Dodaj do ulubionych

dwie karty sieciowe

IP: *.rzeszow.mm.pl 18.07.05, 20:24
wymienilem plyte główna i menadzer urzadzen wykrywa mi 2 karty sieciowe
internet dziła ale pisze ze polaczenie lokale jest odłoączone
Obserwuj wątek
    • gray Re: dwie karty sieciowe 18.07.05, 20:41

bo albo masz płytę główną z dwoma interfejsami sieciowymi albo masz płytę z
      jednym interfejsem sieciowym a drugi masz na karcie PCI albo jeszcze inaczej -
      nie masz się czym martwić w każdym bądź razie.
      • Gość: luk Re: dwie karty sieciowe IP: *.rzeszow.mm.pl 18.07.05, 20:48
        mam jedna podpieta ale jak zrobic zeby tylko jedna bylo widac i jescze jedno
        zadne usb mi nie dziala a w menadzeze urzadzen jest zolty wykszyknik przy
        uniweralnej magistrali szeregowej usb
        • gray Re: dwie karty sieciowe 18.07.05, 20:58
          Gość portalu: luk napisał(a):

> mam jedna podpieta ale jak zrobic zeby tylko jedna bylo widac

jeżeli masz windowsa xp użyj 'ukrywania nieaktywnych ikon', prawym przyciskiem
          na pasku zadań, właściwości i później opcje ukrywania.

> i jescze jedno
          > zadne usb mi nie dziala a w menadzeze urzadzen jest zolty wykszyknik przy
          > uniweralnej magistrali szeregowej usb

kliknij dwa razy w tą magistralę żeby bliżej dowiedzieć się z czym jest problem.
          jeżeli ze sterownikami to zainstaluj jej z płyty CD, którą dostałeś razem z nową
          płytą główną.
          • Gość: luk Re: dwie karty sieciowe IP: *.rzeszow.mm.pl 18.07.05, 21:11
            ale za kazdym razem po wlaczeniu kopma pojawia mi sie kolejne polaczenie
            sieciowe np piate i jest ich puiec moze trzeba jakos skonfigurowc
            • Gość: apl Re: dwie karty sieciowe IP: *.icpnet.pl 18.07.05, 21:40
              A tak dla uporządkowania sprawy:
              Czy po wymianie płyty przeinstalowałeś system?
              Jeżeli nie to czy odinstalowałeś sterowniki starej płyty i karty sieciowej
              (jeżeli była na płycie)?
              Zainstalowałeś sterowniki nowej płyty (i ew. karty sieciowej)?
              • Gość: luk Re: dwie karty sieciowe IP: *.rzeszow.mm.pl 18.07.05, 21:48
                pewnie ze przeinstalowalem systwem ale dalej system wykrywa dwie k.sieciowe
                • gray Re: dwie karty sieciowe 18.07.05, 21:52

no to dwie czy pięć? bo albo ty się plączesz w zeznaniach albo ja się gubię...
                  • Gość: luk Re: dwie karty sieciowe IP: *.rzeszow.mm.pl 18.07.05, 22:00
                    juz mi nie wyskakuje za kazdym razem kolejna jest tylko dwie jest jedna tylko
                    widzi dwie
                    • m.gregor Re: dwie karty sieciowe 18.07.05, 22:03
                      A czy przypadkiem to drugie to nie jest karta sieciowa 1394?
                      • Gość: luk Re: dwie karty sieciowe IP: *.rzeszow.mm.pl 18.07.05, 22:08
                        nie obie sa opisane jako realtek rtl 8138
                        • Gość: Antek Re: dwie karty sieciowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 23:12
                          Usun obydwie wraz z protokolami i zrestartuj komputer. Po restarcie powinien
                          juz wykryc jedna.
                          • Gość: KJR Re: dwie karty sieciowe IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.14, 11:17
                            Ale pomogliście koledze.
                            Pokazuje ci brak połączenia, bo obie karty są aktywne. Jedna ma zajęcie, a druga nie ma nawet kabla. Jest to normalne zjawisko.
                            Klikasz na tą ikonkę połączenia PrawymPrzyciskiemMyszy --> Stan a potem "Wyłącz". OK i gotowe. Włączyć kartę możesz w folderze "Połączenia sieciowe" w Panelu sterowania. Tam też można je włączać i wyłączać (połącz / rozłącz)
                            • tiges_wiz Re: dwie karty sieciowe 13.08.14, 11:25
                              myslę, że przez 9 lat sobie poradził lol ...
                              diamentowa łopata tygodnia :>
    • Gość: WawaPogotowieKomp [...] IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.14, 12:56
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • tiges_wiz nie dość, że spamer, to jeszcze 16.08.14, 13:07
        niepełnoprawny intelektualnie
        ile to minęło 10 lat?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka