Dodaj do ulubionych

Monitor i kolumny blisko siebie...

27.08.02, 22:04
Witam...

Mam problem z kolumnami i monitorem, musze je miec ustawione bardzo blisko a
to powoduje odksztalcenia obrazu...jak (czym?) odizolowac glosniki od
monitora tak aby nie mialy one na niego wplywu? Sa moze na rynku jakies
specjalne ekrany czy cos takiego?

Z gory dziekuje za odpowiedz...

BanX
Obserwuj wątek
    • Gość: bano Re: Monitor i kolumny blisko siebie... IP: 80.48.114.* 27.08.02, 23:27
      ja tez mam kolumny obok i wszystko hula, kolumny 40W, wiec nie wiem, moze wina
      monitora, moze wina kolumn, mam monitor 15 cyfrowy, a glosniki od wiezy 40W i
      stoja jakies 15 cm kazdy i nic zero odksztalcen,
    • Gość: Yogi Re: Monitor i kolumny blisko siebie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.02, 23:29
      Kiedyś pracowałem w serwisie komputerów i jeden z klientów serwisu powiedział
      jako ciekawostkę że w podobnej sytuacji jak Twoja dobry efekt daja filtry
      polaroid,ustawione między głosnikami i monitorem, wszak są zrobione ze szkła
      ołowiowego i mają za zadanie chronić przed promieniowaniem elektromagnetycznym
      z monitora. Mogą być peknięte bo nie będziesz przez nie patrzył :) Ja tego
      nigdy nie próbowałem ale brzmi logicznie. Poszukaj dwóch peknietych polaroidów.
      • stratoos Re: Monitor i kolumny blisko siebie... 27.08.02, 23:43
        > nigdy nie próbowałem ale brzmi logicznie. Poszukaj dwóch peknietych
        polaroidów.

nie zapomnij ich uziemic ;) inaczej niewiele to pomoze. Choc szczerze
        powiedziawszy jesli monitor nie ma dobrego ekranowania to wczesniej czy pozniej
        obraz zostanie odksztalcony na stale (oczywiscie jesli w poblizu bedzie silne
        zrodlo (elektro)magnetyczne)
        • Gość: BanX Re: Monitor i kolumny blisko siebie... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.08.02, 13:52
          Dzieki:) a gdzie mozna kupic takie filtry?
        • Gość: BanX Re: Monitor i kolumny blisko siebie... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.08.02, 13:54
          Dzieki:) a gdzie mozna kupic takie filtry?
          • Gość: kokos Re: Monitor i kolumny blisko siebie... IP: *.siemens.de / 129.103.169.* 30.08.02, 09:34
            Prawidlowym zabezpieczeniem jest fabryczne ekranowanie glosnikow. Trzeba wiec o
            takie pytac w sklepie. Inna sprawa jest, ze glosniczki do komputerow maja
            znikoma moc (nawet jak sie podaje jakies setki watow na pudelkach) stad i ich
            magnesy sa marnej postury i nie powinny szkodzic w sposob zauwazalny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka