Dodaj do ulubionych

k3b kopiowanie plyt

01.12.05, 11:17
Mandrake 10.1
Czy tez macie problemy z kopiowaniem plyt cd jako robienie kopii plyty wlozonej do napedu (pochodzenie Nero).
Mi nie udaje sie ani kopiowanie z wykorzystaniem tylko 1-o napedu, ani bezposrednio kopiowanie na plyte w drugim napedzie.
Pojawiaja sie wtedy bledy odczytu i zapis nieudany.
ta sama plyta w tej samej nagrywarce spod Nero skopiowala sie bez jakichkolwiek problemow.
Czy k3b kopiuje jako kopie oraz jako klony wylacznie plyty pochodzace spod Linuxa ?
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: k3b kopiowanie plyt 01.12.05, 16:26
      Nie slyszalem o takich problemach, ale.. czy plyta ktora kopiujesz nie jest
      przypadkiem zabezpieczona przed kopiowaniem?
      • krzysztofsf Re: k3b kopiowanie plyt 01.12.05, 23:36
        kell99 napisał:

> Nie slyszalem o takich problemach, ale.. czy plyta ktora kopiujesz nie jest
        > przypadkiem zabezpieczona przed kopiowaniem?

Ta sama plyta w nero jest kopiowana bez problemu.
        I nie jest to pojedynczy przypadek. Praktycznie bez problemow moge sobie kopiowac wlasne plyty robione pod k3b.
        • mrowkolew Re: k3b kopiowanie plyt 03.12.05, 22:37
          skoro płyty robione pod K3B kopiują się normalnie,to może jesli masz Windows XP
          a płyta CD jest płytą z danymi(jakieś kopie plików z windowsa)-może problem z
          prawami do plików

nie piszesz potrzebnej danej,żeby móc cos ustalić-płyta CD rodzaj nośnika-a
          jakie konkretnie dane zapisane na takim CD nie mogą zostac skopiowane,bo linux
          n i e m o ż e i c h o d c z y ta ć?
          np.pliki .nrg są tylko "nerowskie" chyba,do niektórych typów plików w linuksie
          musisz miec zainstalowane dodatkowe programy które posłuzą jako wtyczki dla
          cdrecord(=k3b jako GUI)-np.dla plików audio potrzebny jest dodatkowy programik
          (jakis konwerter plików chyba)jesli wybiera sie nagranie płyty audio a nie
          płyty z danymi zapisanymi jako np. pliki mp3

> I nie jest to pojedynczy przypadek. Praktycznie bez problemow moge sobie
          kopiow
          > ac wlasne plyty robione pod k3b.
          więc to raczej nie wina linuksa jako takiego w odniesieniu do windows ;) tylko
          nero jakoś dziwacznie zapisuje może-a jak w drugą strone-nero radzi sobie ze
          wszystkimi płytkami spod linuxa???
          • krzysztofsf Re: k3b kopiowanie plyt 04.12.05, 22:13
            No coz. Skoro nie jest to regula, to zubacze, co jeszcze moge doinstalowac do k3b i sprawdze przy nastepnej okacji co i jak.
            W tej chwili nie mam nic do kopiowania, tak wiec odpisze przy nastepnej okazji (szkoda mi plytek do testow).
            Oglonie, z tego co jeszcze sobie przypominam, raczej nie bylo problemow z kopiowaniem plyt nero wypalanych w mojej nagrywarce a potem kopiowanych po przelaczeniu na linux. Natomiast tak zdaza sie raczej z cudzymi plytami spod nero.
            Na tym samym komputerze udawolo mi sie nawet robic czytalne plyty wielosesyjne w ktorych czesc nagrywalem spod k3b a czesc spod nero.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka