czy to dowod ze jest kopią?
Po jakich objawach mozna generalnie rozpoznac ze płytka jest kopią?
Jakie zakłocenia powodują podczas kopiowania zabezpieczenia?
Prosze o przykłady i dziękuję z góry!
Obserwuj wątek
    • Gość: Obywatel Re: jak rozpoznac? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 25.04.05, 12:11
      Każda płyta, nawet najoryginalniejsza może przeskakiwać jeśli jest zarysowana
      czy zabrudzona. W domowych warunkach nie da się zrobić tłoczonej kopii płyty. A
      skoro płyta nie jest wypalana (bo to byś chyba zauważył) to znaczy, że albo jest
      oryginalna, albo piracka kopia. Jest jednak takie powiedzenie "Darowanemu
      koniowi nie zagląda się w zęby".
      • Gość: 2504 Re: jak rozpoznac? IP: *.katowice.pik-net.pl 25.04.05, 12:31
        alez ja nie czepiam sie ze to (ewentualna) kopia... ciesze sie ze dał mi płytkę
        której inaczej nie zdobyłbym ale zaintrygowało mnie jak to jest? Załóżmy ze
        jest płytka zabezpieczona przed kopiowaniem (pisze o audio)... i co? zapewne
        daje sie to obejsc ale powiedzmy ze udało sie to nie do konca poprwawnie -
        jakie wtedy mogą byc "efekty" na tej kopii?
        • Gość: Obywatel Re: jak rozpoznac? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 25.04.05, 12:44
          Każde zabezpieczenie da się obejść. Ponieważ zabezpieczone płyty muszą grać na
          (teoretycznie) każdym sprzęcie, więc najprostszym sposobem jest podłączenie
          odtwarzacza stacjonarnego do komputera. Jeśli płyta jest - jak piszesz -
          perfekcyjnie zrobiona, to i informacja o zabezpieczniu (którego w pirackiej
          kopii nie będzie) będzie na okładce. A jeśli przeskakuje nie ze względu na
          uszkodzenie lub zabrudzenie (oglądałeś dokładnie płytę?), to może być źle zgrany
          pirat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka