IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 10:12
Nie mam specjalnie funduszy..szukam nowego zasilacza do 150 złotych, bo
poprzedni mbg350S sie wczoraj spalił. Nie mam pojęcia dlaczego: nic nie
podkręcałem, ani nie kobinowałem. Posiadam p4 3.0, Radeona 9800 128 Atlantis,
2x 256.Ze wzgledu na kartę grafiki potrzebuje 2 wtyki FDD. Praktykowaliscie
rozdzielniki? Jaka jest jego cena? Lepiej kupić zasilacz z 2 wtykami? Możecie
cos polecić? Patrzyłem miedzy innymi na:UMZ-101 Ultramedia 450 W oraz na
Chiefteca GPS-350EB-101A. Test Chipa mówi jedynie że w tej cenie zasilacza
przyzwoitego nie kupię, ale poóżcie wybrać mniejsze zło.
Obserwuj wątek
    • mbucz Re: zasilacz 25.07.05, 10:24
      Pożycz od kumpla 20 zł i kup to:
      www.znak.pl/index.php?cid=894&scid=897&prid=zasChi360+HPC360302DF
      Ma dwa flopowtyki:
      www.chieftec.pl/?mod=psu
      • Gość: brodziu Re: zasilacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 11:39
        dzieki wielkie, wlasnienapisalem do sklepu zeby moze zamienili ten 350 na
        nowszy 360
        • mbucz Re: zasilacz 25.07.05, 11:56
          Kiedyś też się zastanawiałem nad kupnem zasilacza i zdecydowałem się właśnie na
          ten model. To jeden z najbardziej udanych zasilaczy, tani i co ważne sprawdzony.
          Czasem ktos gdzieś narzeka, że się spalił, ale to dlatego, że nie nadaje się
          jednak do ekstremalnego OC (a kupują go również niedzielni podkręcacze, co to za
          bardzo nie wiedzą co i jak, no i przesadzają). Na twojej konfiguracji będziesz
          mieć ciszę (max 1500 obr/min - więcej się raczej nie rozkręci) i stabilność.
          Oczywiście pewnie można znaleźć podobną jakość w tym przedziale cenowym, ale ten
          Chieftec ma to do siebie, że jest powtarzalny i raczej nie zdrzają mu się
          kiepskie serie.
          • Gość: brodziu Re: zasilacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 19:54
            mam jeszcze pytanie, mam w sklpeie dosc korzystnie model HPC-360-202-DF. Rozni
            sie od Twojej propozycji jedynie pasywnym PFC. Jest to istotne?
            • mbucz Re: zasilacz 25.07.05, 20:31
              Wiesz co? Po przeczytaj ten artykł:
              www.chip.pl/arts/n/article_136571.html
              Mi osobiście wydaje się, że warto zainwestować te kilkanascie PLN, ale decyzja
              nalezy do Ciebie.
              • Gość: brodziu Re: zasilacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 21:55
                dzieki za linka..przeczytalem i mam mieszane uczucia..dalbym te parenascie
                zlotych, ale akurat model z pasywnym pfc mam duzo korzystniej niz przecietne
                ceny...wiec wezme chyba okazje....poza tym, nie wiem dlaczego, ale na
                benchmarku opinie o tym zasilaczu z aktywnym pfc przemieszane sa z historiami o
                jego awaryjnosci. Biore wiec chyba pasywny :). Dzieki za pomoc. cenie sobie
                bardzo Twoje zdanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka