Dodaj do ulubionych

Rejestracja Windows

IP: *.toya.net.pl 04.08.05, 13:49
Ma takie dziwne pytanie. Jak zarejestrowac sie w Microsofcie z moim Windowsem?
Przy procesie aktywacji wybralem opcje, ze chce sie zarejestrowc pozniej, a teraz chce i nie moge znalezc zadnego linku na stronach Microsoftu do rejestracji produktu?
Przy okazji jak to jest z aktywacja Windowsa XP OEM po ponownym zainstalowaniu systemu na ten sam komputer?
Dzieki.
Obserwuj wątek
    • eressea Re: Rejestracja Windows 04.08.05, 13:58
      Gość portalu: sonko napisał(a):

> Ma takie dziwne pytanie. Jak zarejestrowac sie w Microsofcie z moim Windowsem?

A po co chcesz się rejestrować? To jest nieobowiązkowe.

> Przy okazji jak to jest z aktywacja Windowsa XP OEM po ponownym zainstalowaniu
      > systemu na ten sam komputer?
      > Dzieki.

Normalnie, ponownie aktywujesz. Nie ma z tym żadnych problemów :)
      • Gość: irkm Re: Rejestracja Windows IP: *.toya.net.pl 04.08.05, 21:40
        Dziekuje.
        Po co rejestrowac? Faktycznie nie ma sensu bo wieksza pomoc uzyskam na tym Formum niz od Microsoftu, mimo ze zabulilem za ich produkt.
        Chcialem zadac pytanie wlasnie o ta aktywacje, pomocy technicznej, i tam chcieli koniecznie bym byl zarejestrowanym uzytkownikiem, bo inaczej mi nie odpowiedza. A na pytanie jak sie zarejestrowac nie odpowiedzieli. racaja wiec nie bede sie rejestrowal.
        Do tej pory uzywalem komputera z systemem OEM HP, ktory nie wymagal aktywacji i dlatego teraz na nowym sprzecie to dla mnie nowosc z ta aktywacja.
        • sygnalista Re: Rejestracja Windows 05.08.05, 11:01
          Gość portalu: irkm napisał(a):

> Dziekuje.
          > Po co rejestrowac?

Chociażby po to, że jak ukazał się Service Pack 1 lub SP 2 to firma Microsoft
          wysyła ZA DARMO płyty CD z tymi plikami :)
          Nie muszę ściągać ani nie muszę kupować gazet z tymi SP.
          Wypełniam formularz i przysyłają ZA DARMO !

ZA DARMO !!!

>> Do tej pory uzywalem komputera z systemem OEM HP, ktory nie wymagal
          aktywacji

Firma HP zrobiła to za Ciebie :)

• gray Re: Rejestracja Windows 05.08.05, 11:36

sp2 wysyłali za darmo do każdego kto poprosił i to nawet w duzych ilościach.
            inna sprawa, że czekało się miesiąc albo lepiej a chyba nie o to chodzi jeżeli
            idzie o 'krytyczną poprawkę'.
            • sygnalista Re: Rejestracja Windows 05.08.05, 12:23
              gray napisał:

> inna sprawa, że czekało się miesiąc

Mnie przysłano CD z SP2 po 4 dniach od chwili wypełnienia formularza na ich
              stronie.

> chyba nie o to chodzi jeżeli idzie o 'krytyczną poprawkę'.

Ja miałem CD z SP2 po 14 dniach od chwili ukazania się go na świecie.
              W czasopismach pojawił się dużo później a niektórzy nawet do dzisiaj nie
              instalowali go i jakoś system im chodzi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka