Dodaj do ulubionych

Print screen

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:27
mam kłopot, proszę o poradę, nie działa klawisz(funkcja) Print Screen. Co
robic, jak naprawić ten problem? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: pomocnik Re: Print screen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:34
      Rozumiem, że po nacisnięciu print screen nie ma
      nic w podglądzie schowka? Czy też jest inaczej?
      Pozdrawiam
      • Gość: gośc forum Re: Print screen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:40
        zgadza się. Po użyciu PS nie moge wkleić obrazu ani do notatnika ani do worda.
    • Gość: pomocnik Re: Print screen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:21
      >Gość: gośc forum napisał:
      >zgadza się. Po użyciu PS nie moge wkleić obrazu ani do notatnika ani do worda.

Od razu się nie da wkleić obrazu do Worda bez pośrednictwa Podglądu schowka.
      Naciskasz print screen, wchodzisz do Schowka, zapisujesz pod dowolną nazwą np.
      nazwa.clp
      Otwierasz plik w np. IrfanViev lub innym programie który rozpoznaje *.clp i
      zapisujesz go jako np. nazwa.jpg
      Otwierasz Word wstaw rysunek z pliku wskazujesz nazwa.jpg i masz
      go wklejony.
      Pozdrawiam
      • Gość: gość forum Re: Print screen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:45
        dzięki za pomoc udało się.
      • mika_p Re: Print screen 23.10.05, 22:56
        Gość portalu: pomocnik napisał(a):
        > Od razu się nie da wkleić obrazu do Worda bez pośrednictwa Podglądu schowka.

A od kiedy ? I do Worda wklejałam, i do Excela, do Excela częściej, bo lepiej
        wyglądało.
        • Gość: pomocnik Re: Print screen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 09:59
          mika_p napisała:
          > A od kiedy ? I do Worda wklejałam, i do Excela, do Excela częściej, bo lepiej
          > wyglądało.
          Jak masz trochę czasu to napisz jak to robisz!
          Bo jak nacisnę print screen i otworzę Word 2000 to w pasku Edycja
          wklejanie jest nieaktywne?
          Pozdrawiam

• Gość: mika_p Re: Print screen IP: *.c153.petrotel.pl 24.10.05, 12:48
            Takie coś robiłam w pracy i to ponad 2 lata temu i z tego co pamiętam, to był
            to Word 97. W domu mam Open Office.

Szczerze mówiąc, nigdy nie próbowałam tego robić przez menu Edycja, od zawsze
            używam ctrl+V, czasami spod prawego klawisza myszy.
            • Gość: pomocnik Re: Print screen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:03
              Gość portalu: mika_p napisał(a):

> Takie coś robiłam w pracy i to ponad 2 lata temu i z tego co pamiętam, to był
              > to Word 97. W domu mam Open Office.
              >
              > Szczerze mówiąc, nigdy nie próbowałam tego robić przez menu Edycja, od zawsze
              > używam ctrl+V, czasami spod prawego klawisza myszy.

Rzeczywiście, nie wpadłem na to! Nie potrzeba pośrednictwa Podgląd schowka!
              Wystarczy nacisnąć print screen, potem ctrl+C i wklejam do Worda ctrl+V
              Dzięki
              Pozdrawiam
              • Gość: pomocnik Re: Print screen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:10
                Jeszcze uzupełnienie do Podglądu schowka. Wcześniej opisane.
                Ta opcja przydaje się jeżeli chcemy usunąć niepotrzebne
                elementy zrzutu ekranu i wtedy edytujemy go programie graficznym.
                Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka