Dodaj do ulubionych

GAZETA jest bezczelna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 10:10
chodzi o nową reklamę TPSA (interstitial czy jak to się nazywa najeżdżającą na
okno)

nie dość że głośność jest nastawiona na max, to nie można tego wyłączyć!!!!

to już prawdziwy skandal!
Obserwuj wątek
    • neder Re: GAZETA jest bezczelna 12.10.05, 10:14
      temat reklamwałkowany był dziesiątki razy. na szczęście tak jaki w TV tu tez
      możesz je 'wyłaczyć' ;P
    • Gość: dominik666 BTW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.05, 10:39
      to telepies powinien zainwestować w jakość usług oszczędzając na reklamie - jak na razie jest odwotnie :P

• szarykot Re: GAZETA jest bezczelna 12.10.05, 11:44
      > [...] nie można tego wyłączyć!!!!
      jak to nie?
      powiem więcej - nigdy jej nie widziałem.
      • Gość: kloo Re: GAZETA jest bezczelna IP: 217.153.29.* 12.10.05, 11:55
        Gazete najlepiej przeglada sie pod liknksem albo elinksem
    • Gość: heh Re: GAZETA jest bezczelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 12:18
      Z reklamami jest troche tak jak z podatkami - na początku wartość zebranego
      podatku rośnie w miarę podwyższania stawek, później jednak coraz więcej osób
      uchyla się od ich płacenia i w sumie wychodzi mniej. Ja taki moment mam za sobą
      jeśli chodzi o reklamy - rozumiem, że w ten sposób niektóre portale się
      utrzymują i nie mam nic przeciwko, ale jeśli reklamy są zbyt nachalne to po
      prostu zaczyna się szukanie sposobów na ich ominięcie. I w momencie znalezienia
      takiego sposobu tracą na tym wszystkie reklamy, nawet te, które byłbym w stanie
      zaakceptować - takie statyczne, nie narzucające się przesadnio.
    • Gość: ja Re: GAZETA jest bezczelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 14:04
      Opera8.5
      żadnych reklam nie widzę
      dźwięku też nie słyszę
      (w opcjach można wyłączyć reklamy, także dźwięk)
      • Gość: kristobal Re: GAZETA jest bezczelna IP: *.acn.waw.pl 12.10.05, 22:13
        Tak jak przedmówca-Opera,albo Firefox a z adblockiem lub też np porządny firewall np outpost zw łączoną opcja nie wpuszczania reklam pop upów itp
    • paul_78 Re: GAZETA jest bezczelna 12.10.05, 14:07
      Firefox + adblock + "nauczenie" filtra i zapomnisz, co to jest reklama w internecie.
    • Gość: b00g13 Re: GAZETA jest bezczelna IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.10.05, 14:52
      Może się zdziwiswz ale jeszcze jej nie widziałem. Prawdę mówiąc od pewnego czasu
      nie widziałem żadnej reklamy na gazecie.
      • kell99 Re: GAZETA jest bezczelna 12.10.05, 16:48
        chociaz gdyby wrocili do "normalnych" reklam (gif, png), wywalili flashowe
        popupy i flasha zupelnie, to pewnie wiekszosc osob by reklamy odblokowala.
        a tak przysparzaja tylko firefoksowi i operze popularnosci;) oby tak dalej gazeto!
        • Gość: Grzes Re: GAZETA jest bezczelna IP: *.acn.waw.pl 12.10.05, 21:07
          > a tak przysparzaja tylko firefoksowi i operze popularnosci;) oby tak
          > dalej gazeto!

Jesli myslisz, ze tylko opera i ff umozliwiaja blokowanie reklam to bardzo sie
          mylisz.
          • kell99 Re: GAZETA jest bezczelna 12.10.05, 22:09
            ok. prosze o krotki kurs blokowania reklam w innych przegladarkach.
            z gory thx.
            • Gość: Grzes Re: GAZETA jest bezczelna IP: *.acn.waw.pl 12.10.05, 22:48
              Ok - w jakiej?
            • Gość: dominik666 specjalnie dla kell`a ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.05, 23:03
              img448.imageshack.us/img448/8383/ustawienia9xz.gif
              to wszystko - proste jak drut - pozbywamy się w ten sposób nawet bannerów reklamowych w gazeta.pl

• kell99 Re: specjalnie dla kell`a ;) 12.10.05, 23:05
                malo smieszne;) wiec sie nie da?
                • krzysztofsf Re: specjalnie dla kell`a ;) 12.10.05, 23:21
                  kell99 napisał:

> malo smieszne;) wiec sie nie da?

Jesli nie chcesz zrezygnowac ze swojej ulubionej przegladarki, to najprosciej zainstalowac nakladke
                  www.searchengines.pl/phpbb203/lofiversion/index.php/t21339.html
                • Gość: dominik666 Re: specjalnie dla kell`a ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.05, 23:34
                  kell99 napisał:

> malo smieszne;) wiec sie nie da?

ja się nie da jak się da :)

BTW gdzie jest ta reklama - za nic nie moge jej włączyć - znalazłem podobnego
                  gniota reklamującego francuski samochód tu
                  wiadomosci.onet.pl/1178559,11,item.html (po wpisaniu onetu w witryny z
                  zabezpieczeniami pozbywamy się większości reklam [lepper zostaje])

:)
                  • kell99 Re: specjalnie dla kell`a ;) 13.10.05, 00:14
                    tylko imho zabezpieczenia eliminuja tez skrypty i wtyczki, z ktorych
                    niekoniecznie mozesz chciec rezygnowac. poza tym, adblock dziala bardziej
                    uniwersalnie, bo po prostu pozbywasz sie reklam z danego serwera, czy dostawcy
                    reklam.
                    mozna tez np wyeliminowac dolny pasek reklamowy czy pajacyka, ktory tylko
                    zajmuje miejsce na ekranie, a do niczego innego nie jest potrzebny.
    • blekot Re: GAZETA jest bezczelna 12.10.05, 18:20
      o jakiej reklamie mówisz??
      nic nie wiedzę
      pogadaj ze swoją przeglądarką albo ją zmień
      :-))
    • byfauch Re: GAZETA jest bezczelna 12.10.05, 22:13
      Może nie tyle Gazeta ale "szpece" od Forum powinny zainteresować się lepiej
      jakim cudem na "Komputery" trafiają posty z jakiejś sekcji andrologicznej.
      Dzisiaj widziałem dwa, ten drugi wybitnie nieapetyczny.
      • neder Re: GAZETA jest bezczelna 12.10.05, 22:16
        byfauch napisał:

> Może nie tyle Gazeta ale "szpece" od Forum powinny zainteresować się lepiej
        > jakim cudem na "Komputery" trafiają posty z jakiejś sekcji andrologicznej.
        > Dzisiaj widziałem dwa, ten drugi wybitnie nieapetyczny.

chyab jakiś link się popsul ;)
        • byfauch Re: GAZETA jest bezczelna 12.10.05, 22:20
          > chyab jakiś link się popsul ;)

A ten bidaka rzuca pewno gromy na "cenzurę" wycinającą mu posty.
          • krzysztofsf Re: GAZETA jest bezczelna 12.10.05, 22:26
            byfauch napisał:

> > chyab jakiś link się popsul ;)
            >
            > A ten bidaka rzuca pewno gromy na "cenzurę" wycinającą mu posty.

A na tamtym forum czytaja z rozczarowniem posty "mam problemy ze swiecaca myszka" ? ;)
            • byfauch Re: GAZETA jest bezczelna 12.10.05, 22:57
              krzysztofsf napisał:
              > A na tamtym forum czytaja z rozczarowniem posty "mam problemy ze swiecaca mysz
              > ka" ? ;)

Chyba raczej z niezdrowym podnieceniem.
    • Gość: XXX AUTOR postu - to jak to zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:09
      1) małe wyjaśnienie ta reklama, która najwidoczniej pojawiła się tylko u mnie to
      najeżdżające okienko (to nie pop-up, ten mam zablokowany) - podejrzewam że to
      flasz albo java. Nie można jej było wyłączyć (krzyżyk nie reagował, a jak się
      nie trafi na 'hotspot' to najwyżej uruchomi się link, natomiast 'krzyżyk' można
      zakamuflować) i nastawiona głośność była na max.

2) akurat mam firefox - tyle że jak się niby eliminuje reklamy? Co to jest
      adblock i skąd się bierze? Jak zablokuję obsługę java itd, to wszędzie - a to mi
      nie pasuje, bo inne 'normalne' witryny chcę widzieć z taką opcją

Dzięki z góry za pomoc - byle na temat i faktyczną :))
      • neder Re: AUTOR postu - to jak to zrobić? 13.10.05, 10:12
        o blokowaniu reklam w firefoksie masz w FAQ
      • Gość: b00g13 Re: AUTOR postu - to jak to zrobić? IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.10.05, 10:13
        addons.mozilla.org/quicksearch.php?q=adblock§ion=A

byłeś kiedy na stronie firefoxa?
        • Gość: autor dzięki - oczywiście że byłem - tyle że nie biorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 21:00
          wszystkich 'extention' jak leci, akurat tego nie mam ale spróbuję, tyle że ktoś
          tam napisał:
          --------
          adblock doesn't work with the new flash plugin !!! i need flash and i don't know
          how to downgrade it ,so i had to disable adblock.. please update adblock
          ---------
          więc nie wiem czy będzie eliminować akurat te nahalne gazetowe reklamy :))
        • blekot plus to 13.10.05, 21:22
          a ja zawsze jeszcze (do)polecam to:
          www.mozilla.org/support/firefox/adblock
          • Gość: autor - znowu niby mam adblock - ale nic się nie zmieniło, bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 09:42
            jak na razie to pojawiają się reklamy (muszę je dodawać do listy), a zauważyłem
            że pojawiają sie powtórnie te same... ???

dodałem też to co podałeś, ale nic się nie zmienia...

jakieś sugestie????
            • blekot Re: niby mam adblock - ale nic się nie zmieniło, 14.10.05, 11:56
              ff.yyy.pl/
              ściągnij filtr i go dodaj
              adblocka trzeba "wychować" - dodawać kolejne strony najlepiej z * (w filtrze
              masz to ładnie pokazane)

a z tym co podesłałem - ja w tej chwili korzystam tylko z tego wpisu (adblock z
              nową betą coś nie działa njlepiej) i mam spokój
              • Gość: autor dzięki - jeszcze pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 13:17
                prawdę powiedziawszy to zaczął działać :)) (czasem zaczyna dopiero po pewnym
                czasie zauważyłem), jednak mam inny problem.

Blokuje mi też coś pożytecznego (chodzi o wpis chyba javascript do Flickr -
                journeys). Gdy odhaczę adblock, to nie ma problemu, jednak gdy używam adblock to
                nie działa. Czy można jakoś temu zapobiec?

Oczywiście to nie jest aż taki problem (na czas używania tej funkcji mogę
                dopuszczać reklamy), niemniej gdyby można było to jakoś załatwić automatycznie,
                byłoby lepiej.

Patrzyłem się na preferences itd (adblock) ale jakoś nie znalazłem nic takiego.

Zobaczę też to co teraz podałeś - chodzi ci o adblock plus (?filtr?)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka