Dodaj do ulubionych

padł komputer?

17.01.06, 17:33
wczoraj komputer jeszcze działał a dzisiaj czarny ekran! słychać jak się uruchamia, i chodzi, nic nie pika, a monitor czarny, nawet nie zapala się kontrolka monitora na zielono. co się mogło stać? monitor sprawdzony - wszystko ok, co jeszcze sprawdzić? jak? poradźcie coś!
Obserwuj wątek
    • Gość: reakcjonista Re: padł komputer? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.01.06, 17:37
      Brak dźwięku sugeruje, że coś stało się z CPU... Nie chcę Cię smucić, ale chyba
      poszedł zasilacz a wraz z nim komponenty...
      • Gość: reakcjonista Re: padł komputer? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.01.06, 17:48
        No tak, jeśli komputer zaczął Ci chodzić, to nie mógł pójść zasilacz. Fakt,
        zacznij od karty grafiki...
        • chilijczyk Re: padł komputer? 17.01.06, 19:41
          Ja tam bym zaczal od monitora...
        • m.gregor Re: padł komputer? 17.01.06, 20:11
          To ze ruszyly went. oznacza nie mniej nie wiecej tylko tyle ze zasil. wystawia
          +12V. Nic poza tym. Krotko mowiac: gadasz bzdury ze nie mogl pojsc zasilacz...
          • tomekedyta Re: padł komputer? 17.01.06, 20:20
            dzięki za rady, grafika sprawdzona i ok. komputer jutro jedzie do serwisu
            • mamcianatalki Re: padł komputer? 17.01.06, 20:31
              wiesz.... u mnie pare dni temu stało się tak samo.... identycznie monitor
              jedynie migał pomarańczowym światełkiem, nie wiem co się stało.... nie znam
              się... ja kupiłam inny komp... a ten czeka na naprawe... jak bedziesz wiedzieć
              co się stało... daj znać.. pozdrawiam Anna
              • Gość: Szpaq Re: padł komputer? IP: 195.116.211.* 17.01.06, 20:37
                Ja tez mialem podobnie wieczorem wylaczylem rano juz sie nie wlaczyc, wentylator
                w zasilaczu chodzil mimo ze zasilacz wyzional ducha spalajac plyte glowna :(
              • tomekedyta Re: padł komputer? 18.01.06, 08:54
                dam znać, tylko to potrwa, bo komp jedzie z Londynu do Polski do gościa który go składał
          • Gość: reakcjonista Re: padł komputer? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.01.06, 20:44
            Przyznaję się do błędu w kwestii zasilacza. Cóż, ja obstawiam, iż poszła płyta
            główna wraz z procesorem (brak pisków w trakcie startu). Padający zasilacz
            zazwyczaj zabiera te dwa komponenty, czasami jednak zabiera wszystko, wraz z
            klawiaturą i myszką...

Słyszałem też o zasilaczach umierających w samotności. Oby jak najwięcej takich
            było...
    • Gość: Rezus Re: padł komputer? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.01.06, 17:41
      sprawdz karte graficzna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka