Dodaj do ulubionych

Notebook ACER Aspire5012-problem z nagrywaniem DVD

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 19:03
Problem wygląda tak:
nagrywam płytę CD-R wszystko ok
nagrywam płytę DVD (np:kilka filmów Divix) programem (Nero lub Acer CD-DVD
Maker). Programy kończą nagrywać płytę i informują o sukcesie. Niestety płyty
nie mogę przeczytać ani na swoim notebooku ani na brata stacjonarnym
komputerze. Oba traktują nagraną płytę jako płytę czystą.

Czy napęd jest walnięty?
Obserwuj wątek
    • trendowata Re: Notebook ACER Aspire5012-problem z nagrywanie 28.10.05, 22:00
      Podnosze, bo tez to mam i chcialabym sie dowiedziec o co chodzi. Nagrywanie
      filmu dvd zakonczone sukcesem, plyta pozostaje jednak gola i wesola, oczywiscie
      bez mozliwosci ponownego zapisu. Chcialam te plyty wywalic, jednak sprobowalam
      na odtwarzaczu kolezanki (zwyklym, takim przytelewizorowym) i dzialaja. (acer
      TM4101,pioneer dvr-k15RA, plyty takie nie za bardzo-na probe firmy BESTBUY,
      he,he, a dvd kolezanki BASICLINE za 40euro).
    • trendowata Re: Notebook ACER Aspire5012-problem z nagrywanie 28.10.05, 22:35
      Czy może to być wina braku któregoś z kodeków?
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: Notebook ACER Aspire5012-problem z nagrywanie IP: *.toya.net.pl 29.10.05, 00:27
        po 1 jakie plytyn DVD-R czy DVD+RE jeśli DVD+R to czy wykonano Book typing do
        DVD-ROM???
        • trendowata Re: Notebook ACER Aspire5012-problem z nagrywanie 29.10.05, 01:08
          Czesc niktabc, fajnie, ze sie odezwales, dzieki. U mnie sa DVD+R, ide do googli
          zobaczyc, co to "book typing".
          • trendowata Re: Notebook ACER Aspire5012-problem z nagrywanie 29.10.05, 01:24
            Ja nie wiem, ale ta nagrywarka chyba po prostu nie obsługuje takich płytek
            słabych. Chciałam zrobić test przypalania w nero, lecz on OSTRZEGA, że w
            przypadku tego typu dysku symulacja nie jest możliwa. Moglam najpierw
            przetestowac inne płytki, a potem ludziom gitarę zawracać, sorry. Ciekawam
            tylko, jakich użyl RAFI... NIKTABC - jeszcze raz dzięki za odzew, cze.
            • Gość: rafi Re: Notebook ACER Aspire5012-problem z nagrywanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 13:14
              Ja lyty DVD+R firmy Vobis za 1zł. Nagrywarkę mam Dual layer
              • Gość: trendowata Re: Notebook ACER Aspire5012-problem z nagrywanie IP: *.user.ono.com 29.10.05, 14:56
                Rafi, spróbuj z TDK. Ja dziś kupilam takową (na wszelki wypadek +RW) i jest OK.
                • Gość: niktabc@vp.pl Re: Notebook ACER Aspire5012-problem z nagrywanie IP: *.toya.net.pl 29.10.05, 15:23
                  TDK i VERBATIM!!! te są najlepsze:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka