Dodaj do ulubionych

Windows 2000 - instalacja

11.08.05, 14:02
Witam. Chciałbym zainstalować windowsa 2000. Czy system sam sobie znajdzie
sterowniki do wszystkich urządzeń (np. port usb, nagrywarka) jak millenium
czy xp, czy może być z tym problem? Chciałbym to sam zrobić ale jako totalny
laik obawiam się, że po drodze będą jakieś schody. Teraz mam też 2000 ale
jest totalnie zainfekowany i ślimakowaty, dlatego chciałbym sformatować dysk
i od początku zacząć instalację. Dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: dade2005 Re: Windows 2000 - instalacja IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 14:39
      win 2000??? buahahahahahha roftl oczadziałeś? taka padlina!!!! nic sam nie
      znajdzie a i tak wiekszość sterowników tam zainstalowac to walka don kichota.
      Polecam tylko xp with sp2
      • djdocio Re: Windows 2000 - instalacja 11.08.05, 15:46
        Chętnie bym skorzystał z xp, ale mam procesor 333. Komp padaka, ale dopiero pod
        koniec roku bede mogł zmienić na nowy, a teraz potrzebuje jakiejś przejściówki.
        wolałbym Win 98, ale tego cudaka to już zupełnie nie wiem jak zainstalować...
    • darek12345 Re: Windows 2000 - instalacja 11.08.05, 14:49

> Witam. Chciałbym zainstalować windowsa 2000. Czy system sam sobie znajdzie
      > sterowniki do wszystkich urządzeń (np. port usb, nagrywarka) jak millenium
      > czy xp, czy może być z tym problem?

To zależy od sprzętu, jeśli komputer jest nowy to trzeba bedzie doinstalować
      sterowniki do niektórych urządzeń, a jeśli sprzed kilku lat to prawie wszystko
      powinien sam automatycznie wykryć i zainstalować. Najlepiej przed reinstalacją
      zapisz sobie z menadżera urządzeń jaką masz kartę graficzną, dźwiękową,
      sieciówkę itp. albo lepiej zainstaluj sobie programik Aida 32 i możesz zapisać
      do pliku (txt, html) jaki masz sprzęt na kompie. I wtedy ewentualnie
      doinstalujesz niektóre sterowniki ręcznie. Ja zresztą win2000 też nie polecam,
      m.in. ze względu na dłuuuugie uruchamianie.
      • djdocio Re: Windows 2000 - instalacja 11.08.05, 15:50
        Dzięki za info. Komp nie jest nowy - ma 6 lat, nowa jest tylko nagrywarka i
        port usb, które 2000 wykrył i zainstalował bez problemu. Tak naprawde to
        potrzebuję żeby działał przez 2 miesiący, bo na tyle czasu mam neostradę w
        promocji, z której oczywiście zamierzam zrezygnować, a teraz nic mi nie chodzi.
    • innymacuser Re: Windows 2000 - instalacja 11.08.05, 21:54
      Porownujac sobie XP i W2K to jedynym realnym plusem xp jest implementacja w
      XPSP2 obslugi Bluetooth. A tak poza tym to roznice sa kosmetyczne. W2K powinno
      bez wiekszych problemow zainstalowac ci potrzebne sterowniki itp. No i W2K ma w
      nosie ponure wynalazki typu WGA.
    • Gość: chmmm Re: Windows 2000 - instalacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 22:45
      będą problemy ;] ja ma windowsa 2000 gg 7566695

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka