Dodaj do ulubionych

ORYGINALNY WORD?

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.05, 17:37
Chcę zainstalowac w firmie oryginalnego WORDA 97. Na Allegro oferuja rozne
wordy, znacznie tansze niz w sklepie. Twierdza przy tym, za sa one oryginalne
i z licencja.
Czy ktos wie jak to jest naprawde? Czy kupujac worda na allegro za powiedzmy
150zl z licencja i w oryginalnym pudelku nie bede mial problemow w razie
kontroli? Czy aby ten software nie powinien byc zarejestrowany WYŁĄCZNIE na
moja firme?

Z góry dziekuje za pomoc.

wojtek
Obserwuj wątek
    • Gość: T-800 Re: ORYGINALNY WORD? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.08.05, 17:58
      Aby program mógł być uznany za legalny, musi posiadać dwie z trzech cech (tak
      twierdzi Microsoft):
      1. faktura,
      2. oryginalny nośnik,
      3. certyfikat autentyczności (z kluczem produktu).

Ponadto w tym wypadku Word powinien być w wersji pudełkowej (box) nie OEM.
      Jeśli teraz kupisz OEM, Microsoft będzie twierdził, że nabyłeś go nielegalnie.
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: ORYGINALNY WORD? IP: *.toya.net.pl 13.08.05, 20:21
        a www.ux.pl

i open office!!! prościej TANIEJ
        LEGALNIE
      • m.gregor Re: ORYGINALNY WORD? 13.08.05, 21:20
        > Ponadto w tym wypadku Word powinien być w wersji pudełkowej (box) nie OEM.
        > Jeśli teraz kupisz OEM, Microsoft będzie twierdził, że nabyłeś go nielegalnie.
        Bo OEM'owego Office'a mozna kupic legalnie tylko z nowym komputerem...
        • anaila Re: ORYGINALNY WORD? 13.08.05, 23:15
          Word 97? tego się jeszcze używa?
          ktoś podał ci dobrą radę:
          www.ux.pl - legalny I LEPSZY OpenOffice.
          (dla wypróbowania możesz kupić NA FIRMĘ, z fakturą itp. szykanami, jakies czasopismo komputerowe, w którym jest OpenOffice - i zobacz jak to chodzi.) potrzebujesz tylko edytora tekstu, z tego co piszesz - więc nie wyrzucaj pieniędzy na jakieś starocie!
          • romy_sznajder Re: ORYGINALNY WORD? 14.08.05, 00:40
            a w którym, dostępnym obecnie w kioskach, jest oo? wiesz może?
            • anaila Re: ORYGINALNY WORD? 14.08.05, 00:58
              tu mnie masz. nie wiem. ja dla siebie ściągam właśnie ze strony www.ux.pl - jest przez tę firmę najlepiej spolonizowany, z dodanym b. dobrym słownikiem i tezaurusem.
              wiem że na pewno była ostatnia stabilna wersja 1.1.4 w czerwcowym PcFormat, a w którymś z ostatnich PcWorldKomp była ux'owa wersja OpenOffice'a 1.9 beta - jest bardzo dobra, te właśnie ściągnęłam ze strony ux'a. polecam

ale mysle, że wizyta w empiku na pewno zaowocowałaby znalezieniem jakiegoś pisma z którąś wersją OpenOffice.
              pozdr.
              ps. OpenOffice ma bardzo wiele przydatnych opcji - trzeba temu programowi poświęcic trochę czasu. ale warto. bardzo warto.
              • romy_sznajder Re: ORYGINALNY WORD? 14.08.05, 02:04
                heh. wolałabym najpierw zobaczyć, a nie kupowac z tego linka.
                dziękuję. pomysł z empikiem nie przyszedł mi do głowy.
                • Gość: wojtek Re: ORYGINALNY WORD? IP: *.cust.tele2.pl 14.08.05, 17:22
                  Zwykle znajduje pomoc na tym forum, a tym razem jakoś kiepsko...

OK, mam nienajnowszy komputer,(nie zamierzam go zmieniac) chce zainstalować
                  Worda97 i chce to zrobić w 100% LEGALNIE.
                  Nie chce OpenOffice, jego dokumenty nie otwieraja sie pod Wordem, ktorego ma
                  99% uzytkownikow i sporo z tym klopotu.
                  Chce zatem tego legalnego Worda97 po prostu kupic.

Czy to jest możliwe???
                  • Gość: triss Re: ORYGINALNY WORD? IP: *.chello.pl 14.08.05, 17:39
                    Dokumenty sporządzone w OpenOffice otwierają się w każdym Wordzie, nawet w jego najnowszej wersji, tylko trzeba go zapisac nie jako dokumment OpenOffice tylko jako Word. Ja korzystam w domu z OpenOffice a w pracy mam Worda i nie mam żadnych problemów z otwieraniem plików. A jest to naprawdę bardzo dobry program, oferuje nawet funkcje, jakich nie ma Word, np. można zapisać tekst w formacie PDF.
    • Gość: wojtek Re: ORYGINALNY WORD? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.05, 23:15
      Dzieki chlopaki, ale, ale, ...czy cos z tego wynika???
      A moze inaczej, czy ktos wie gdzie mozna teraz (czy można) kupic LEGALNE
      oprogramowanie MS - w tym WORDA - sprzed lat, np WORD97???
      • Gość: leopold Re: ORYGINALNY WORD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 19:49
        po prostu - na Twoim miejscu - zadzwoniłbym do polskiego oddziału Microsoftu (pewnie na stronie www maja nr telefonu)
        taka już uroda programów, że się niestety szybko starzeją...
        • Gość: wojtek Re: ORYGINALNY WORD? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.05, 23:34
          W msie mają tylko najnowszego worda.... a je chce 97,
          co za świat..
          • jolajola1 Re: ORYGINALNY WORD? 15.08.05, 23:51
            miałam podobny problem rok temu, dla firmy na peryfariach polski robiłam
            komplet oryginalnego oprogramowania
            pomocą był mi pan z giełdy kompowej na Batorego, na zamówienie dostarczył po
            ponad 3 tygodniach oryginalne nosniki, faktury i oryginalne instrukcje do WIN
            98, worda 97 i excela i corela 9 po polsku

no cóż, nie da się ukryć, że zaplaciłam za programy o 3/4 mniej niz w sklepie i
            nie musiałam szukać, dostałam komplet
            ale firma dała mi ograniczony budżet
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka