Gość: luk IP: *.rzeszow.mm.pl 18.07.05, 20:24 wymienilem plyte główna i menadzer urzadzen wykrywa mi 2 karty sieciowe internet dziła ale pisze ze polaczenie lokale jest odłoączone Link Zgłoś Obserwuj wątek
gray Re: dwie karty sieciowe 18.07.05, 20:41 bo albo masz płytę główną z dwoma interfejsami sieciowymi albo masz płytę z jednym interfejsem sieciowym a drugi masz na karcie PCI albo jeszcze inaczej - nie masz się czym martwić w każdym bądź razie. Link Zgłoś
Gość: luk Re: dwie karty sieciowe IP: *.rzeszow.mm.pl 18.07.05, 20:48 mam jedna podpieta ale jak zrobic zeby tylko jedna bylo widac i jescze jedno zadne usb mi nie dziala a w menadzeze urzadzen jest zolty wykszyknik przy uniweralnej magistrali szeregowej usb Link Zgłoś
gray Re: dwie karty sieciowe 18.07.05, 20:58 Gość portalu: luk napisał(a): > mam jedna podpieta ale jak zrobic zeby tylko jedna bylo widac jeżeli masz windowsa xp użyj 'ukrywania nieaktywnych ikon', prawym przyciskiem na pasku zadań, właściwości i później opcje ukrywania. > i jescze jedno > zadne usb mi nie dziala a w menadzeze urzadzen jest zolty wykszyknik przy > uniweralnej magistrali szeregowej usb kliknij dwa razy w tą magistralę żeby bliżej dowiedzieć się z czym jest problem. jeżeli ze sterownikami to zainstaluj jej z płyty CD, którą dostałeś razem z nową płytą główną. Link Zgłoś
Gość: luk Re: dwie karty sieciowe IP: *.rzeszow.mm.pl 18.07.05, 21:11 ale za kazdym razem po wlaczeniu kopma pojawia mi sie kolejne polaczenie sieciowe np piate i jest ich puiec moze trzeba jakos skonfigurowc Link Zgłoś
Gość: apl Re: dwie karty sieciowe IP: *.icpnet.pl 18.07.05, 21:40 A tak dla uporządkowania sprawy: Czy po wymianie płyty przeinstalowałeś system? Jeżeli nie to czy odinstalowałeś sterowniki starej płyty i karty sieciowej (jeżeli była na płycie)? Zainstalowałeś sterowniki nowej płyty (i ew. karty sieciowej)? Link Zgłoś
Gość: luk Re: dwie karty sieciowe IP: *.rzeszow.mm.pl 18.07.05, 21:48 pewnie ze przeinstalowalem systwem ale dalej system wykrywa dwie k.sieciowe Link Zgłoś
gray Re: dwie karty sieciowe 18.07.05, 21:52 no to dwie czy pięć? bo albo ty się plączesz w zeznaniach albo ja się gubię... Link Zgłoś
Gość: luk Re: dwie karty sieciowe IP: *.rzeszow.mm.pl 18.07.05, 22:00 juz mi nie wyskakuje za kazdym razem kolejna jest tylko dwie jest jedna tylko widzi dwie Link Zgłoś
m.gregor Re: dwie karty sieciowe 18.07.05, 22:03 A czy przypadkiem to drugie to nie jest karta sieciowa 1394? Link Zgłoś
Gość: luk Re: dwie karty sieciowe IP: *.rzeszow.mm.pl 18.07.05, 22:08 nie obie sa opisane jako realtek rtl 8138 Link Zgłoś
Gość: Antek Re: dwie karty sieciowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 23:12 Usun obydwie wraz z protokolami i zrestartuj komputer. Po restarcie powinien juz wykryc jedna. Link Zgłoś
Gość: KJR Re: dwie karty sieciowe IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.14, 11:17 Ale pomogliście koledze. Pokazuje ci brak połączenia, bo obie karty są aktywne. Jedna ma zajęcie, a druga nie ma nawet kabla. Jest to normalne zjawisko. Klikasz na tą ikonkę połączenia PrawymPrzyciskiemMyszy --> Stan a potem "Wyłącz". OK i gotowe. Włączyć kartę możesz w folderze "Połączenia sieciowe" w Panelu sterowania. Tam też można je włączać i wyłączać (połącz / rozłącz) Link Zgłoś
tiges_wiz Re: dwie karty sieciowe 13.08.14, 11:25 myslę, że przez 9 lat sobie poradził lol ... diamentowa łopata tygodnia :> Link Zgłoś
Gość: WawaPogotowieKomp [...] IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.14, 12:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
tiges_wiz nie dość, że spamer, to jeszcze 16.08.14, 13:07 niepełnoprawny intelektualnie ile to minęło 10 lat? Link Zgłoś