Gość: charlie IP: 10.96.1.* 05.09.02, 10:18 Poszukuje oprogramowania do rozpoznwania teksu . Czy możecie mi cos polecić ?? Może jakieś strony z któych można ściagnąć taki program ?? za wszelkie informacje dziękuje . Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Doki Re: rozpoznawanie tekstu IP: 195.13.26.* 05.09.02, 10:36 Zwykle taki program jest dodawany do skanera. Popytaj wsrod wlascicieli skanerow. Link Zgłoś
Gość: charlie Re: rozpoznawanie tekstu IP: 10.96.1.* 05.09.02, 12:06 Dostałem program do scannera , ale nie jest on zbyt dobry i sprawie dużo kłopotów z językiem polskim i niemieckim ?? A może cos żle robię ?? Link Zgłoś
Gość: Doki Re: rozpoznawanie tekstu IP: 195.13.26.* 05.09.02, 13:35 Prawdopodobnie dostales podstawowa wersje i propozycje upgrade'u. Dla lepszego rozpoznawania musisz ustawic jezyk tekstu, wtedy idzie lepiej. O jaki program chodzi? Link Zgłoś
Gość: miggi Re: rozpoznawanie tekstu IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 11:31 Ja w pracy mam dwa z serii "ABBYY FineReader 4.0" standart - wersja demo trzeba wykupić licencje sprint - uproszczona wersja standart lecz ona jest pełna ten sprint rozpoznaje ponad 50 jezyków. ja na codzień używam go w pracy i jest ok Jeżeli skaner jest ok to bez problemów skanuje nawet ręczne drukowane pismo jeśli chcesz o coś zapytać napisz jeszcze Link Zgłoś
kwas10 Re: rozpoznawanie tekstu 05.09.02, 13:59 Jeśli ci nie chodzi o język,i angielski ci wystarczy,to może: SimpleOCR 2.5 na www.download.com (free-druk,ręczne-to try),bo polskim ocr za friko,to ja też jestem reflektor.Wątpię,aby taka ofe pojawiła się? -------------------------------------------------------------------------------- Link Zgłoś