Dodaj do ulubionych

Pomóżcie z eMule

IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 21:28
Coś nie tak jest u mnie z eMule. Jestem początkujący w tej dziedzinie i gdy
próbowałem ściągnąć jakiś plik, stało wszystko w miejscu. Dziś dostałem
publiczny IP i mam High ID, ale nic to nie zmieniło. Gdy zrobiłem test portu
w parametrach łącza, otrzymałem komunikat:
"TCP test failed! UDP test will not be performed."
Czy muszę coś zmienić w konfiguracji? Jak tak, to gdzie?
Zaporę mam Nortona i jej wyłączenie na chwilę nic nie zmieniło w wynikach
testu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Art Re: Pomóżcie z eMule IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 23:52
      Gdy w parametrach łącza nie mam łączenia do serwera przy uruchomieniu, Kad jest
      odłączony. Gdy serwer jest uruchamiany, pokazywane jest niekończące się
      podłączanie Kad.
    • oleyu Re: Pomóżcie z eMule 23.08.05, 00:18
      Jeżeli masz SP2 to musisz właczyć w wyjątkach program emule (czy tam shareaza,
      bearshare czy inny) oraz odblokować porty TCP i UDP. Z tego co pamiętam to
      emule ma 4661 (ale lepiej sprawdź). Może też być potrzeba odblokowania
      firewalla w routerze, ale tego to zależy z jak korzystasz z neta.
      • oleyu Re: Pomóżcie z eMule 23.08.05, 00:19
        Chodziło w wyjątkach w zaporze windows
    • Gość: Art Re: Pomóżcie z eMule IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 00:37
      SP2 nie mam, a firewall to Norton Internet Security. Gdzie w nim mogę
      odblokować właściwe elementy?
    • Gość: Art Re: Pomóżcie z eMule IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 00:46
      Problem chyba nie jest w firewall-u. Gdy wyłączam Nortona całkowicie, nic się
      nie poprawia.
    • Gość: kijki Re: Pomóżcie z eMule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 14:02
      wylacz na chwile firewalla xp i nortona i sprawdz. tez mialem ostatnio cos
      takiego i wtedy zadzialalo.
      ps. zmien shitowego nortona na cos innego firewalla.
      pozdr
    • arturs15 Re: Pomóżcie z eMule 23.08.05, 14:33
      Mam Nortona 2005 - WinXp z SP2 i wszystko chodzi więc nie gadajcie bzdur.
      Wciśnij tylko button: "Otwórz te Porty w wewnętrznym firewllu WinXP" Jeśli to
      masz zrobione to zastanawiam się w jaki sposób masz HighID jeśli masz problem z
      portami? Czy to wogóle możliwe? Co to za łącze?
      Do głowy przychodzi mi tylko jeden pomysł dlaczego tak się dzieje. Twój admin
      od LAN-a nie zablokował portów ale też nie zrobił forward'u na twój komputer
      (twoje IP w sieci) W niektórych DHCP moze tak się dziać..
    • Gość: Art Re: Pomóżcie z eMule IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 14:45
      >"Otwórz te Porty w wewnętrznym firewllu WinXP" Jeśli to
      >masz zrobione to zastanawiam się w jaki sposób masz HighID jeśli masz problem
      >z portami? Czy to wogóle możliwe? Co to za łącze?

Z firewall-a WinXP wogóle nie korzystam. Zawsze był wyłączony, a nawet
      wyłączenie Nortona nic nie dało. High ID mam w lokalnej sieci osiedlowej dzięki
      przyznaniu przez admina publicznego adresu IP (za dodatkowe 5zł).
      • arturs15 Re: Pomóżcie z eMule 23.08.05, 16:37
        "Zawsze był wyłączony, a nawet wyłączenie Nortona nic nie dało. High ID mam w
        lokalnej sieci osiedlowej dzięki"

A Spróbuj odinstalować Nortona całkowice. Ja na swoim emule podczas
        instalowania nortona przy konfiguracji odznaczyłem opcje "Używaj norton protec
        (...) zamiast zapory winxp" (jakoś tak w kazdym razie brzmi ta opcja) i tak ja
        mówiłem to działa. Wyłaczenie samego nortona może nic nie dać. Kolejna sprawa
        którą sprawdź to czy admin nie blokuje wam p2p po portach co często się zdarza
        w sieciach osiedlowych. Po prostu go zapytaj i ewentualnie poproś aby ci zrobił
        limit na transfer a nie ban'a na porty jeśli boi się przeciazenia sieci.
        Osobiście stawiam, że tak własnie jest.
        Pozdr.
    • Gość: Art Re: Pomóżcie z eMule IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 16:48
      Wezwałem na jutro admina (30-40zł). Sam bym chyba jedynie namieszał i popsuł to
      co mi do tej pory działa bez zarzutu. Dzięki za rady!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka