Dodaj do ulubionych

pomoc i obsługa techniczna

08.11.05, 16:12
Hej proszę o radę(WinXP):nie otwiera mi się ze Startu narzędzie Pomoc i
obsługa techniczna.Gdy klikam na nie nic się nie dzieje,nie otwiera.Jak
inaczej mogę to otworzyć?Chciałabym użyć konkretnie narzędzia do przywracania
zmian,ale nie wiem jak się do tego inaczej dostać.Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • neder Re: pomoc i obsługa techniczna 08.11.05, 16:14
      > Chciałabym użyć konkretnie narzędzia do przywracania
      > zmian,

tzn. przywracanie systemu?
    • Gość: Laki_luke Re: pomoc i obsługa techniczna IP: 80.51.247.* 08.11.05, 16:20
      Start/Programy/Akcesoria/Narzedzia systemowe/Przywracanie systemu

Pozniej: Przwywroc komputer do poprzedniego stanu. Wybierasz na kalendarzu date
      i moment do ktorego ma sie cofnac system i naciskasz dalej. Pozniej system sie
      restartuje i masz "cofniety" windows.
      • deana Re: pomoc i obsługa techniczna 08.11.05, 16:42
        No i tu też jest problem-otwieram sposobem podanym przez Laki_luke i wprawdzie
        jest lepiej bo coś się w ogóle otwiera ale jest to zupełnie puste okno.(z
        napisem na pasku przywracanie systemu).Podobnie jest np.z narzędziem
        Start:Wyszukaj-otwiera się puste okno bez żadnych opcji.Jakieś pomysły?Dzięki.
        • m.gregor Re: pomoc i obsługa techniczna 08.11.05, 16:57
          mgregor.republika.pl
          • deana Re: pomoc i obsługa techniczna 08.11.05, 17:46
            Dzięki m.gregor,umieściłam log w wątku Wirusy,trojany,... ,dostałam odpowiedź i
            usunęłam co trzeba.Jednak niewiele to chyba mogło pomóc tutaj-nadal nie mogę
            włączyć Narzędzia do przywracania systemu,również w trybie awaryjnym nie otwiera
            się.Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?Bardzo chciałabym cofnąć parę zmian,wydaję
            mi się że mój komputer przez ostatnie dwa dni szaleje jak nigdy,jest w tym moja
            wina,chcę to odwrócić.Dzięki.
            • Gość: Laki_luke Re: pomoc i obsługa techniczna IP: 80.51.247.* 08.11.05, 18:09
              ja w takich sytacjach kiedy nie wiadomo o co chodzi polecam przeinstalowanie
              systemu. NIe jest to wyrafinowana metoda ale za to zawsze skuteczna. Czesto
              gesto bywa tak ze przeinstalowanie systemu jest rzecza mniej czaso- i
              pracochlonna niz szukanie problemu ktory gdzies sie ukryl. Chociaz odpukac, juz
              od dluuugiego czasu nie musialem robic reinstalki.
              • m.gregor Re: pomoc i obsługa techniczna 08.11.05, 18:14
                Z tym ze czasami reinstalacja systemu zamiast szukanie rozwiazania problemu jest
                krotsza moge sie zgodzic w 100%. Ale nie zawsze skuteczna. A w dzisiejszych
                czasach czesto problemy wynikaja z zawirusowanego i zareklamiarzowanego systemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka