Gość: Triss Merigold IP: 213.17.133.* 09.08.05, 21:16 jak w temacie - jak robic niemieckie znaki w wordzie? zaraz oszalejeeee, przestawilam jezyk w opcjach regionalnych i nadal nic. SCHEISSE!!!!!! HILFE! Link Zgłoś Obserwuj wątek
tomasz_tk Re: ZNAKI NIEMIECKIE (Umlaut) w WORDZIE 09.08.05, 21:19 mÓSISZ WŁĄCZYĆ JĘZYK POLSKI PROGRAMISTY W PASKU LUB W USTAWIENIACH Link Zgłoś
darekkr1 Re: ZNAKI NIEMIECKIE (Umlaut) w WORDZIE 09.08.05, 21:23 hmm mozna troche dookola ale tak sie napewno da menu wstaw i wybierz symbol poszukaj sobie potem niezbednych znakow. Moze jest inny sposob ale ja w wordzie nie "siedze" :) Link Zgłoś
Gość: triss merigold Re: ZNAKI NIEMIECKIE (Umlaut) w WORDZIE IP: 213.17.133.* 09.08.05, 21:27 :-) wlasnie wpadlam na ten pomysl i da sie zyc, choc zbyt szybko sie nie pisze w ten sposob... Dzieki za odpowiedzi, choc nie bardzo wiem dlaczego mam sobie wlaczac polski programisty ;-) Link Zgłoś
darekkr1 Re: ZNAKI NIEMIECKIE (Umlaut) w WORDZIE 09.08.05, 21:41 hmm ja mowiac szczerze tez nie widze zadnego powodu zeby go wlaczac, chociaz dziwne to troche ze zmiana jezyka na niemiecki nic nie daje. Zmienilas i w ustawieniach klawiatury i w wordzie? Link Zgłoś
Gość: Marek Re: ZNAKI NIEMIECKIE (Umlaut) w WORDZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 22:18 A nie można po prostu nacisnąć odpowiedni akcent z klawiszem Ctrl, a następnie znak, który ma być z tym akcentem? Np. u umlaut: Shift-Ctrl-średnik (Shift, bo dwukropek, czyli to, co nad umlautem, to Shift-średnik), a następnie u. Nie da się tylko w ten sposób uzyskać ß, ale na szczęście parę lat temu w wyniku reformy języka litera ta została usunięta z alfabetu. Zawsze w razie potrzeby można wpisać Ale-0223. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: ZNAKI NIEMIECKIE (Umlaut) w WORDZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 23:08 Znaczy się Alt-0223. Link Zgłoś