robert060 02.09.05, 10:33 Kupilem kalkulator Cacio Algebra tylko nie posiadam instrukcji obslugi w jezyku polskim. Jesli ktos posiada taka instrukcje w pdf-ie. To prosilbym aby przeslac na maila. Z gory dziekuje Link Zgłoś Obserwuj wątek
mbaszak2 Re: Casio Algebra 11.05.14, 20:33 Też mam ten sam kalkulator, posiadam tylko instrukcję papierową (aż 4 książeczki, dość spore). Mam pierwsze pytanie, czy próbowałeś coś robić na tym kalkulatorze, czy znasz podstawowe kroki takie jak: 1 - poruszanie się po menu, 2 - wykonywanie podstawowych obliczeń arytmetycznych włączając w to ułamki zwykłe, pierwiastki, potęgi, logarytmy, funkcje trygonometryczne itp. z wpisywaniem nawiasów, 3 - odczytywanie ostatniego wyniku i wykonywanie na nim działań, 4 - zapisywanie wyników do pamięci (to już może bardziej skomplikowane narzędzie). Drugie pytanie: może coś Cię konkretnego interesuje na tym kalkulatorze? Jak bym miał troszkę czasu to wybiórczo może się da coś skopiować z instrukcji, lub napisać jakąś wskazówkę, która by Cię do czegoś konkretnego doprowadziła. Ja sam użytkuję już ten kalkulator kilka lat i dopiero teraz odnajduję w nim pewne rzeczy, które akurat mnie zainteresowały, a o których nie miałem pojęcia. Możesz sobie przeczytać to co napisałem na forum o nazwie Casio Algebra Fx 2.0 Plus. Pozdrawiam Mariusz (mbaszak2) Link Zgłoś
Gość: wodnikSzuwarek Re: Casio Algebra IP: *.tktelekom.pl 12.05.14, 10:04 za 9 lat to już pewnie opanował kalkulator perfekcyjnie :-) Link Zgłoś
mbaszak2 Re: Casio Algebra 12.05.14, 19:18 Gość portalu: wodnikSzuwarek napisał(a): > za 9 lat to już pewnie opanował kalkulator perfekcyjnie :-) Witam serdecznie. Też się nad tym zastanawiałem, że odpowiadam na ten problem po wielu latach. Ale jakoś nie widzę odpowiedzi na postawiony problem, stąd moja propozycja. Ja mając kalkulator dość długo, nie opanowałem go jednak perfekcyjnie. Nie jest to zwykły kalkulator. Można to porównać do tego w czym się mieszka. To tak, jakbym nie użytkował np. 2-pokojowego mieszkania, a pałac mający przynajmniej 100 pomieszczeń, wśród których są "małe" pokoiki po kilkadziesiąt metrów kwadratowych i ogromne komnaty. Nie we wszystkich na raz da się mieszkać. Nie wszystkie od razu można zagospodarować. Jeżeli myślisz, że tak szybko można "perfekcyjnie" opanować taką zabawkę, może odpowiesz mi na mój problem. Zapraszam na moje forum Casio Algebra Fx 2.0 Plus. Może mi pomożesz. Zapraszam Mariusz mbaszak2 Link Zgłoś
Gość: HaDwaO Re: Casio Algebra IP: *.158.217.57.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.05.14, 22:16 Nawet nie wiesz jak fajnie się czyta takie tłumaczenia. Zamiast wziąć na klatę i przyznać się do zamiłowania w archeologii, to tłumaczysz się śmiesznie. Poszukaj moich pytań o laptopa z przed 6-7 lat, też mi nikt nie odpowiedział. Jakby co to laptopa już nie mam, ale męczy mnie po nocach o co mu chodziło, że ... nawet nie pamiętam o co pytałem. Z pałacem mnie powaliło... kot puszczony na pustynię też nie ogarnie tej kuwety. Link Zgłoś