mmmmmmnmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm 05.12.05, 20:50 uruchomic explorera z prawami administratora? Link Zgłoś Obserwuj wątek
mmmmmmnmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Re: jak można .... 06.12.05, 11:30 No fakt. Zamotałem sie :) Link Zgłoś
swawolny.diabel Re: jak można .... 21.12.05, 17:50 gray napisał: > > np. uruchamiając go jako administrator. niestey tak sie nie da. Nie uruchomi sie Link Zgłoś
gray Re: jak można .... 21.12.05, 18:20 o kurcze, u mnie się uruchamia... a może ja mam linuksa? :D Link Zgłoś
swawolny.diabel Re: jak można .... 21.12.05, 18:30 gray napisał: > o kurcze, u mnie się uruchamia... a może ja mam linuksa? :D %SystemRoot%\explorer.exe -> uruchom jako admin i ci sie to uruchamia ? i jak to wtedy wygląda masz dwa procesy expolorera w menadzeże zadań przy czy jeden jest administratora? a u mnie nie. ciewawe dlaczego I Link Zgłoś
arius5 Re: jak można .... 21.12.05, 19:41 Mniej wiecej. Z tym, ze ja mam JEDEN proces administratora. Trzeba sie zalogowac do Windows jako Administrator. Link Zgłoś
swawolny.diabel Re: jak można .... 21.12.05, 19:57 To jak logujesz sie jako administrator? wtedy wszystkie uruchomiane procesy dziedziczą uprawnienia administratora. Ja pytam jak uruchomić prces expolera jako administrator będac zalogowanym jako użytkownik. Dodam że wylogowanie lub przełączenie uzytkowniaka za pomocą menu start nie wchodzi w rachube. Link Zgłoś
Gość: marcin_ktos Re: jak można .... IP: *.pronet.lublin.pl 21.12.05, 20:32 Zabij explorer.exe i uruchom go na prawach admina. Właśnie przed momentem na XP SP2 to zrobiłem. Chodzi o to, że tylko jeden proces explorer.exe może być uruchomiony jednocześnie, każdy następny to po prostu powoduje otwarcie nowego okna w aktualnej instancji. Link Zgłoś