Gość: aga IP: 80.51.233.* 25.05.05, 20:49 witam film moge ogladac tylko na zmniejszonym obrazie, w trybie pelnym obraz to stop klatka , jest spozniony itd. ciezko sie oglada czy mozecie mi doradzic co mam zrobic zeby wszystko bylo dobrze Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ass Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.05, 20:59 Zainstalowac kodeki-dobre (np.FFDSHOW) i AllPlayer: www.divx.pl Link Zgłoś
Gość: aga Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: 80.51.233.* 25.05.05, 23:29 nadal nic nie pomaga a te kodeki mam od dawna co dalej ? Link Zgłoś
Gość: Stoje z boku Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 00:07 A poza tymi kodekami jakie jeszcze masz zainstalowane? Link Zgłoś
Gość: aga Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: 80.51.233.* 26.05.05, 00:30 divx3codec DivXPro52XP2K DShowPack ffdshow-20050216 poza tym mam VLC media player a tam to w ogole nie trzeba kodekow podobno troche mam balaganu wiem Link Zgłoś
Gość: swissman Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: *.usz.ch / *.unizh.ch 26.05.05, 09:30 moze wylacz na czas ogladania antywira.... one potrafia tak zamulic system chodzac w tle ze ciezko cos obejrzec... albo wiecej pamieci ram lub szybszy procesor.... lub obie te rzeczy... Link Zgłoś
darekkr1 Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc 26.05.05, 15:30 Moze jeszcze sie pochwal jaki masz komputer. Czyli jaki system (windows) procesor i ram. Link Zgłoś
Gość: blondynka Darku pomoz, prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 20:08 Darku, pomoz mi prosze, bo wygladasz na profesjonaliste, jak moge zmusic dawniej funkcjonujace XP Home edition z "gazetowymi" CD. Przestal je czytac. Nie rusza sie naped. Mowi, ze nie ma CD w nosniku. Jak jakies zabezpieczenie, ktorego nie mam , albo kodec brakujacy? Link Zgłoś
darekkr1 Re: Darku pomoz, prosze 26.05.05, 21:57 Jakie "gazetowe cd" co na nich jest? Filmy dvd z gazet ? a inne czyta plyty dvd czy cd. Bo jezeli to naped dvd i jest lekko zabrudzony to moze Cd jeszcze czytac a z dvd juz miec problemy. Link Zgłoś
Gość: aga Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: 80.51.233.* 26.05.05, 17:02 windows xp mobile AMD athlon 1400+ 1.20 Ghz 224 MB RAM Link Zgłoś
darekkr1 Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc 26.05.05, 17:12 Na takim komputerze to na pewno nie jest wina procesora. Chociaz o ile nie masz zamiaru kodowac niczego to divx3codec DivXPro52XP2K DShowPack te rzeczy mozna odinstalowac moim zdaniem. Jezeli za duzo rzeczy jest poinstalowanych to moze to zwalniac. No i jeszcze moze byc cos z samym windowsem (zachwaszczony) albo z karta graficzna. Chociaz takie problemy czesciej byly w 98, nie slyszalem zeby xp mial z tym problem. Link Zgłoś
Gość: aga Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: 80.51.233.* 27.05.05, 20:06 log mi juz sprawdzili nic nie wyszlo czysto Link Zgłoś
m.gregor Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc 26.05.05, 21:59 A czy przypadkiem cos nie doczepilo Ci sie do systemu? mgregor.republika.pl Link Zgłoś
Gość: aga Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: 80.51.233.* 27.05.05, 23:26 log mi juz sprawdzili nic nie wyszlo czysto Link Zgłoś
Gość: mdk Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 00:20 nie wiem czy to pomoże ale spróbować można proponuję zwiększyć wyprzedzenie ,z jakim odczytywane są dane z płyty. Start-uruchom-wpisujesz"Regedit"-uruchomi się edytor rejestru. rozwijasz po kolei "HKEY_LOCAL_MACHINE"-"SYSTEM"-"CurrentControlSet"-"Control"- "FileSystem" klikasz prawym na "FileSystem" wybierasz "Nowy"-"Klucz" i nazywasz go "CDFS" zaznaczasz "CDFS" klikasz "Edycja"-"Nowy"-"Wartość DWORD" i wpisujesz nazwę "CacheSize" jeszcze raz zaznaczasz "CDFS" klikasz "Edycja"-"Nowy"-"Wartość DWORD" i wpisujesz nazwę "Prefetch" teraz klikasz prawym na "Prefetch" wybierasz "modyfikuj" w otwartym oknie "system" zaznaczasz "dziesiętny" "Dane wartości" wpisujesz - 4952 klikasz prawym na "CacheSize" wybierasz "modyfikuj" w otwartym oknie "system" zaznaczasz "dziesiętny" "Dane wartości" wpisujesz - 4952 restartujesz komputer mam nadzieję że to coś pomoże jeżeli nie to możesz usunąć ten klucz Link Zgłoś
break39 Re: problem z odtwarzaniem filmow - prose o pomoc 28.05.05, 00:49 Trudny problem. Jeżeli takie zachowanie występuje przy stosowaniu różnych odtwarzaczy to istnieje jakiś konflikt. A co dokładnie to tego nikt nie powie. Można jedynie zgadywać i kombinować. Coś wpłynęło na pracę kodeków. Opisany zestaw sam w sobie nie powoduje konfliktów (przynajmniej nie powinien). Proponuję ponownie zainstalować kodeki za wyjątkiem divx3. Tylko musisz odistalować wcześniej wszystkie kodeki. Druga przyczyna to program do odtwarzania - też może nie działać poprawnie. Link Zgłoś