Gość: Przemo Re: Co lepsze: Windows xp czy Linux Mandrake ? IP: *.ipartners.pl 21.09.05, 13:19 Dowiedziono, ze otwarty kod to wieksze bezpieczenstwo. Kazdy moze to obejrzec, wielu obejrzy, wieksza szansa odnalezienia i wyeliminowania slabosci. 'Security by obscurity' nie dziala. Link Zgłoś
divak2 ani jedno ani drugie 21.09.05, 13:49 windows nie, wiedomo dlaczego, natomiast z linuksów to Debian (największy zasób oprogramowania dociąganego na żądanie z netu), Slackware (najlogiczniej zorganizowany system, brak problemów z zależnościami między poszczególnymi programami), a jak ktoś nie lubi grzebać w plikach konfiguracyjnych, to SuSE. Mandrake tyle rzeczy usiłuje zrobic bez udziału użytkownika, że przypomina Windows, nad mnóstwewm rzeczy nie ma tam kontroli. Link Zgłoś
Gość: albi Re: ani jedno ani drugie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:49 To ja tez spytam sie jaki system ? W domu mam winXP, ale potrzebuję dla dziewczyny laptopa do pracy na wyjazdach. W gre wchodzi TYLKO edycja tekstów, oglądanie filmów i internet (przeglądarka+poczta). Kupno Windowsa to spory wydatek, ale czy jest wersja linuxa, żebym: ja poradził sobie z jej instalacją (umiem odnaleźc sterowniki w necie, ale nie mam siły na komendy z linii poleceń, i najlepiej jakby samo się wszystko poinstalowało, a dziewczyna z obsługą (porafi klikac myszką :) Po prostu system i oprogramowanie ma byc tanie (darmowe) i b.łatwe w użyciu. Link Zgłoś
Gość: KiNgOfOcEaN Re: MacOSX IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 21.09.05, 15:38 No to żeś zagadał a czlowiek pisze że kupuje peceta a nie maca. Z takich rad to można boki rwać........ Link Zgłoś
Gość: 333 Re: Co lepsze: Windows xp czy Linux Mandrake ? IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 21.09.05, 15:38 MAC OS DA SIE ZAISTALOWAC NA PC? CZYM SIE APLE ROZNIA OD PC? JAKI MA UDZIAL MAC OS NA SWIECIE? Link Zgłoś
Gość: Dzolo Re: Co lepsze: Windows xp czy Linux Mandrake ? IP: *.veranet.pl 22.09.05, 20:28 Na Windowsa masz więcej gierek Link Zgłoś
Gość: kosa Re: Co lepsze: Windows xp czy Linux Mandrake ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:46 a www.platki.rozy.blo.pl dziala i pod linem i na windach:D Link Zgłoś
Gość: solek1315 Re: Co lepsze: Windows xp czy Linux Mandrake ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 21:59 ZDECYDOWANIE XP wybulisz ale masz pewne poza tym wszystko na nim chodzi i aktualizacje, poprawki itd... pozdrawiam Link Zgłoś
qosek1 Re: Co lepsze: Windows xp czy Linux Mandrake ? 23.09.05, 01:45 Sprawa prosta Mandrake jak kazdy Linux jest systemem przeznaczonym do uzytku biorowego . Mam na mysli edycje plikow tekstowych (OpenOffice.org) , uzywania programow naukowych (Mathematica -program komercyjny) i wielu innych . Jezeli stawiasz na granie to bedziesz zawidziony poniewaz Linux to nadal system do pracy a nie do grania. Oczywie mozna emulwac gry "Windowsowe" (xwine , wine ,cedega) ale chodza wolniej i traca na wydajnowsci (sa wyjatki Link Zgłoś
Gość: Maksiu Re: Co lepsze: Windows xp czy Linux Mandrake ? IP: *.zywiec.plusnet.pl 23.09.05, 13:09 Tak szczerze, to była prowokacja i w ogóle głupie pytanie, Linuxa jakiegokolwiek nie chciałbym nawet za darmo, zresztą leżą różne dystrybucje gdzieś tam po szufladach... Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Co lepsze: Windows xp czy Linux Mandrake ? IP: *.toya.net.pl 23.09.05, 14:02 Dobrze kombinujesz, Maksiu. Tylko teraz ekstremiści spod znaku "L" urwą Ci jaja.. Link Zgłoś
mmaly Re: Co lepsze: Windows xp czy Linux Mandrake ? 25.09.05, 19:57 LOL, ale się ubawiłem setnie. Od dawna nie słyszałem takiego dowcipu świetnego. "Windows bezpieczniejszy", nie no... Link Zgłoś
Gość: miśo Re: Co lepsze: Windows xp czy Linux Mandrake ? IP: *.icpnet.pl 05.02.06, 11:27 Cześć Chciałbym się zapytać tylko czy jest dla Linuksa edytor HTML coś w stylu Pajkączka? Dzięki Link Zgłoś
kocianna Re: Zdecydowanie win XP/ mniej skomplikowany:):)/ 25.09.05, 21:21 Od razu pisze, ze nie czytałam całego wątku, tylko się wyżalić chce... Z roznych powodów mam Mandrake'a i tylko jego. Dzisiaj sie wpieniłam i zainstaluje windowsa i mam w nosie licencje i inne takie! Idiota Linux nagle zgłupiał i co prawda rozpoznaje, że ma podpięty aparat albo pendriva, ale co z tego, że ma podpięty, jak nie można używać zawartości, bo "nie może czytać ani pisać". I on taki nieczytaty-niepisaty co jakiś czas się robi. A to partycji windowsowych nie czyta... a to nagle praw dostępu do kadu nie mam... No i w przypadku Linuxa angielskie słowo "free" zyskuje wszystkie polskie znaczenia "wolny". To zdecydowanie "wolny" system! Link Zgłoś
Gość: PdM Re: Zdecydowanie win XP/ mniej skomplikowany:):)/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 19:13 by coś robić, najpierw trzeba umieć. Podmontować dany sprzęt nie łaska? A jak kadu nie możesz odpalić, bo nie masz praw dostępu, to widać coś tam napsułaś, i to zdrowo. Link Zgłoś
Gość: Fan windows górą ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:11 Gdyby nie windows to dalej liczylibyśmy liczydłem. A linux to tylko tandetna podróba uchodząca za bezpieczny, nowy, inny system. To nic, że jest inaczej napisany niż windows. Ważne jest zadanie jakie ma spełniać. Po co wymyślać to co już zostało wymyślone? Lepsze koło? Ano tak, tylko że linux postanowił zacząć od zera, czyli usprawniamy koło zaczynając prace projektowe od narysowania toczącego się kamienia i następnie myślimy jak do kamienia doczepić coś żeby razem się toczyło. Czy mam rację? OCZYWIŚCIE !!! Link Zgłoś
Gość: Fan Windows ! Windows ! Windows ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:16 Gdyby nie windows to dalej liczylibyśmy liczydłem. A linux to tylko tandetna podróba uchodząca za bezpieczny, nowy, inny system. To nic, że jest inaczej napisany niż windows. Ważne jest zadanie jakie ma spełniać. Po co wymyślać to co już zostało wymyślone? Lepsze koło? Ano tak, tylko że linux postanowił zacząć od zera, czyli usprawniamy koło zaczynając prace projektowe od narysowania toczącego się kamienia i następnie myślimy jak do kamienia doczepić coś żeby razem się toczyło. Czy mam rację? OCZYWIŚCIE !!! Link Zgłoś
kell99 Re: Windows ! Windows ! Windows ! 28.09.05, 21:38 piekny belkot;) studiujesz marketing i zarzadzanie czy masz mniej niz 12 lat?;) Link Zgłoś
Gość: indian Re: Co lepsze: Windows xp czy Linux Mandrake ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 02:06 A myślisz, że z kodem to jak z drzwiami?;) Nie kupuj xp, lepsze 2000 - może trochę droższe ale zwróci ci się na ramie (duuużo mniejsze łakomstwo) Link Zgłoś
t0g Moze oba? Co szkodzi? Namawiam do wielojezycznosci 26.09.05, 19:02 Mnie praca zawsze zmuszala do bycia "wielojezycznym". Zaczynalem moja "love affair" z komputerami jeszcze w epoce dziurkowanej tasmy i kart perforowanych, po czym, jak jeszcze PC-ty raczkowaly, to musialem pracowac na dwoch rodzajach mainframe-ow, jeden biegal w VHS, a drugi w Linuxie. Po czym musialem uzyweac DOS-a - ktory mnie strasznie denerwowal, ze tak potwornie prymitywny - na przemian z Makiem, no i kolejne Windowsy, w miare ich pojawiania sie, poczawszxy od wersji 2.0. Linuxa powitalem z entuzjazmem, jako starego przyjaciela z mainframow. Ale majac sporo rzeczy narobionych w Windowsach, przez pare lat funkcjonowalem, majac oba systemy w jednym komputerze. Robilem na dysku partycje dla Linuxa i tam go instalowalem. Linux nawet "widzial" windowsowska partycje i przenoszenie plikow miedzy systemami dzialalo w obie strony (gdy bylem w Linuxie - w Windowsach to nie bylo mozliwe). W koncu jednak komputery stanialy do tego stopnia, ze sobie postawilem na biurku (czy raczej pod nim) dwa PC-ty, jedn w Linuxie, drugi w Windowsach, klawiature i terminal przelaczam na ten, ktorego akurat potrzebuje, i juz. Ale pewnie nadal mozna to robic na jednym dysku. Albo mozna dokupic drugi twardy dysk i miec oba. Wielojezycznosc - w tym normalnym znaczeniu - jak sie przekonalem, bardzo przydaje sie w zyciu. I uwazam, ze w komputerach tez. Pojemnosc ludzkiego mozgu wystarczy na to, by uzyskac bieglosc w poslugiwaniu sie wszystkimi trzema istniejacymi systemami, Windowsami, Linuxem i OS-em od Maka. Ja w mysl tej zasady, gdy przyszlo ostatnio do kupowania notebooka, bo stary sie juz wysluzyl, to kupilem sobie Maca, bo w nim na dobra sprawe ma sie wszystkie trzy systemy (emulator Windowsow i rowniez cos co nie jest Linuxem ale tworem zdecydowanie Linuxo-podobnym, mozna instalowac mase programow Gnu). Link Zgłoś
Gość: x Re: Moze oba? Co szkodzi? Namawiam do wielojezycz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 11:53 W tej chwili jestem połączony z gazetą za pomocą Linuxowej przeglądarki Konqueror na pececie pracuje mi Windows XPSP2 i Cygwin-substytut Linuxa,który można zainstalować pod Windows z internetu na przykład mając Neostradę.To może nawet trudniejsze od instalacji Linuxa,ale prostsze,bo nie potrzeba tworzyć żadnych partycji.Można od tego zacząć Linuxa. Link Zgłoś
Gość: 1ggi Re: Co lepsze: Windows xp czy Linux Mandrake ? IP: 195.117.233.* 27.09.05, 15:14 XPXPXPXPXPXPXPXPXPXp Link Zgłoś
Gość: gg Re: Co lepsze: Windows xp czy Linux Mandrake ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.09.05, 15:35 uważam że linux nie nadaje się do niczego.Jest super prymitywny.Linux to nieporozumienie i tragedia. Link Zgłoś
kell99 Re: bylo Co lepsze: - ignorancja cd;) 28.09.05, 00:13 hmm, enter na polu temat wysyla wiadomosc.. och wybiorcza.. ale nie o tym to. tak przegladajac dyskusje to wyglada, ze 90% dyskutantow to raczej linuksa nie widzialo, albo ogranicza uzywanie komputera do roli prymitywnej konsoli do gier. jak juz sie nie lubi linuksa, to moze trzeba go troche pouzywac, bo inaczej wychodzi masa belkotu bez jakiegokolwiek argumentow. wszak wroga trzeba poznac zanim sie go znienawidzi. ps. polecilbym lxer.com/module/newswire/view/44050/index.html ale przecietyny user windows pewnie angielskiego nie zna, a i argumenty nie przemowia, bo to nie o graniu. Link Zgłoś
Gość: ass Re: bylo Co lepsze: - ignorancja cd;) IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.05, 02:01 Dla odwaznych polecam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=29620885 Link Zgłoś
kell99 Re: bylo Co lepsze: - ignorancja cd;) 28.09.05, 02:30 ale z czym ty do ludzi.. pograc na tym nie mozna.. "fotoszopa i worda" sciagnietego z netu nie da sie zainstalowac, a gdzie 2 firewalle, antywirus i 3 programy antyspyware.. co to za durny system ktory po zainstalowaniu 3ch programow nie startuje 5 minut i nie wywala "memory <adres> cannot be read", nie instaluja sie ekstra darmowe programy ktore dziwnie zzeraja 100% cpu i otwieraja jakies dziwne porty... linuks jest be, a od myslenia to tylko glowa boli ;) Link Zgłoś
t0g Z systemami operacyjnymi, jak z komunizmem 29.09.05, 02:43 Komunizm mial byc ustrojem dzialajacym wedlug zasady "kazdemu wedlug potrzeb". Nic z tego nie wyszlo, ale te zasade mozna przeniesc na systemy operacyjne i wtedy jest OK. "Kazdemu wedlug potrzeb zaleca sie system wybierac". Ja, na przyklad, robie duzo obliczen numerycznych, do ktorych pisze wlasne kody - wiec darmowe kompajlery "Gnu" w Linuxie to dla mnie ogromna zaleta. Ponadto, pisze bardzo duzo tekstow nackanych matematyka, bo w robocie mnie zmuszaja do uczenia roznych kursow fizyki na zaawansowanym poziomie - a to mechaniki kwantowej, a to termodynamiki statystycznej, wiec robie studentom notatki i lubie, zeby one wygladaly porzadnie. MS Equatiomn Editor doprowadza mnie do szalu, tysiac razy wole Latex, choc on tez jest dla masochistow! W Linuxie wszystko potrzebne do Latexa przychodzi od razu, po glownej instalacji systemu juz nic nie musze dodatkowo instalowac. Ale wielu osobom slowa "kompajler" i "Latex" w ogole nic nie mowia, za to maja inne potrzeby i uzywaja programow, ktorych nazwy z kolei dla mnie brzmia jak chinszczyzna, no i te programy akurat sa lepsze w Windowsach. Wiec dla tych osob Windowsy sa oczywiscie lepsze. Ja mam Gimp-a w Linuxie, ale uczylem sie podstaw uzywajac Adobe Photoshop i tak sie do niego przyzwyczailem, ze wole go od Gimpa. Wiec mam tez Windowsy na drugim komputerze i on jest glownie na potrzeby mojego hobby fotograficznego, jak rowniez na wszelkie potrzeby innych domownikow, bo poza mna w rodzinie nikt o Linuxie w ogole nie chce slyszec. I nadal podtrzymuje, co juz mowilem uprzednio - najlepsza jest "wielojezycznosc", czy, jak kto woli, "wielosystemowosc"! Link Zgłoś
Gość: Fan Windows ! Windows ! Windows ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 18:04 Znów moje na wierzchu :-) Po co komu w domu (ale się rymło) linux ? Do pracy? A ilu pracuje przy komputerze w domu? Pewnie ktoś się odezwie. Stawiam, że 99% użytkowników w domu używa komputera do zabawy, tym samym skandujemy : Windows ! Windows ! Windows ! No są jeszcze komputery w pracy, ale kto wam pozwolił bawić się nimi w internecie, albo układać pasjanse? Wyrozumiały szef? Już słyszę (czytam) jak bractwo linuxa wychwala swój system. Jestem ciekaw jakie jeszcze inne zalety ma ten system. Link Zgłoś
Gość: jarek A po co mi Windows? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 21:13 Linux nie sypie się. trudno go zepsuć przypadkowo. Dla dzieciaków oczywiście windows. Mają tam tyl gier, że co jakiś czas będą potrzebowali wymienić a to kartę grafiki a to kartę muzyczną i zmarnują czas dokładnie. Jeśli ktoś potrzebuje użyć jakiegoś programu pod windowsem tu trudno darmo musi zapłacić ale do domowego użytku windows to strata czasu. Wszystkie te porawki, antyvirusy, zwisy i szukanie dziury w całym. Kiedy nie gram po co mi windows w domu? Do oglądania filmów? Nie za bardzo bo ciągle jakieś kodeki kłócą się ze sobą Do przeglądania stron? No tak, jak ktoś jest masochistą i walczy z trojanami to windows daje satysfakcję, można sobie powalczyć Do grafiki? A cóż takiego w domu obrabia się graficznie? W linuksie Gimp i moduł draw open offica wystarczą, jest jeszcze sodipodi, powray, blender, dia, flphoto, digikam. Do muzyki? W linuksie audacity, rosegarden i rózne odtwarzacze z bajerami poczta? W linuksie są bezpieczne i potęzne Evolution, k-mail czy thunderbird tworzenie stron? W linuksie Quanta, nvu, blufishe czym one gorsze od pajączków Ftp? bez problemów w linuskie Komunikatory? w linuksie od koloru do wyboru, nawet tlen i gg tyle, że bezpieczniejsze z linuksa Biuro? Openoffice otworzy nawet wordowskie zabezpieczone hasłem :) Robienie wykresów w calcu jest łatwiejsze niż w exelu, kto szybko pisze bez patrzenia na klawiaturę ten zna dopełnianie i szybciej napisze, prezentajce tez robi się równie łatwo p2p? w linuskie są a jakże tylko,, że bezpieczniejsze nagrywanie? bez problemów w linuksie Po kiego mi windows, żebym marnował czas na reinstalacje? Używam mandrake i mam wiele problemów z głowy, nawet nie muszę znać tego systemu, żeby chodził bo cholera nie psuje się i nie zaglądam do bebechów Link Zgłoś
Gość: Marek Re: A po co mi Windows? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 16:04 Witam, przeczytałem wszystkie wpisy od początku do końca i teraz jako człowiek myślący chciał bym chociaż spróbować. Do tej pory używałem Windowsów (obecnie Me) i w związku z tym że laptopa używam do nie wyszukanych celów (Office, GIMP, Nero, Neostrada, Poczta) chciał bym zainstalować Linuxa, mam płytę z systemem Mandriva dołączoną do pisma komputerowego. Czy mogli byście napisać mi czy instalacja jest trudna, czy powinienem przed ściągnąć coś jeszcze i ewentualnie co. Czy instalacja netu (mam modem, rooter i AP w jednym)więc sygnał dochodzi do laptopa jako LAN wymaga jakiś skąplikowanych czynności. Uznałem że skoro obecne windowsy są zainstalowane od pięciu lat i wymagają reinstalacji to mogę spróbować z Linuxem i dopiero wtedy będę mógł mieć własne zdanie, mam jeszcze komputer blaszak więc ewentualne problemy nie pozbawią mnie narzędzia. Proszę jeszczę o opinię czy ewentualny powrót z Mandriwy do XP lub Me wiąże się z jakimiś kłopotami. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: greg Re: A po co mi Windows? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 18:48 Instalacja Mandrivy jest bezproblemowa. Może nawet łatwiejsza niż windowsów. Do zastosowań jakie wymieniłeś nadaje się dużo lepiej niż windowsy. Linuksy od samego początku były przystosowane do Lanu, jest niejako domyślnie podstawowy sposób dostępu do sieci, od razu przy instalacji wpisujesz ip i bramke i sieć działa. Chyba że chodzi ci o bezprzewodową, ale też problemów nie ma. Powrót do XP lub ME wiąże się niestety z poważnymi problemami - od nowa wirusy, spyware, kłopoty itp. Link Zgłoś
Gość: Anthrax Re: A po co mi Windows? IP: *.acn.waw.pl 06.10.05, 19:45 > Do oglądania filmów? Nie za bardzo bo ciągle jakieś kodeki kłócą się ze sobą Bzdura. Wystarczy ffdshow + ac3 (wzglednie xvid). > Do przeglądania stron? No tak, jak ktoś jest masochistą i walczy z trojanami > to windows daje satysfakcję, można sobie powalczyć Bzdura. Uzywajax win wcale nie trzeba walczyc z trojanami - wystarczy odrobina wiedzy. > Do grafiki? A cóż takiego w domu obrabia się graficznie? To, ze ty nie obrabiasz nie znaczy, ze inni tego nie robia. > Do muzyki? W linuksie audacity, rosegarden i rózne odtwarzacze z bajerami Odtwarzanie muzyki a tworzenie muzyki to dwie odrene sprawy. W tej drugiej linux jest kilka lat za Win/MacOS. > Biuro? Openoffice otworzy nawet wordowskie zabezpieczone hasłem :) Lol! I moze od razu sam przeredaguje tekst w miedzyczasie zaparzajac kawe???? :) itd itp ..... Link Zgłoś
Gość: kloo Re: A po co mi Windows? IP: 217.153.29.* 06.10.05, 20:18 Gość portalu: Anthrax napisał(a): > > Do przeglądania stron? No tak, jak ktoś jest masochistą i walczy z trojan > ami > > to windows daje satysfakcję, można sobie powalczyć > Bzdura. Uzywajax win wcale nie trzeba walczyc z trojanami - wystarczy odrobina > wiedzy. buahahahah, juz nie jeden komp znajomych z winzgroza leczylem i uwierz mi ze wirusy potrafia byc bardziej prebiegle od wiedzy statystycznego uzytkownika windy i wiekszosci programow antywirusowych. windows ma fatalne zabezpieczenia juz z samego zalozenia > itd itp ..... /\/\/\/\/\/\ rasowy argument zwolennikow windowsow ;) Link Zgłoś
Gość: DX Re: Założyłem Linuxa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 08:36 Programy antywirusowe antytrojanowe antyhakerskie antyszpiegowskie,przeciw reklamom poprawki,łaty,przeciw rootkitom i Windows chodził jak uprowadzony muł.Ta instalacja do desperacki eksperyment.Dysk był zajęty w połowie przez Windows XP SP2 i cały pod niego sformatowany.Po instalacji z płyty DVD dystrybucji SUSE 9.3 Debian Unofficial przy nie ruszanych ustawieniach dla Windows pozostało ciut więcej niż połowa dysku a dla Linuxa ciut mniej niż połowa dysku.Windows chodzi nadal a jego pliki są nieskasowane.Przy starcie jest opcja wyboru-Linux albo Windows.Instalacja suse 9.3 wymaga tylko przygotowania 2 haseł (zapisanych) i jednej nazwy użytkownika i może trwać około 40 minut.Nie trzeba nic wiedzieć i wypisywać na klawiaturze.Oczywiściscie podział dysku na partycje musi nam koniecznie odpowiadać.Model plyty głównej,karty graficznej jest wykryty automatycznie i wiele rzeczy jest zainstalowane od razu w odróżnieniu od Windows.Trzeba ściągnąć na przykład sterownik do internetu i zainstalować zgodnie z instrukcją(nie zawsze). Link Zgłoś
Gość: Anthrax Re: A po co mi Windows? IP: *.acn.waw.pl 13.10.05, 22:31 > buahahahah, juz nie jeden komp znajomych z winzgroza leczylem i uwierz mi ze > wirusy potrafia byc bardziej prebiegle od wiedzy statystycznego uzytkownika > windy i wiekszosci programow antywirusowych. A kto powiedzial, ze statystyczny uzytkownik = swiadomy uzytkownik? Statystyczny uzytkownik pracuje na koncie admina, nie wie co to aktualizacje, jesli juz uzywa firewalla to nieskonfigurowanego i generalnie malo wie o zabezpieczeniach. > windows ma fatalne zabezpieczenia juz z samego zalozenia A konkretnie? Z jakiego zalozenia? Moze jakies przyklady? > > itd itp ..... > /\/\/\/\/\/\ > rasowy argument zwolennikow windowsow ;) Rownie dobry jak pisanie, ze cos jest kiepskie z zalozenia bez podania przykladow ... :) Link Zgłoś
Gość: Bart Pitu pitu IP: *.mnc.pl 13.10.05, 22:24 Kolejna wymiana zdań, która nic nie wniesie. Na podobnym wątku moje pytanie o Seti@home pozostło bez odpowiedzi, bo wiadomo, że łatwiej przerzucać się kwestiami "bezpieczeństwa" itd niż odpowiedzieć na konkretne pytanie. Nie przerzuce sie na mandrive, bo nie umiałem w niej zmienic rozdzielczosci obrazu i nie mam teraz czasu rozkminiać w nieskończoność zakamarków innego systemu napisanego tylko po to, by był inny od windows. Gimp jest żałosny. Już Ulead PhotoImpact jest lepszy i łatwiejszy, jeśli już mamy porównywać. Przyznam, że kiedyś lubiłem grzebać w systemie, sprawdzać różne rzeczy i ogólnie bawić się komputerem, ale teraz nie mam na to czasu. Jedyne co mi się podoba w Linuksie, ze jest pewna dystrybucja, która odpala się z płyty i działa wszystko. Podsumowując: dajcie sobie luzu. Link Zgłoś
Gość: Tralala Re: Co lepsze: Windows xp czy Linux Mandrake ? IP: *.chello.pl 08.05.06, 20:02 Jeśli Linuch to polecam Fedore Core 5 :) Link Zgłoś
Gość: xara Re: Co lepsze: Windows xp czy Linux Mandrake ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 20:01 Fedora 5? widać jeszcze nie instalowałeś żadnej nowej aplikacji (np. Opery) - bo wtedy bezskutecznie szukałbyś jej w menu! Fc5 to padaka. tylko Mandriva. jako tako można zapanowac nad systemem w tym linuksie. Link Zgłoś
Gość: serenma Re: Co lepsze: Windows xp czy Linux Mandrake ? IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 23:06 jedeni drugi system to DNO ! najlepszy jest win98 !!! Link Zgłoś
morteee Tylko Ubuntu 06.06.06, 11:15 Naprawdę super system - uzywam od ok. 6 miesięcy, po przesiadce z XP, później Mandrivy i następnie Auroxa i nie mama z nim żadnych problemów. Jest prosty w obsłudze i ma świetne wsparcie społeczności. Link Zgłoś
Gość: pionier Re: Tylko Ubuntu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 11:03 Racja, też mam ten system i jest spoko :) Link Zgłoś