Dodaj do ulubionych

WizjaTV oraz Cyfra

IP: 195.94.193.* 12.09.01, 15:14
Pytanie troche niekomputerowe - czy mozna ogladac Wizje lub Cyfre nie kupujac
anten oferowanych przez te firmy - tylko majac wlasny zestaw satelitarny ?
Dzieki za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: MarekG Re: WizjaTV oraz Cyfra IP: *.chello.pl 12.09.01, 16:36
      Antena i LNB Converter moga byc twoje, co prawda LNB powinien byc nowszy...
      • Gość: BDEVIL Re: WizjaTV oraz Cyfra IP: 195.94.193.* 13.09.01, 09:28
        Czy nowszy oznacza cyfrowy ?
        I czy np do anteny jednej firmy np philipsa mozna kupic konwerter innej firmy ?
        Czy to bedzie dzialac ?
        • Gość: MarekG Re: WizjaTV oraz Cyfra IP: *.acn.waw.pl 13.09.01, 10:16
          co do LNB Converter - ten jest analogowy, akurat ze DVB (Digital Video
          Broadcasting) uzywa wyzszych czestocliwosci, ale jezeli go kupilesz w ciagu
          ostatnich 3 lat, to powinien dzialac. I antena w wiekszosci jest standartowa,
          tazke powinno wszystko dzialac razem - ja mam dosyc stara antene ze satrszym
          LNB amstrada, kupiony jakies 4 lata tamu, dekoder polsatu i dziala, ale tylko
          na Hotbirdzie, dlatego kupilem jeszcze jeden LNB converter, "zeza" - to jes
          taka przystawka i zamontowalem jeszcze jeden LNBC i mam tewz astre, razem moze
          ze 300 programow...
          • Gość: BDEVIL Re: WizjaTV oraz Cyfra IP: 195.94.193.* 13.09.01, 12:41
            troche mi rozjasniles w glowie ;-)
            dzieki - czy bede mogl ewentualnie liczyc jeszcze na jakies odpowiedzi na
            proste pytania ;-) ?
          • Gość: BDEVIL Re: WizjaTV oraz Cyfra IP: 195.94.193.* 13.09.01, 12:46
            Jeszcze przyszlo mi cos do glowy - rozumiem ze oba konwertery sa podlaczone do
            jednej anteny ?
            Jesli tak to czy nie ma problemu zeby lapac obie satelity , nie trzeba
            przestawiac anteny itp ?
            • Gość: MarekG Re: WizjaTV oraz Cyfra IP: *.chello.pl 13.09.01, 17:48
              tak, jest jedna antena (talerz) i na tej wystajacej rurce jes jeden LNBCi do
              buiej jest przykrecony taki plastykowy "zez" na ktorym jes drogi LNBC. jezeli
              to bedzies robil samemu, bedzies musial troche kombinowac, na tym drugim mam
              podlaczona astre, wiec jest on naprawo od LNBC od hotbirda - zdrugiej strony -
              jezeli bedzies mial Wizje lub cyfre, obie nadaja z astry, na hotbirdzie sa w
              wiekszosci programy arabskie, wloskie i jakies inne badziewie, astra jest o
              wiele ciekawsza.
              i jezeli bedzies mial pytania - zapraszam, chociaz nie jestem specem, tylko
              wiedza internetowa i to co sam wykombinowalem i udalo sie :))
              • Gość: BDEVIL Re: WizjaTV oraz Cyfra IP: 195.94.193.* 14.09.01, 09:26
                MOze i ja cos sie podszkole ;-) Widze ze masz adres chello.pl - ciagniesz
                internet przez antene ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka