Dodaj do ulubionych

jaki program odtwarza filmy dvd

IP: *.toya.net.pl 21.03.06, 23:04
Witam. Chcę na kompie odtworzyc film, a otwiera się w Windows Media Playerze
i słyszę tylko muzykę a widzę zakrętki. Jaki jest program, czy nakładki i czy
można darmowo sciągnąc go z internetu. Dziękuję z góry
Obserwuj wątek
    • Gość: a.s.s. Re: jaki program odtwarza filmy dvd IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.06, 23:09
      Zainstaluj AllPlayer:
      www.divx.pl
      i kodeki:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=35228960&v=2&s=0
    • mmkkll Re: jaki program odtwarza filmy dvd 21.03.06, 23:15
      www.mplayerhq.hu/design7/projects-pl.html
      Kompilacja MPlayera pod windows(plus jakaś graficzna nakładka) powinna dać radę.
      • kell99 Re: jaki program odtwarza filmy dvd 21.03.06, 23:40
        videolan.org .. ten program jest swietny. zamiast bawic sie w jakies denne
        kodeki, wystarczy 1 program ktory praktycznie wszystko odtworzy.
    • Gość: Paweł do a.s.s. IP: *.toya.net.pl 21.03.06, 23:48
      Bardzo Ci dziękuję, właśnie o to mi chodziło. Odtwarza muzykę, ale jeszcze bez
      wizji. Nie wiem którego kodeka zainstalowacm Może zechciałbys dokładniej opisac
      którego kodeka zainstalowac?
      • Gość: Paweł zainstalowałem, ale obraz drży IP: *.toya.net.pl 22.03.06, 00:03
        No własnie. Filmy chodzą, dzwięk bez zarzutu, a obraz się zatrzymuje, tak jakby
        strobował. Jaka może byc przyczyna?
        • Gość: a.s.s. Re: zainstalowałem, ale obraz drży IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.06, 00:15
          Poczytaj ten cytat z AllPlayer:
          "Z wielką przyjemnością prezentuję i zapraszam do pobierania nowej wersji
          Waszego ulubionego odtwarzacza: ALLPlayer V2.2.5 !
          Dziękuję wszystkim użytkownikom, a zwłaszcza tym piszącym na Forum
          (www.forum.marbit.com.pl) za wszelkie sugestie i pomoc w wykrywaniu błędów w
          programie.

Poprawki:
          - u niektórych na ułamek sekundy przycinał się obraz podczas wyświetlania
          napisów, teraz już nie powinien!
          - koniec problemów z zajasnym lub zaciemnym obrazem
          - poprawione rozpoznawanie tagów w napisach typy {y:i} itp.
          - poprawione działanie rolki myszki
          - poprawione FIXAVI, a także podgląd plików w Kaaza itp. programach
          - znów poprawione przycinanie filmów (np. gdy nie mieszczą się na CD)
          - rozszerzone możliwości opcji LIVEUPDATE

Co nowego:
          - obsługa plików mp4

- inne drobne lub zapomniane poprawki"
          i do tego:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=35228960&v=2&s=0

• Gość: Paweł Re: zainstalowałem, ale obraz drży IP: *.toya.net.pl 22.03.06, 00:29
            wskaż proszę co mam zrobic, bo mogę sobie nie poradzic. Z góry dzięki
            • Gość: a.s.s. Re: zainstalowałem, ale obraz drży IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.06, 00:32
              Zainstaluj AllPlayer ze strony co podalem.
              Pozniej drugi link.
              • mmkkll Re: zainstalowałem, ale obraz drży 22.03.06, 00:35
                Niech już lepiej zainstaluje VLC(z videolan.org). Do odtwarzania nie będzie wtedy potrzebny(zdecydowanie przeładowany) pakiet kodeków.
              • Gość: Paweł Re: zainstalowałem, ale obraz drży IP: *.toya.net.pl 22.03.06, 00:37
                zainstalowałem All
                • Gość: Paweł Re: zainstalowałem, ale obraz drży IP: *.toya.net.pl 22.03.06, 00:48
                  tak jak pisałem zainstalowałem ALL. Z drugieg linku pobrałem xvid. Ale obraz
                  cały czas drży
                  • Gość: xosrow Re: zainstalowałem, ale obraz drży IP: 217.97.144.* 22.03.06, 08:21
                    Zainstaluj vlc (videolan) - allplayer to nie jest dobry program, ma duże wymagania sprzętowe i jest zależny DX i wsparcia karty dla niego. Jeśli masz starszą karte lub słabszą vlc z włączonym wsparciem dla opengl będzie lepszy.
                    Program ma lekko ascetyczne gui ale duże możliwości. Pobierzesz go ze strony: www.videolan.org/vlc/download-windows.html
                    • Gość: Paweł Re: zainstalowałem, ale obraz drży IP: *.toya.net.pl 22.03.06, 10:35
                      Czy to chodzi o ten 1 link. Kurcze jestem przeciętniakiem komputerowym, a Wy
                      piszecie mi sobie znanymi skrótami. Napiszcie coś więcej jak mam to przejsc, bo
                      sobie z tym nie poradzę. Opinie na temat tych programów są rózne, ja ich nie
                      znam. Z góry dziękuję
                      www.videolan.org/mirror.html?
                      • Gość: a.s.s. Re: zainstalowałem, ale obraz drży IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.06, 10:47
                        Obojetnie ktory link,to sa miejsca na swiecie skad pobierac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka