Gość: gość forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:27 mam kłopot, proszę o poradę, nie działa klawisz(funkcja) Print Screen. Co robic, jak naprawić ten problem? Pozdrawiam. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: pomocnik Re: Print screen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:34 Rozumiem, że po nacisnięciu print screen nie ma nic w podglądzie schowka? Czy też jest inaczej? Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: gośc forum Re: Print screen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:40 zgadza się. Po użyciu PS nie moge wkleić obrazu ani do notatnika ani do worda. Link Zgłoś
Gość: pomocnik Re: Print screen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:21 >Gość: gośc forum napisał: >zgadza się. Po użyciu PS nie moge wkleić obrazu ani do notatnika ani do worda. Od razu się nie da wkleić obrazu do Worda bez pośrednictwa Podglądu schowka. Naciskasz print screen, wchodzisz do Schowka, zapisujesz pod dowolną nazwą np. nazwa.clp Otwierasz plik w np. IrfanViev lub innym programie który rozpoznaje *.clp i zapisujesz go jako np. nazwa.jpg Otwierasz Word wstaw rysunek z pliku wskazujesz nazwa.jpg i masz go wklejony. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: gość forum Re: Print screen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:45 dzięki za pomoc udało się. Link Zgłoś
mika_p Re: Print screen 23.10.05, 22:56 Gość portalu: pomocnik napisał(a): > Od razu się nie da wkleić obrazu do Worda bez pośrednictwa Podglądu schowka. A od kiedy ? I do Worda wklejałam, i do Excela, do Excela częściej, bo lepiej wyglądało. Link Zgłoś
Gość: pomocnik Re: Print screen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 09:59 mika_p napisała: > A od kiedy ? I do Worda wklejałam, i do Excela, do Excela częściej, bo lepiej > wyglądało. Jak masz trochę czasu to napisz jak to robisz! Bo jak nacisnę print screen i otworzę Word 2000 to w pasku Edycja wklejanie jest nieaktywne? Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: mika_p Re: Print screen IP: *.c153.petrotel.pl 24.10.05, 12:48 Takie coś robiłam w pracy i to ponad 2 lata temu i z tego co pamiętam, to był to Word 97. W domu mam Open Office. Szczerze mówiąc, nigdy nie próbowałam tego robić przez menu Edycja, od zawsze używam ctrl+V, czasami spod prawego klawisza myszy. Link Zgłoś
Gość: pomocnik Re: Print screen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:03 Gość portalu: mika_p napisał(a): > Takie coś robiłam w pracy i to ponad 2 lata temu i z tego co pamiętam, to był > to Word 97. W domu mam Open Office. > > Szczerze mówiąc, nigdy nie próbowałam tego robić przez menu Edycja, od zawsze > używam ctrl+V, czasami spod prawego klawisza myszy. Rzeczywiście, nie wpadłem na to! Nie potrzeba pośrednictwa Podgląd schowka! Wystarczy nacisnąć print screen, potem ctrl+C i wklejam do Worda ctrl+V Dzięki Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: pomocnik Re: Print screen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:10 Jeszcze uzupełnienie do Podglądu schowka. Wcześniej opisane. Ta opcja przydaje się jeżeli chcemy usunąć niepotrzebne elementy zrzutu ekranu i wtedy edytujemy go programie graficznym. Pozdrawiam Link Zgłoś