pwysocki 13.01.07, 23:59 Dziś popołudniu przenośny fotoradar pstryknął mi fotkę na światłach w Nowym Słupnie. Jak często te cholerstwo tam stoi, bo ja go widziałem pierwszy raz? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorka25 Re: Fotoradar w Nowym Słupnie 14.01.07, 14:07 Ja nigdy nie widziałem, a jexdze codziennie, byc moze nie zauwazyłem. A samachody jeźdzące tamtędy na pewno nie stosują się do ograniczenia do 50km/h. Zarobią sobie chłopaki Jeśli założymy ze stoi tam co drugi dzień, a zdjęcia przychodzą po pół roku, to ja pewnie stracę prawko Odpowiedz Link
pwysocki Re: Fotoradar w Nowym Słupnie 14.01.07, 14:34 Ja jeżdżę tamtędy bardzo rzadko, ale niestety na liczniku miałem trochę powyżej setki, więc mnie zapewne skasują na 500 zł. Małżonka która jeździ tamtędy codziennie, stwierdziła że fotoradar widzi tam pierwszy raz, zwykle stoją tam chłopcy z suszarką. Odpowiedz Link
jacek_501 Re: Fotoradar w Nowym Słupnie 15.01.07, 17:27 W urządzenie to wyposażono wydział komendy ds ruchu drogowego na przełomie III i IV kwartału ub. roku. Na naszej trasie pojawiał się sporadycznie, zazwyczaj bliżej Warszawy. Myślę, że na naszym odcinku w okolicach Słupna są to jego jedne z pierwszych występów inauguracyjnych. No cóż, od teraz trzeba się pilnować, bo nie znamy dnia ani godziny kiedy wystawią to cholerstwo. Podobno po głowach niektórych decydentów chodzi pomysł, aby naszą trasę przyłączyć do stałego monitoringu drogowego. O to wtedy byłoby naprawdę niezbyt miło! Ma na to wpływ ilość czarnych punktów zlokalizowanych na danym odcinku drogi. W bezpośredniej niedalekiej odległości od naszego miasta są na pewno dwa, co do trzeciego nie jestem całkowicie pewien. Co do wspomnianego błysku to nie pozostaje Ci nic innego jak czekać na zaproszenie do Warszawy, lub łudzić się nadzieją, że nie zostałeś zidentyfikowany, co niestety zdarza się niezwykle rzadko!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
pwysocki Re: Fotoradar w Nowym Słupnie 15.01.07, 17:32 Dziś taki sam zestaw stał o 16:25 na wjeździe do Nieporętu od strony Warszawy, na wysokości szkoły. Tylko tym razem z oznakowanym radiowozem. Ja sporadycznie jeżdżę trasą białostocką, więc to mniejszy problem, ale ten fotoradar w Nieporęcie to już by była tragedia dla mnie. Odpowiedz Link
babybelly Re: Fotoradar w Nowym Słupnie 16.01.07, 12:06 Ja codziennie pędzę tamtędy do pracy. Mam CB radio, więc o niespodziankach wiem z wyprzedzeniem. Często stoją chłopaki z suszarką po jednej lub drugiej stronie świateł w Słupnie, czasami w stronę Warszawy za takimi barakami w bocznej ścieżce. Dodatkowo latają 2 nieoznakowane samochody z wideoradarami. Fordy mondeo - jeden w starej, a jeden w nowej kaście. Choć one częściej na obwodnicy i dalej na Wyszków. Podobno widziano też Skodę Fabię, ale aż mi się nie chce wierzyć. A ostatnio słyszałem o planach wprowadzenia stałego monitoringu w Wawie, co podobno skutecznie wyleczy piratów. Będzie łapał wszystkie wykroczenia z prędkością włącznie, "z lotu ptaka" czyli nie typowy radarek, ale kamery i identyfikacja. A jakość zdjęć podobno będzie pozwalała powiedzieć, jaki kolor oczu miał kierowca. No to powodzenia. Odpowiedz Link
akks2004 Re: Fotoradar w Nowym Słupnie 16.01.07, 12:54 A jak jest z tymi wideoradarami zamontowanymi w mondeo? Tzn policjanci zatrzymują od razu, czy też rejestrują obraz i przysyłają wezwanie? Odpowiedz Link
babybelly Re: Fotoradar w Nowym Słupnie 16.01.07, 15:23 Chyba zatrzymują od razu. Nigdy mi się nie zdażyło Odpowiedz Link
tadek1947 Re: Fotoradar w Nowym Słupnie 21.02.07, 18:42 TVN TURBO - UWAGA PIRAT Można sobie obejrzeć ciekawe nagrania w Warszawie i okolicach TV4 - Drogówka, nagrania w innych miastach Odpowiedz Link