yasny 04.11.02, 15:12 czy ktos z was korzysta juz neostrady ? wydaje mi sie to ciekawa oferta, teraz dzialamy na sdi, ale przydaloby sie szybsze lacze 0,5 Mb to juz cos Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kasztan Re: NEOSTRADA - opinie IP: *.hell.org / 192.168.0.* 04.11.02, 19:05 Korzystam z tego wynalazku już czas jakiś (najpierw jako Neo teraz jako Neo+) no i raczej spoko tyle że nie ma miesiąca żeby im sieć nie padła. Przerwy są po kilka godzin, przynajmniej w Warszawie nie wiem jak w innych częściach kraju. Link Zgłoś
Gość: polokokt Re: NEOSTRADA - opinie IP: *.pjwstk.edu.pl 05.11.02, 08:48 Czesc ogolnie jestem zadowolony. Neo+ mam od jakis dwoch tygodni. Do niedzieli 2 listopada mialem z jedna awarie na kilka godzinek. Ale jak w niedziele rano im padl jakis reuter (czy jakos tak sie to pisze) to od tamtej pory w ogole nie moge sie polaczyc. W info. technicznej gosc powiedzial ze moze "slysze echo tej awarii" ale k..... ile mozna slyszec echo (jesli cos takiego w ogole w sieciach wystepuje), trzy dni? W tej sytuacji dzis jade do nowego Telepunktu (bardzo ladna nazwa) w celach zaproszenia pana technika, bo niestet awaria rozpczela sie od mometu gdy padlo im to urzadzenia, a ze mi po usunieciu nie zaczelo samo dzialac to juz uwazam za ich wine. Oczywiscie resetowalem i kompa i dialer wiec tu wszystko jest OK. Acha i moje spostrzezenia to takie ze to urzadzonko czarne przy kompie wydaje taki dzwiek ktory jest juz na granicy slyszalnosci czlowieka ale jak sie tego slucha nan stop dzien i noc to jest bardzo uciazliwe. Nie wiem, wy tez tak macie z tym urzadzonkiem? W tym telepunkcie rowniez zloze podanie o zmniejszenie procentowe abonamentu za ten miesiac o te trzy dni niedzialania. Bo ja k..... place za STALY dostep do netu a nie tylko o polnocy i to kilka godzin. Pozdrawiam i przepraszam za uzycie niecenzuralnych slow, ale jestem bardzo zdenerwowany. Link Zgłoś
Gość: jacek Re: NEOSTRADA - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.02, 12:29 Witam Uzywam neostrady od 2 miesiecy i ogolnie jest niezla wczesniej mialem net przez kablowke i przy takim samym laczu chodzil gorzej niestety udostepnia go tepsa a o tej firmie nic dobrego powiedziec nie mozna aha- jeszcze sporadychne awarie 4 przez 2 miesiace ale za to jak mi powiedzieli na infolini -zgloszenie przyjmuja i cos zrobia w ciagu 72 godzin- dobre jeszcze jedno- wyrzuc ich plyte instalacyjna od razu do smieci i skonfiguruj sobie jako zwykly broadband pozdrawiam Link Zgłoś
yasny Re: NEOSTRADA - opinie 05.11.02, 16:33 widze ze neostrada jest jeszcze w wersji beta 0.X ;) tyle przestojow i to u kazdego z uzytkownikow - to duzo od pol roku mam sdi i jeszcze nie trafilem na moment, zeby nie dzialalo - a przed kompem spedzam polowe zycia ;) mimo wszystko - jesli u nas bedzie dostepna ta usluga przesiadam sie od razu Link Zgłoś
Gość: Iris Re: NEOSTRADA - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.02, 14:43 yasny napisał: > widze ze neostrada jest jeszcze w wersji beta 0.X ;) > tyle przestojow i to u kazdego z uzytkownikow - to duzo > > od pol roku mam sdi i jeszcze nie trafilem na moment, zeby nie dzialalo - a prz > ed kompem spedzam polowe zycia ;) > mimo wszystko - jesli u nas bedzie dostepna ta usluga przesiadam sie od razu Z tą neo+ czasem można bzika dostać, ciągle awarie. Jak jednym chodzi to drudzy nie mają. Jeśli masz sdi i bez przestojów, to lepiej przy nim pozostań do czasu aż z tą neo+ coś zrobią konkretnego. Lepiej mieć prędkość o połowę mniejszą (cenę też) niż potem mieć internet od przypadku znaczy się losowo. Link Zgłoś
Gość: FiLiP Re: NEOSTRADA - opinie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.02, 00:07 Witam! Mam taki sma problem. Po ostatniej awarii routera nie mogę sie podłączyć. Czekam już prawie 4 dni i nic. NA infoliniii mówią że moja sprawa jest w tokku... Mozesz juz sie podlaczyc??? Link Zgłoś
polokokt Re: NEOSTRADA - opinie 06.11.02, 15:06 Czesc Wczoraj oficjalnie zglosilem awarie w Telepunkcie (znaczy w biurze obslugi klientow, ale mozna i przez telefona na infolinii), ma przyjechac technik ze swoim "laptokiem" i sprawdzic czy modem sie loguje do sieci, czy to moj komp. Ale u mnie w szkole kolega mial ten sam problem i na info linni powiedzieli mu ze ma sie zalogowac na nowo (dokladnie nie wiem o co chodzilo) w kadzdym razie po 10 minutach i to przestalo chodzic :) A jeszcze mam pytanko. Czy Tobie tez ta czarna skrzynka przy kompie wydaje taki sygnal, pisk, ledwo slyszalny? Bo ja jak z tym siedze ze dwa - trzy dni non stop to mi glowa odpada. Bo na krotsza mete to nie przeszkadza. I nie wiem czy to tylko tak u mnie czy ogolnie tak jest i nic na to nie poradze. Juz teraz na noc wylanczam to z kontaktu bo tak to w nocy gdy jest cicho to to przeszkadza wspac :) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Iris Re: NEOSTRADA - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.02, 10:54 U mnie nic nie piszczy,nawet gdy jest absolutna cisza nocna. Ale ponoć są różne modemy. A jaki posiadasz? Link Zgłoś
Gość: polokokt Re: NEOSTRADA - opinie IP: *.pjwstk.edu.pl 07.11.02, 12:16 Mam czarny jakis taki Cell Pipe, czy cos takiego. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: jap Zadowolony ???? IP: *.bridge.com 07.11.02, 11:50 No cóż. Jeśli "ogólnie zadowlony", jak to wynika z pierwszego zdania, tak się zdenerwował i k... sypie, to co powiedzą niezadowoleni. Pozdrawiam TPSA! Link Zgłoś
Gość: jap Re: Zadowolony ???? IP: *.bridge.com 07.11.02, 12:07 Gość portalu: jap napisał(a): > No cóż. Jeśli "ogólnie zadowlony", jak to wynika z pierwszego zdania, tak się > zdenerwował i k... sypie, to co powiedzą niezadowoleni. > Pozdrawiam TPSA! WYJAŚNIENIE: Mój post dotyczy opinii "polokokta", co nie jest tu takie widoczne. Nie chciałem cytować, bo wypowiedź długa, a zrobiło się mało czytelnie. Sorry! Link Zgłoś
Gość: polokokt Re: Zadowolony ???? IP: *.pjwstk.edu.pl 07.11.02, 12:15 Bo "ogolnie jestem zadowolony" a wlasciwie bylem do niedzieli. Bo do 2 listopada praktycznie wszystko bylo cacy. Jedna awaria ze trzy godziny. Ze dwa razy nie polaczylem sie za pierwszym raze, ale za drugim juz bez problemow. No coz takie choroby wieku dzieciecego moga sie zdarzyc. Ale to co sie dzieje od niedzieli to juz nie jest dobrze. Jak pisalem we wtorek zglosilem awarie i mial sie skontaktowac monter/technik co by sie umowic na jakis termin ale jest czwartek i jeszcze nie dzwonil, wiec pewnie netu jeszcze przez caly weekend nie bede mial. Ju zjest pewne ze skladam podanie o zmniejszenie abonamentu o przynajmniej jeden tydzien. No ale jak juz dziala to nie narzekalem, 60kB/s to calkiem przyzwoicie. Pozdrawiam Link Zgłoś