Dodaj do ulubionych

brak litery ą (win xp)

11.09.05, 02:14
witam,
od pewnego czasu nie dziala mi alt+a. udalo mi sie powiazac inna kombinacje klawiszy, ale to jest niewygodne, i dziala nie wszedzie (np w tytule watku nie, musialam skads copy&paste zrobic).
generalnie nie uzywam, jak widac, polskich liter, totez nie wychwycilam momentu, kiedy literka ta przestala dzialac. nie potrafie powiazac jej znikniecia z instalacja czegos nowego.
przegladalam archiwum i znalazlam jedynie problem braku badz wszystkich polskich liter, badz litery ć. dodam, ze jezyk i klawiature mam ustawiona poprawnie.
probnie odinstalowalam open office podejrzewajac, ze to on miesza, ale to nie pomoglo. generalnie nie uzywam skrotow klawiszowych w programach, nie wiem nawet jak sprawdzic czy jakas inna aplikacja nie 'zaanektowala' sobie kombinacji alt+a do wlasnych celow.

co zrobic?

z gory dzieki za porady.
Obserwuj wątek
    • pi-otr Re: brak litery ą (win xp) 11.09.05, 02:34
      a powiedz jaki jest język ustawiony i jakie obłożenie klawiatury musi być język
      Polski a obłożenie "Polski programisty" i musi chodzić. Nie ma innej możliwości
      • natassja Re: brak litery ą (win xp) 11.09.05, 02:42
        jezyk, rzecz jasna, polski, klawiatura rowniez polska programisty.
        no i wlasnie zonk, bo a z kreska nie chce dzialac.
        • pi-otr Re: brak litery ą (win xp) 11.09.05, 02:52
          tzn edytor masz do bani odinstaluj i sprawdź czy w wordpadzie pisze się
          normalnie. jeżeli tak to sprawę masz wyjaśnioną
          • natassja Re: brak litery ą (win xp) 11.09.05, 03:17
            edytor? pisalam przeciez, ze problem nie dotyczy tylko edytora - np tu, piszac na www, na forum, tez nie dziala.
            a z edytorow: nie dziala w notatniku, wordpadzie, ms word i open office. reinstalacja dwoch ostatnich nie pomaga.

to, ze cos jest, jak sie wyraziles, do bani, to ja wiem. kwestia tylko, co i gdzie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka