Dodaj do ulubionych

Kłopot z firefoxem

28.11.05, 12:33
Od dlugiego czasu używałam Firefoxa i byłam bardzo zadowolona. Parę tygodni temu zniknęły wszystkie zakładki. Wściekłam się, bo były tam ważne dla mnie rzeczy, ale częsciowo je zrekonstruowałam. I otóż wczoraj stało sie ponownie to samo! Wkurzona zainstalowałam Operę, która jest ok, chociaż chyba wolałabym mojego Firefoxa. Otwieram dzis Thunderbird - a tam pusto. Nie ma kont, nie ma maili. Została tylko książka adresowa. Mam ochotę kogoś zabić. Co robić???
Obserwuj wątek
    • Gość: killer Re: Kłopot z firefoxem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 13:02
      Mam ochotę kogoś zabić. Co robić???

takich porad szukaj na forum killerow :)) zaleca sie jednak zachowanie spokoju:)
    • blekot Re: Kłopot z firefoxem 28.11.05, 13:16
      takie rzeczy się niestety zdarzają, acz nie wiem dlaczego
      używam FF+TB od jakiś 2 lat i nie miałem podobnego problemu /małe pocieszenie/

co z tym zrobić?
      można pokombinować - przeinstalować do nowego folderu, - wyczyścic i założyć
      nowy profil /tam są trzymane wszystkie ustawienia aplikacji/, - poprzenosić dane
      i zobaczyć co będzie

można też dorzucić do FF rozszerzenie do automatycznego backupu - przy każdym
      zamykaniu przeglądarki jest robiona kopia: historii, haseł, zakłądek i innych

na pewno trzeba się zaopatrzyć w program do backupów - mozbackup i robić kopie,
      ponieważ nie miałem dotąd takich problemów robię kopię raz/miesiąc - szczególnie
      polecane do TB /szkoda stracić listy/

rozszerzenie masz tu:
      mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_dodatkow/rozszerzenia/zakladki/bookmark_backup
      a mozbackup tu: www.pitreck.civ.pl/backup_pl/
      • lewe_oko Re: Kłopot z firefoxem 28.11.05, 13:25
        Wielkie dzięki!
        • blekot Re: Kłopot z firefoxem 28.11.05, 13:37
          nie ma za co
          ale najpierw spróbuj odzyskać to co straciłaś :)
          to zazwyczaj nie znika na amen(t)
    • szarykot Re: Kłopot z firefoxem 28.11.05, 16:05
      a na przyszłość:
      www.pitreck.civ.pl/backup_pl/
      i regularne backupy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka