Dodaj do ulubionych

firefox coś namieszał... :(

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 16:48
Witam - otwierając firefox nie dał mi wejść w standardowe ustawienia (a miałem
tyle zakładek i automatyczne hasła na wiele stron) i kazał utworzyć nowego
użytkownika. Od tamtej pory mam czysty FF (bez Adblocka itp).
Jak to odzyskać?

Pozdr, K
Obserwuj wątek
    • Gość: b00g13 Re: firefox coś namieszał... :( IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.08.05, 16:51
      Zawiesiłeś ff, lub go wyłączyłeś w trakcie zapisywania jakiś ważnych dla niego
      danych. Jeżeli dotąd nie zrestartowałeś komputera to naciścnij ctrl-alt-del i
      wyłącz proces firefox.exe, potem uruchom ff i wybierz stary profil. Jeżeli
      zrestartowałeś, to stary profil masz w documents and settings, dane aplikacji,
      mozilla.
      • Gość: koss Re: firefox coś namieszał... :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 17:10
        Gość portalu: b00g13 napisał(a):

> Zawiesiłeś ff, lub go wyłączyłeś w trakcie zapisywania jakiś ważnych dla niego
        > danych. Jeżeli dotąd nie zrestartowałeś komputera to naciścnij ctrl-alt-del i
        > wyłącz proces firefox.exe, potem uruchom ff i wybierz stary profil. Jeżeli
        > zrestartowałeś, to stary profil masz w documents and settings, dane aplikacji,
        > mozilla.

Nie resetowałem, zamknąłem proces, ale po ponownym uruchomieniu nie pyta mi sie
        jakiego uzytkownika chce wybrac tylko loguje sie na ten nowy (czysty) i dalej :(
        • Gość: koss Re: firefox coś namieszał... :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 17:19
          jest tam plik registry.dat i katalog firefox (z plikami .dat i .ini) Jak to
          przywołać ponownie?
          • Gość: b00g13 Re: firefox coś namieszał... :( IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.08.05, 17:38
            Firefox - profiles, wybierz swój profil i albo skasuj ten drugi, albo podmień
            zawartość.
            • Gość: koss Re: firefox coś namieszał... :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 17:50
              Nic nie qmam - gdzie mam tego szukac? Moze troche dokladniej?
              • Gość: b00g13 Re: firefox coś namieszał... :( IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.08.05, 17:56
                wxp/2k

"C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles"

tu masz swoje profile, albo wykasuj ten nieużywany i przełącz w ff, albo podmień
                ten nieużywany swoim starym.
                • Gość: koss Re: firefox coś namieszał... :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 18:18

> wxp/2k
                  >
                  > "C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profile
                  > s"
                  >
                  > tu masz swoje profile, albo wykasuj ten nieużywany i przełącz w ff, albo podmie
                  > ń
                  > ten nieużywany swoim starym.

Jest tak:
                  W documents and settings jest:
                  Admin`1`000
                  Admin`1`user
                  Administrator
                  Administrator.User
                  Administrator.User.000
                  allUsers
                  AllUsers Windows
                  W żadnym z katalogów tymu Administrator nie ma Dane aplikacji :(

Aha, mam windows 2003 serwer

GG: 3186227
                  • Gość: b00g13 Re: firefox coś namieszał... :( IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.08.05, 18:22
                    ok, dobra, rozumiem. zamiast adminstrator użyj swojego windowsowego loginu.
                    • Gość: koss Re: firefox coś namieszał... :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 18:29

> ok, dobra, rozumiem. zamiast adminstrator użyj swojego windowsowego loginu.

Za to ja niewiele rozumie - co to znaczy "użyj"?
                      Mając te katalogi co robić dalej?
              • blekot Re: linki! 08.08.05, 18:25
                mozillapl.org/projekty/Szkola/Profile?v=134a
                mozillapl.org/projekty/Szkola/PrzywracaniePoUszkodzeniu?v=148i
                mozillapl.org/projekty/Szkola/ProfilePrzenoszenie?v=sgn
                szczególnie ten drugi link będzie w sam raz
                • Gość: koss Re: linki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 18:32
                  O i to jest odpowiedz - thx blekot (poszukam) :)
                  • blekot Re: linki! 08.08.05, 18:37
                    tamta też była dobra tylko że dla kogoś... kto już miał z tym stycznośc :-)
                    • Gość: koss Re: linki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 18:51
                      Ok - niby wiekszosc juz jest jasna, a jednak....
                      JAk odzyskac historie hasel www? Zainstalowane (adblock, chrome itp)?
                      Tego nie papisali... od nowa?
                      • blekot Re: linki! 08.08.05, 19:33
                        tu napisali gdzie są hasła:
                        mozillapl.org/projekty/Szkola/PlikiKtoGdzieKiedy?v=gp4
                        a staregho profilu nie masz wogóle?
                        bo z hasłami to może być problem
                        • Gość: koss Re: linki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 20:00
                          blekot napisał:

> tu napisali gdzie są hasła:
                          > mozillapl.org/projekty/Szkola/PlikiKtoGdzieKiedy?v=gp4
                          > a staregho profilu nie masz wogóle?
                          > bo z hasłami to może być problem

Stary profil mam, tylko nie wiem co z nim zrobic....
                          • blekot Re: co z profilem... 08.08.05, 20:59
                            Gość portalu: koss napisał(a):

> Stary profil mam, tylko nie wiem co z nim zrobic....

no dobra, bo cos nie kumam teraz w czym problem
                            spróbuj ze starym profilem (jeśli faktycznie go masz), sprawdź ile tam jest
                            jak?
                            1. kliknij na skrót (pulipt, pasek szybkiego uruchamiania) prawym myszki
                            2. dopisz w polu element docelowy, na końcu -p (spacja myślnik i literka p)
                            3. dwuklik na skrócie
                            4. pojawi się menadżer profili - zobacz czy są jakieś do wyboru
                            5. jeśli są to wybierz jeden (default np.) i zobacz co masz w FF
                            6. jeśli są to wybierz drugi (nie wiem jak się może nazywać) i zobacz co tam
                            masz (hasła, zakładki itp.)
                            7. zdecyduj się na któryś a ten drugi wywal (patrz pkt. 4)
                            8. jeśli nie masz możliwości wyboru to nie masz starego profilu i wtedy... kaput

do dzieła! :-)
                            • Gość: koss Re: co z profilem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:29
                              blekot napisał:

> Gość portalu: koss napisał(a):
                              >
                              > > Stary profil mam, tylko nie wiem co z nim zrobic....
                              >
                              > no dobra, bo cos nie kumam teraz w czym problem
                              > spróbuj ze starym profilem (jeśli faktycznie go masz), sprawdź ile tam jest
                              > jak?
                              > 1. kliknij na skrót (pulipt, pasek szybkiego uruchamiania) prawym myszki
                              > 2. dopisz w polu element docelowy, na końcu -p (spacja myślnik i literka p)
                              > 3. dwuklik na skrócie
                              > 4. pojawi się menadżer profili - zobacz czy są jakieś do wyboru
                              > 5. jeśli są to wybierz jeden (default np.) i zobacz co masz w FF
                              > 6. jeśli są to wybierz drugi (nie wiem jak się może nazywać) i zobacz co tam
                              > masz (hasła, zakładki itp.)
                              > 7. zdecyduj się na któryś a ten drugi wywal (patrz pkt. 4)
                              > 8. jeśli nie masz możliwości wyboru to nie masz starego profilu i wtedy... kapu
                              > t
                              >
                              > do dzieła! :-)

Jeśli kliknę prawym myszki na pulpit (szybki pasek) to nie bardzo rozumiem co
                              dalej? Co to jest ten punkt 2? pole: element docelowy? NIe wiem, nie mam (win
                              2003 server) :(
                              • blekot Re: co z profilem... 08.08.05, 21:46
                                może to inaczej się nazywać ale tam masz ściężkę dostepu do programu
                                u mnie to jest: "E:\Mozilla Firefox\firefox.exe"
                                i za tym cudzysłowek dajesz spacja-p
                                • Gość: koss Re: co z profilem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:58
                                  blekot napisał:

> może to inaczej się nazywać ale tam masz ściężkę dostepu do programu
                                  > u mnie to jest: "E:\Mozilla Firefox\firefox.exe"
                                  > i za tym cudzysłowek dajesz spacja-p

Sorki, albo ja czegoś nie rozumie, albo Ty nie umiesz tego wytłumaczyć: co ma
                                  firefox i skrót do niego do skrótu pulpitu?
                                  gadu-gadu: 3186227
                                  • Gość: koss Re: co z profilem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 22:10
                                    OK już mam - dzieki za nakierowanie (pomoc).
                                    Wszystko byloby jasne, tylko, ze trzeba wpisac -p w linijce firefoxa i pulpit
                                    nie ma tu nic do rzeczy - teraz jest OK, udało sie i wszytsko wróciło do normy.
                                    Dzieki blekot :)
                                    • blekot Re: co z profilem... 08.08.05, 23:07
                                      Gość portalu: koss napisał(a):
                                      > OK już mam - dzieki za nakierowanie (pomoc).
                                      > Wszystko byloby jasne, tylko, ze trzeba wpisac -p w linijce firefoxa i pulpit
                                      > nie ma tu nic do rzeczy

otóż ma bo -p można także wpisać do SKRÓTU na pulpicie (skrót i pulpit), tak jak
                                      napisałem:
                                      "1. kliknij na skrót (pulipt, pasek szybkiego uruchamiania) prawym myszki"

> teraz jest OK, udało sie i wszytsko wróciło do normy.

cieszę się

> Dzieki blekot :)

nie ma za co
                                      niech służy :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka