Dodaj do ulubionych

serwis apple w warszawie TRAGEDIA

10.02.06, 15:36
witam, czy ktos z Was mial tak jak ja problem z serwisem ipoda w
wwie?????????????
oddalam swojego ipoda w poniedzialek (juz przez telefon zostal zdiagnozowany
problem, kwestia wgrania nowego software i nic wiecej - u mnie pod pecetem
nie chcial sie soft wgrywac). dzis sie okazuje (piatek) ze do serwisu on
jeszcze nie dotarl. To ja sie pytam gdzie on jest (serwis i miejsce gdzie go
zostawilam jest w tym samym budynku)? szlag mnie trafia juz, bo taka pierdola
a tyle trzeba czekac, zastanawiam sie nad napisaniem reklamacji jakiejs, ale
w PL to dla wszystkich normalne, wiec myslalam ze do apple do usa napisac,
normalnie jakas paranoja. taki super mial byc ten ipod a tu taka dupa..... :
(((
Obserwuj wątek
    • jacke12 Re: serwis apple w warszawie TRAGEDIA 12.02.06, 05:43
      moze te chlopaki z serwisu nie wiedza jak sie do niego zabrac, moze poraz
      pierwszy go zobaczyli na oczy, albo gdzies zginal :-(
      Odpukac w niemalowane.
      Ze skarga do usa mozesz sprobowac, ciekawe co zrobia?
      Moze jak dostana opierdziel to wezma sie do roboty

Glowa do gory!!
      • joanna_darc Re: serwis apple w warszawie TRAGEDIA 12.02.06, 11:54
        no wlasnie co do kolesia z serwisu nie mam zadnych uwag. on po prostu jeszcze
        przez telefon wiedzial o co chodzi... na potwierdzeniu oddania ipoda do serwisu
        powoluja sie na jakis tam przepis kodeksu cywilnego (chodzi o termin
        przekazania) - musze to sprawdzic i wtedy zobaczymy. ale wsciekla jestem i nie
        odpuszcze, o!
        • orientman Re: serwis apple w warszawie TRAGEDIA 13.02.06, 00:56
          serwis ma minimum 14 dni na zalatwienie Twojego problemu, wiec nie wiem, o co Ci chodzi.
          • joanna_darc Re: serwis apple w warszawie TRAGEDIA 13.02.06, 12:13
            hmmm. w takim razie bardzo cie przepraszam. nie jestem az tak dobrze
            poinformowana. a twoim zdaniem to ze po tygodniu nie ma ciagle mojego ipoda w
            serwisie tez jest ok?
            • zerka_w Re: serwis apple w warszawie TRAGEDIA 13.02.06, 14:47
              Sie wtrące
              Ja jak czekałem na moj dysk twardy od kompa to zeszło im chyba ze dwa i pół
              miecha
              W kolejności odemnie do sklepu w sklepie diagnozowali go dwa tygodnie(potem
              chyba do hurtowni) dalej do producenta dysk szedł kolejne dwa tygodnie u
              producenta siedział chyba z miesiąc i zpowrotem tą samą drogą....
              Więc trzeba być cierpliwym bo jak im powiesz ze za długo to trwa to oni ci
              powiedzą ze to nie jest od nich zależne %D
              • saz82 Re: serwis apple w warszawie TRAGEDIA 19.02.06, 20:49
                Firma sprzedajaca sprzet na terenie Polski ma obowiazek nalozony ustawowo
                naprawic sprzet oddany do serwisu w ciagu 14 dni (nie funkcjonuje stwierdzenie
                dni robocze tylko kalendarzowe). I to nie tak jak szanowny orientman raczyl
                powiedziec, ze serwis ma minimum 14 dni tylko maximum. Jesli po tym terminie
                sprzet nie zostanie naprawiony mozesz zadzwonic do firmy i z czystym sumieniem
                zarzadac sprzetu wolnego od jakichklwiek wad (nowy sprzet) i serwis ma obowiazek
                zrealizowac takie rzadanie. Jesli serwis odmowi to prawie 100 % pewnosci
                wygrania sprawy w sadzie konsumenckim.
                Jak sie cos sprzedaje to sie przejmuje obowiazki gwarancyjne wg ustaw panstwa w
                ktorym sprzet jest sprzedawany
                • wielkaradosc Re: serwis apple w warszawie TRAGEDIA 19.02.06, 21:53
                  To bardzo ciekawe, co saz82 pisze. Moglbys podac nr artykulu? Ja juz drugi raz
                  ipoda do nich wysylam, bo po pierwszej wizycie (3 tyg) nic sie nie poprawilo z
                  nim.
                  • manonthemon Re: serwis apple w warszawie TRAGEDIA 19.02.06, 23:19
                    ja od 2 tygodni czekam na słuchawki
                • orientman Re: serwis apple w warszawie TRAGEDIA 20.02.06, 14:01
                  Drogi saz82, serwis moze wydluzyc naprawe gwarancyjna na okres dluzszy niz 14 dni, na przyklad w
                  momencie, kiedy potrzebne do tej naprawy czesci musza zostac sprowadzone do Polski.
                  Oczywiscie okres gwarancji danego sprzetu musi zostac przedluzony o czas, ktory tenze sprzet lezal w
                  serwisie.
    • grandmod Re: serwis apple w warszawie TRAGEDIA 22.09.13, 14:55
      Nie znam innych serwisów ale o autoryzowanym mam także złe zdanie. Mi pomógł Macwaygo ale przyznaje że nie wiem jaki jest poziom w innych nie autoryzowanych...
      • kamilkopera Re: serwis apple w warszawie TRAGEDIA 19.03.14, 15:27
        Hej, zastanawiam się o jakim serwisie mówicie bo wysłałem sprzęt do espo (espo.com.pl/) na razie nie mam problemów bo jeszcze termin nie minął ale zaczynam się bać :/. A co do wyboru aple czy pc to jednak pcta można nożem stołowym naprawić a apla nie, chociażby ze względu na dostępność części i możliwość zaminników (po gwarancji)
        • reliaf Re: serwis apple w warszawie TRAGEDIA 10.07.14, 12:33
          Jeśli szukacie sprawdzonego serwisu - to z czystym sumieniem mogę polecić macforce.pl - chłopaki z Ursynowa - znają się na rzeczy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka