Dodaj do ulubionych

Narozrabiałam w Nero Wave Editor, help !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 13:20
Pozmieniałam ustawienia w tym programie ( w celach dydaktycznych , haha) i
zabawa zaskutkowała zniekształconym dźwiękiem przy odtwarzaniu muzyki,
zarówno WMP i Winampem- co ciekawe nie wszystkie utwory, ale większość ich
jest zniekształcona (przypuszczam , że te przegrane Nero) .Ewidentny poszum w
wokalu, jakby echo, takie przytłumione. Pomaga otwarcie Nero WE i zmiana
położenia dwóch potencjometrów na dole po lewej stronie , ale to
rozwiązanie tymczasowe i zabawa dość irytujaca...Mam Wi XP, Nero 6 ,
pomozecie dobre ludki? Piszcie tylko po ludzku, nie jestem orłem
komputerowym :) Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • intermaniak Re: Narozrabiałam w Nero Wave Editor, help ! 28.07.05, 15:48
      Skoro ta muzyczka brzmi dziwnie w innych playerach niż ten Wave Editor to
      znaczy,że zmiany są NIEODWRACALNE !

Próby robiłaś na orginalnych plikach a trzeba był robić TYLKO na KOPIACH plików.

A teraz orginały masz już pozmieniane i dupa blada :)
      Nie zmienisz ich na takie "bez efektów" - nawet gdyby udało Ci się dość do
      tego: co zmieniłaś i ile ?
      Ta muzyczka już nie będzie taka jak była orginalnie.

Takie zabawy robi się ZAWSZE na KOPIACH a nie orginałach :)

A jakby Ci się zawiesił komputer w trakcie takich modyfikacji ???
      To ten plik mógłby już być w ogóle stracony.
      • Gość: tygryska Re: Narozrabiałam w Nero Wave Editor, help ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 16:06
        Intermaniaku, nie robiłam żadnych prób na tych plikach, nie zmieniałam ich, nie
        otwierałam nawet w Nero , po zmianach ich dzwieku zauważyłam , że mozna jakośc
        poprawic jedynie przez otwarcie Nero WE i przekręcenie potencjometrów.
        Przypuszczam ,że nastapił jakis konflikt między Nero a playerami...Nero
        pozmieniał mi dzwiek we wszystkich utworach, hurtem, dodał jakieś stereo czy
        cuś...A moja zabawa dotyczyła wyłacznie nagrania głosu, próbowałam usuwać szumy
        i - stało się :(( Dzwiękowcy , wracajcie z urlopów , ruszcie głową plissssss!!!
        • intermaniak Re: Narozrabiałam w Nero Wave Editor, help ! 28.07.05, 18:16
          Jakieś tu sprzeczności widzę :(

Najpierw piszesz:

>nie robiłam żadnych prób na tych plikach, nie zmieniałam ich, nie otwierałam
          nawet w Nero

A potem coś zupełnie odmiennego:

> po zmianach ich dzwieku

Jakich zmianach ?

Gdzie te zmiany zrobiłaś ?

I znowu sprzeczne z tym pierwszym:

> zauważyłam , że mozna jakośc poprawic jedynie przez otwarcie Nero WE i
          przekręcenie potencjometrów.

Jak otworzyłaś ten Nero Wave Editor to przecież musiałaś W NIM otworzyć jakiś
          plik muzyczny,żeby zauważyć efekt,który chciałaś osiągnąć pisząc:

>mozna jakośc poprawic jedynie przez otwarcie Nero WE i przekręcenie
          potencjometrów

> Przypuszczam ,że nastapił jakis konflikt między Nero a playerami

Edytory dźwięku nie ingerują w ustawienia playerów.

> Nero
          > pozmieniał mi dzwiek we wszystkich utworach, hurtem, dodał jakieś stereo czy
          > cuś...

Sam tego program NIE ZROBIŁ !
          To Ty Musiałaś zatwierdzić te zmiany :)

> A moja zabawa dotyczyła wyłacznie nagrania głosu, próbowałam usuwać szumy

W czym te szumy ???

W pustym,otwartym tylko edytorze dźwięku ???
          Niemożliwe !

• Gość: tygryska Re: Narozrabiałam w Nero Wave Editor, help ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 19:07
            Intermaniaku- niedowiarku:)
            Nie ma żadnej sprzeczności w tym co napisalam, zmiany pojawiły sie po
            zamknięciu Nero i otwarciu plikow muzycznych w WMP - zrób taka próbę, otwórz
            dowolny plik muzyczny i Nero Wave Editor, pusty, skręć potencjometr
            dowolnie....zmieni Ci dxwiek odtwarzanego w tym momencie utworu jak nic, choc
            wcale nie odtwarzasz go Edytorem. Pliki nie są zmienione niedwracalnie tyle ,
            że muszę za każdym razem zmieniać ustawienia potencjometrow w Nero.cyt
            "Edytory dźwięku nie ingerują w ustawienia playerów.

> Nero
            > pozmieniał mi dzwiek we wszystkich utworach, hurtem, dodał jakieś stereo czy
            > cuś...

Sam tego program NIE ZROBIŁ !
            To Ty Musiałaś zatwierdzić te zmiany :)

> A moja zabawa dotyczyła wyłacznie nagrania głosu, próbowałam usuwać szumy

W czym te szumy ???

W pustym,otwartym tylko edytorze dźwięku ???
            Niemożliwe !"
            Jak widać ingerują, sam sprawdź podanym wyżej sposobem.Szumy usuwalam w pliku ,
            który nagrywałam (wyłacznie głos).Po tej próbie własnie tak mi sie
            porobiło.Pozdrawiam:)
            • Gość: caroll Re: Narozrabiałam w Nero Wave Editor, help ! IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 19:15
              Tak czy siak musiałaś zatwierdzić jakieś zmiany, i nie tylko lokalnie (na
              wybranym pliku)Pytanie pomocnicze: jakie masz teraz rozszerzenia tych plików,
              czy jest np. zmieniona ikona, czy też żadnych tego rodzaju zmian nie ma?
              • Gość: tygryska Re: Narozrabiałam w Nero Wave Editor, help ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 19:39
                Nadal MP3.Nie zmieniło się rozszerzenie, sprawdzałam we własciwosciach, nie
                zostały zmodyfikowane....Pzdr.
                • Gość: caroll Re: Narozrabiałam w Nero Wave Editor, help ! IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 19:58
                  Jesli jesteśmy przy właściwościach: Sprawdź: Otwierane za pomocą.....no własnie?
            • intermaniak Re: Narozrabiałam w Nero Wave Editor, help ! 28.07.05, 19:58

> Pliki nie są zmienione niedwracalnie tyle że muszę za każdym razem zmieniać
              ustawienia potencjometrow w Nero

Jakby nie były zmienione to nie musiałabyś za każdym razem regulować
              ustawieniami w Nero Wave Editor :)

Namieszałaś i tyle :)

Komputerek to nie jest to co tygryski lubią najbardziej :)))

Używam kilku programów do obróbki dźwięku i jeszcze nic takiego mi się nie
              przydarzyło.
              Co więcej - nawet nie słyszałem o tym,żeby EDYTOR samoczynnie zmieniał
              zawartość plików muzycznych i w dodatku ingerował w ustawienia odtwarzania
              muzyki w playerach.
              • m.gregor Re: Narozrabiałam w Nero Wave Editor, help ! 28.07.05, 20:08
                Oj ludzie ludzie...Nie wiecie o czym piszecie ale piszecie...Szczegolnie Ty intermaniaku...

A do autorki watku:
                uruchom Nero Wave Editor i powiedz mi jakie wartosci masz przy tych dwoch potencjometrach w lewym dolnym rogu edytora. Ustaw oba na 0, zamknij edytor i powinno byc oki. Jak nie bedzie to daj znac.
                • Gość: tygryska m.gregor jestes Wielki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 20:19
                  Dzieki ogromne, tak pomogło, kurczę , proste jak drut. Niżej apl też radził ,
                  jednak nie musiałam tych procedur juz wykonywac ( notabene u mnie w opcjach
                  edytora nie ma domyslnych ustawień audio) . Nie tykam sie Nero juz brrr :))
              • Gość: tygryska Re: Narozrabiałam w Nero Wave Editor, help ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 20:09
                Do Caroll:
                otwierane za pomocą WMP, nie ma znaczenia, gdy otwieram Winampem te same szumy.
                Do Niedowiarka:
                Przyznałam się do namieszania na początku. Zrobiłeś próbę o której pisałam?
                Masz dowod , że ingeruje.A drugim dowodem jest to co opisałam, uwierz, nie
                jestem bajkopisarką:)
                Pozdrawiam oboje Was:)
                • Gość: caroll Re: Narozrabiałam w Nero Wave Editor, help ! IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 20:13
                  Badałem pewna mozliwość, ale to nie to. Tymczasem posłuchaj rady m.gregora.
                  Wydaje się, że musisz odkręcić w edytorze, co pozmieniałaś.
            • Gość: apl Re: Narozrabiałam w Nero Wave Editor, help ! IP: *.icpnet.pl 28.07.05, 20:12
              Przecież te dwa potencjometry o których piszesz to po prostu poziom dźwięku i
              balans. Wejdź do panelu sterowania karty dźwiekowej i ustaw odpowiednie
              wartości Wave (oczywiście przy wyłączonym Nero). Najlepiej gdybyś przedtem
              znalazła opcję w rodzaju "Domyślne Ustawienia Audio" i zastosowała ją.

Jezeli później otworzysz Nero Wave Editor, to sprawdź w Opcje > Opcje
              edytora... > zakładka Ustawienia Zapisu/Wyjściowe > czy masz
              zaznaczone "Przywróć poziom głośności przy zamykaniu Nero Wave Editor".
              • Gość: tygryska Brawo m.gregor ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 20:27
                Poprzednie owacje wcisnely sie między porady .Jeszcze raz wiec je ślę by był
                ładny finał wątku :)
              • intermaniak Re: Narozrabiałam w Nero Wave Editor, help ! 29.07.05, 11:15
                A z treści pierwszego postu :

> większość ich
                > jest zniekształcona (przypuszczam , że te przegrane Nero) .Ewidentny poszum w
                > wokalu, jakby echo, takie przytłumione.

wynikałoby,że to naprawdę jakieś efekty specjalne a to po prostu...brak
                wyrobienia słuchaczki :(
    • Gość: Lolki Re: Narozrabiałam w Nero Wave Editor, help ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 17:27
      Jeśli masz jakiegos Sound Blastera sprawdź ustawienia mixera (nero mogło tam
      zmienić ustawienia do dzwięku). Odinstaluj WM, Nero, i przeinstaluj stery od
      dzwięku. A jeśli nie to spróbuj przywrócić stary rejestr. P.S A co do waszych
      odpowiedzi to LOL. Gadacie, że się nic nie da zrobić to co proponujecie
      kolesiowi formata? ;p Jak czytam odpowiedzi typu robienia na kopiach albo ze to
      juz koniec to mi zwieracze puszczają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka