Dodaj do ulubionych

problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc

IP: 80.51.233.* 25.05.05, 20:49
witam
film moge ogladac tylko na zmniejszonym obrazie, w trybie pelnym obraz to
stop klatka , jest spozniony itd. ciezko sie oglada
czy mozecie mi doradzic co mam zrobic zeby wszystko bylo dobrze
Obserwuj wątek
    • Gość: ass Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.05, 20:59
      Zainstalowac kodeki-dobre (np.FFDSHOW) i AllPlayer:
      www.divx.pl
    • Gość: aga Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: 80.51.233.* 25.05.05, 23:29
      nadal nic nie pomaga a te kodeki mam od dawna
      co dalej ?
      • Gość: Stoje z boku Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 00:07
        A poza tymi kodekami jakie jeszcze masz zainstalowane?
        • Gość: aga Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: 80.51.233.* 26.05.05, 00:30
          divx3codec
          DivXPro52XP2K
          DShowPack
          ffdshow-20050216

poza tym mam VLC media player a tam to w ogole nie trzeba kodekow podobno
          troche mam balaganu wiem
          • Gość: swissman Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: *.usz.ch / *.unizh.ch 26.05.05, 09:30
            moze wylacz na czas ogladania antywira.... one potrafia tak zamulic system chodzac w tle ze ciezko cos obejrzec...

albo wiecej pamieci ram lub szybszy procesor.... lub obie te rzeczy...
          • darekkr1 Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc 26.05.05, 15:30
            Moze jeszcze sie pochwal jaki masz komputer.
            Czyli jaki system (windows) procesor i ram.
            • Gość: blondynka Darku pomoz, prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 20:08
              Darku, pomoz mi prosze, bo wygladasz na profesjonaliste, jak moge zmusic
              dawniej funkcjonujace XP Home edition z "gazetowymi" CD. Przestal je czytac.
              Nie rusza sie naped. Mowi, ze nie ma CD w nosniku. Jak jakies zabezpieczenie,
              ktorego nie mam , albo kodec brakujacy?
              • darekkr1 Re: Darku pomoz, prosze 26.05.05, 21:57
                Jakie "gazetowe cd" co na nich jest?
                Filmy dvd z gazet ? a inne czyta plyty dvd czy cd.
                Bo jezeli to naped dvd i jest lekko zabrudzony
                to moze Cd jeszcze czytac a z dvd juz miec problemy.
    • Gość: aga Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: 80.51.233.* 26.05.05, 17:02
      windows xp
      mobile AMD athlon
      1400+
      1.20 Ghz
      224 MB RAM
      • darekkr1 Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc 26.05.05, 17:12
        Na takim komputerze to na pewno nie jest wina procesora.
        Chociaz o ile nie masz zamiaru kodowac niczego to
        divx3codec
        DivXPro52XP2K
        DShowPack
        te rzeczy mozna odinstalowac moim zdaniem.
        Jezeli za duzo rzeczy jest poinstalowanych to moze to zwalniac.
        No i jeszcze moze byc cos z samym windowsem (zachwaszczony)
        albo z karta graficzna. Chociaz takie problemy czesciej byly w 98,
        nie slyszalem zeby xp mial z tym problem.
        • Gość: aga Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: 80.51.233.* 27.05.05, 20:06
          log mi juz sprawdzili
          nic nie wyszlo
          czysto
      • m.gregor Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc 26.05.05, 21:59
        A czy przypadkiem cos nie doczepilo Ci sie do systemu?
        mgregor.republika.pl
        • Gość: aga Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: 80.51.233.* 27.05.05, 23:26
          log mi juz sprawdzili
          nic nie wyszlo
          czysto

• Gość: mdk Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 00:20
            nie wiem czy to pomoże ale spróbować można
            proponuję zwiększyć wyprzedzenie ,z jakim odczytywane są dane z płyty.

Start-uruchom-wpisujesz"Regedit"-uruchomi się edytor rejestru.

rozwijasz po kolei "HKEY_LOCAL_MACHINE"-"SYSTEM"-"CurrentControlSet"-"Control"-
            "FileSystem"

klikasz prawym na "FileSystem" wybierasz "Nowy"-"Klucz" i nazywasz go "CDFS"

zaznaczasz "CDFS"
            klikasz "Edycja"-"Nowy"-"Wartość DWORD" i wpisujesz
            nazwę "CacheSize"
            jeszcze raz zaznaczasz "CDFS" klikasz "Edycja"-"Nowy"-"Wartość DWORD" i
            wpisujesz nazwę "Prefetch"

teraz klikasz prawym na "Prefetch" wybierasz "modyfikuj" w otwartym oknie
            "system" zaznaczasz "dziesiętny"
            "Dane wartości" wpisujesz - 4952

klikasz prawym na "CacheSize" wybierasz "modyfikuj" w otwartym oknie "system"
            zaznaczasz "dziesiętny"
            "Dane wartości" wpisujesz - 4952

restartujesz komputer

mam nadzieję że to coś pomoże jeżeli nie to możesz usunąć ten klucz
            • break39 Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc 28.05.05, 00:49
              Trudny problem. Jeżeli takie zachowanie występuje przy stosowaniu różnych
              odtwarzaczy to istnieje jakiś konflikt. A co dokładnie to tego nikt nie powie.
              Można jedynie zgadywać i kombinować. Coś wpłynęło na pracę kodeków. Opisany
              zestaw sam w sobie nie powoduje konfliktów (przynajmniej nie powinien).
              Proponuję ponownie zainstalować kodeki za wyjątkiem divx3. Tylko musisz
              odistalować wcześniej wszystkie kodeki.
              Druga przyczyna to program do odtwarzania - też może nie działać poprawnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka