Gość: ktos IP: *.net / *.net 08.05.05, 17:07 czy majac karte telewizyjna bede odbirac tylko te programy ktore moge odbierac przez telewizor wiem glupie pytnaie ale jestem kompletnie zielona w tym temacie Link Zgłoś Obserwuj wątek
mrug Re: karta telewizyjna 08.05.05, 17:26 Będziesz mogła odbierać to,co możesz odbierać przez swoją antenę. Link Zgłoś
Gość: ktos Re: karta telewizyjna IP: *.net / *.net 08.05.05, 18:08 nastepne glupie pytanie odemnie czy jest jakis sposob by ogladac swiatowe kanaly szczegolnie mi zalezy na sky sports i na kanalach filmowych nie placac zadnego zabonamentu a kupujac tylko odpowiedni sprzet ? Link Zgłoś
tswiercz Re: karta telewizyjna 08.05.05, 18:47 jak by był taki sprzęt to każdy Anglik/Włoch i kto tam jeszcze by go miał i nie płaciłby abonamentu. Link Zgłoś
darekkr1 Re: karta telewizyjna 09.05.05, 10:49 Jezeli masz bardzo stary telewizor (bez hyperbandu) to mozliwe ze karta bedzie odbierala wiecej kanalow. To jednak chyba jedyna mozliwosc. W druga strone chyba jest wieksze prawdopodobienstwo. Nie wiem jak nowsze karty TV ale starsze nie mialy zbyt czulych tunerow i dluzszy kabel wybitnie im nie sluzyl. Na wiekszosci kanalow byl snieg i slaby odbior przy kablu dlugosci 15 m. W przypadku skrocenia kabla obraz sie znacznie poprawil :) Tak poza tym zainteresuj sie kartami DVB (Digital Video Broadcasting) - odbior cyfrowej telewizji satelitarnej w komputerze. Fajna rzecz :) Link Zgłoś
Gość: ktos Re: karta telewizyjna IP: *.net / *.net 09.05.05, 13:34 wielkie dzieki za odpowiedz mozesz mi powiedziec co to za karta o ktorej mowisz bo nie moge niczego o nich znalezc po polsku Link Zgłoś
m.gregor Re: karta telewizyjna 09.05.05, 13:58 Tylko pamietaj ze przy karcie DVB: 1.) Musisz podlaczyc antene sat skierowana na jakiegos satelite (najpopularniejsze to Astra 19.2 st. i HotBird 13 st) 2.) Zeby odbierac zakodowane kanaly potrzebujesz karty kodowej oraz modulu CI do ktorego wlozysz dana karte. 3.) Musisz sie nauczyc jak programowac karte ( polecam forum sat-digital-tv.isp.net.pl ). Sama karta odbierzesz tylko niekodowane kanaly. Link Zgłoś
darekkr1 Re: karta telewizyjna 09.05.05, 18:30 ad 1 no jak cyfrowa _satelitarne- to chyba oczywiste ad 2 ... ad 3 programowac?? do tego sa normalne programy o ile wiem co do komentarza na koniec oczywiscie masz racje :) tak przy okazji slyszales o karcie skystar2 ? Link Zgłoś
Gość: ktos Re: karta telewizyjna IP: *.net / *.net 10.05.05, 01:32 a wiecie ile taki zestaw moze kosztowac czasza karta kabelki itd i czy duzo kosztuje robocizna czlowieka ktorego bym do tego scignela i czy wogole takiego znajede bo przecierz to jest nielegalne... Link Zgłoś
Gość: spadaj Re: karta telewizyjna IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.05.05, 09:00 Gość portalu: ktos napisał(a): > a wiecie ile taki zestaw moze kosztowac czasza karta kabelki itd i czy duzo > kosztuje robocizna czlowieka ktorego bym do tego scignela i czy wogole takiego > znajede bo przecierz to jest nielegalne... To są największe brednie jakie widziałem.Nic z tego co piszesz nie jest nielegalne.Kartę można zamówić do domu antenę może założyć każdy instalator lub samouk.Nie wiem czy dużo osób skusiło się na używanie karty kodowej na komputerze,bo pracuje to inaczej niż w telewizorze. Link Zgłoś
m.gregor Re: karta telewizyjna 10.05.05, 09:18 Wg. Ciebie legalne jest uzywanie lewej karty do odbioru platnych kanalow bez wykupienia abonamentu na ich ogladanie? Link Zgłoś
darekkr1 Re: karta telewizyjna 10.05.05, 14:26 Przepraszam jakiej lewej karty? do skystar nie da sie wlozyc o ile mi wiadomo zadnej karty. Po prostu dostajesz dostep do przekazow FTA czyli niekodowanych. Wspomnialem o tym dlatego bo "ktos" pytal o dobra jakosc. W ten sposob dostajesz najlepsza jakosc mpeg 2 prosto na twardy dysk komputera. Instalacja satelitarna taka sama jak do kazdego innego zestawu satelitarnego. Link Zgłoś
m.gregor Re: karta telewizyjna 10.05.05, 15:16 Ale jej chodzilo o 'bezplatne' ogladanie zakodowanych kanalow (Sky Sports, filmowe w stylu HBO czy C+). Nie chodzi mi o karte PCI tylko karte kodowa wkladana w modul CI (jak do cyfrowego tunera satelitarnego np. takiego od Cyfry+ czy Polsatu Cyfrowego). Jesli do odbioru kodowanych kanalow cyfrowych nie jest wymagana taka karta kodowa (np. mozna to zalatwic odpowiednim oprogramowaniem dekodujacym) to tego nie wiedzialem. Link Zgłoś
darekkr1 Re: karta telewizyjna 10.05.05, 20:53 Na poczatku tylko o jakosc pytala. Do niektorych kart chyba sie da podlaczyc karty, ale do tej prawie nie. Hmm co mam powiedziec na ten drugi problem :) m.gregor: poszukaj sobie cos o tej karcie sam takiej karty nie mam wiec nie wiem nic pewnego. Tutaj chodzilo mi tylko o to ze dzieki takiej karcie masz mozliwosc zgrania sobie czegokolweik na twardy dysk komputera w mpeg II. No lepszej jakosci chyba nie uzyskasz. Potem tylko na dvd wypalac. Link Zgłoś
Gość: qba Re: karta telewizyjna IP: *.czajen.pl / 80.51.251.* 10.05.05, 14:55 Polecam lekturę:www.skystar2.cnet.pl/files_uploaded.php dvbzone.dvhk.pl/?id=glowna dvb-board-pl.com/index.php Koszt to ok 500zl,karta 200-300zl antena+konwerter(y) ok 200zl. Link Zgłoś