Dodaj do ulubionych

Pomocy-wirusy!!

17.12.05, 17:41
Parę dni temu zainstalowały mi sę na pulpicie jakieś dziwne okienka, wszystko
wskazuje na to,że erotyczne. Zapisały się też w ulubionych, z których udało
mi się je wywalić. No ale nadal jednak istnieją. Pojawiają się po włączeniu
komputera. Kiedy najedzie się na nie myszką (bez klikania ) zaczynają się
ładować. Nie mogę tego usunąć.W tym samym czasie zaczęły mój komputer
atakować trzy wirusy - wykrywa je AVAST informuje, że należy przerwać
połączenie, tak robię, ale po około 6 min atakują znowu, i tak w kółko.
Łączę te ataki z tymi stronkami. Nie wiem co robić? Przeskanowałam wszystko,
niby nie ma zarażonych plików, ale ciągle zwiększa sie liczba plików, których
nie mozna przeskanować.Boje się że system mi padnie.Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: T-800 Re: Pomocy-wirusy!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.12.05, 18:11
      Wklej loga na Forum Wirusy - mgregor.republika.pl
      • Gość: Reaktywator Re: Pomocy-wirusy!! IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 18:20
        Jak zawsze w takiej sytuacji powraca temat rzeka-obraz partycji C:/. Niestety zauważyłem że 95% użytkowników komputera nie zdaje sobie sprawy jak ważne jest posiadanie kopii zapasowej najważniejszych danych a nawet zwykłego systemu, który nawet po ataku wirusów można przywrócić w 8,5 minuty!!!!!!!!! Potrzebny jest do tego tzw. obraz partycji C:/. Do tego jeszcze płyta boot cd ze skanerem antywirusowym (to w razie gdyby wirusy zaatakowały RAM i tym podobne rzeczy tak, że nawet format C:/ nie jest możliwy). Szczerze to nie chce się wypowiadać na temat programów antywirusowych, bo wiele tu juz powiedziano, a i tak każdy powinien przetestować kilka z nich żeby mieć jakieś własne zdanie, a nie klepać bezmyślnie, że ten to jest do dup## a tamten spowalnia system a jeszcze inny to w ogóle jest syf. Poza tym w dobie dzisiejszej informatyzacji niewątpliwe sprawą bardzo ważną jest odpowiednie zabezpieczenie komputera (przed różnego rodzaju zagrożeniami jak spyware ad-aware itd.) Pomaga w tym odpowiednia konfiguracja komputera i systemu windows! Ale najważniejsze to chyba to nie wchodzić na strony z gołymi dup### i na pirackie. Kończę i życzę powodzenia wszystkim, którzy lubią się bawić w formatowanie systemów. Pozdro
        • Gość: Renia Re: Pomocy-wirusy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 18:33
          Na żadne strony nie wchodziłam! Ale dziękuję za wymądrzanie się.
          • neder Re: Pomocy-wirusy!! 17.12.05, 21:51
            > Ale dziękuję za wymądrzanie się.

haha ;)
            • Gość: derwood Re: Pomocy-wirusy!! IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 23:10
              >>>> ale dziękuję za wymądrzanie się...
              JESTEŚ ŻAŁOŚNA!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka