IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 18:37
witam
Przymierzam się do kupna monitora LCD mam wiec pytanie? Jaki model możecie mi polecić, czym się różni wejście cyfrowe od analogowego? Jestem laikiem wiec proszę o wyrozumiałość. Monitor ma być 17 calowy do 1500 zł
Z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • expedit54 Re: LCD 14.02.06, 23:34
      Gość portalu: Ania napisał(a):

> witam
      > Przymierzam się do kupna monitora LCD mam wiec pytanie? Jaki model możecie mi p
      > olecić, czym się różni wejście cyfrowe od analogowego? Jestem laikiem wiec pros
      > zę o wyrozumiałość. Monitor ma być 17 calowy do 1500 zł
      > Z góry dziękuje

W tej cenie śmiało zakupisz jakąś 19" np ja od niedawna mam LCD NEC 92VM i do
      domowego użytku śmiało mi wystarcza, odwzorowanie barw i kontrast ok, nie gram w
      super szybkie gry a 16ms to całkiem przyzwoity wynik. Kupiłem go za 1160 zł w
      emarket.pl od czasu do czasu mają fajne promocje więc zajrzyj tam.
      Ja mam złącze analogowe bo cyfrówka mi nie potrzebna.
      • m.gregor Re: LCD 15.02.06, 00:03
        > Ja mam złącze analogowe bo cyfrówka mi nie potrzebna.
        Zmienilbys zdanie jakbys troche popracowal na DVI...
    • etom Re: LCD 15.02.06, 03:52
      Samsung SyncMaster 173P plus - jeden z najlepszch 17``
      tiny.pl/m9sc
      www.mva.pl/?id_kategorii=2&top=71&kategoria=222
      • Gość: Laki_luke Re: LCD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 07:42
        tu masz tez link do w miare wiarygodnego rankingu:
        rankingi.chip.pl/ranking_7940.html
    • polokokt Re: LCD 15.02.06, 09:02
      tak jak ktos zauwazyl, w tej cenie kupisz calkiem fajny 19". Prywatnie uzywam
      Iyame a zawodowo Samsunga i oba monitorki sa godne polecenia.
      Pozdrawiam
      • Gość: tt Re: LCD IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 15.02.06, 11:48
        a czy w tych 19" są tez białe pasy po bokach przy przeglądaniu stron w necie ?
        • polokokt Re: LCD 15.02.06, 12:29
          no oczywiscie ze sa
          im wiekszy monitor tym wieksze pasy (male uproszczenie bo zalezy jeszcze jaka
          rozdzielczosc sie ustawi, ale w LCD natywna rozdzielczoscia jest 1280x1024 o
          ile pamietam). Wiec ekran na gornej krawedzi ma 1280 pikseli a wiekszosc stron
          www jest pisana dla gornej krawedzi o dlugosci 800 pikseli wiec te okolo 400
          pikseli pozostaje niewypelnione.
          Ale jest na to rozwiazanie :) ja poprostu nie mam calego okna przegladarki na
          calym ekranie, tylko przy jednym boku monitora, zwezone tak ze widze cala
          strone www a do tego z boku przegladarki jeszcze widze jakies 1/3 pulpitu na
          ktorym moge pracowac na jakims innym programie.
          Pozdrawiam
        • jaki71 Re: LCD 15.02.06, 14:00
          Jest ale po kilku dniach przestaje to przeszkadzac. Teraz jak to czytam to az
          musialem na kilku stronach sprawdzic czy sa bo ich nie widze ;)))

Mimo tych bialych pasow lepiej sie na duzym monitorze czyta strony bo w pinie
          wiecej lini sie miesci. Mniej % zajmuja wszelkie belki z adresem, skrtami i
          przycikami i przez to latwiej sie czyta i przeglada strony. Mozesz tez jak ktos
          radzil zmniejszyc rozmiar okna przegladarki do proporcji najczesciej ogladanych
          stron i pasow nie bedzie wcale.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka