Dodaj do ulubionych

Problem z programem Outlook Express.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 18:05
Mam problem z programem Outlook Express, wprawdzie otwiera mi sie ON, ale
pozniej nie moge juz otworzyc zadnego maila, ksiazki adresowej, czy nowej
wiadomosci.Pojawia sie komunikat o bledzie, albo ze program jest zle
skonfigurowany, i zeby go jescze raz zainstalowac. Jakis miesiac temu,
przegrywalem ze starego komputera na ten program, wszystkie maile i ksiazke
adresowa, moze to jest powod, tego bledu.
Mam zainstalowane Windowsy XP(chyba Home),i katalog instalacyjny G_INST.
Mam prosbe,czym molby mi ktos pomoc naprawic ten Outlook Express, albo
napisac jak go od nowa zainstalowac.Zgory dziekuje za pomoc.
Pozdrawia.
pio.
Obserwuj wątek
    • beata_ Re: Problem z programem Outlook Express. 17.04.06, 18:45
      Z tego, co mi się kojarzy to OE instaluje się na nowym komputerze od zera, a
      potem w Documents&Settings\Twoja_tożsamość\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji
      podmieniasz Identities skopiowane ze starego komputera

Nie mówisz JAK "przegrywałeś" OE ze starego komputera
      • Gość: PioX Re: Problem z programem Outlook Express. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:08
        dzieki.a gdzie mozna znalezc te ustawienia Documents&settings/moje polaczenie?
        pozdra.
        pio.
      • Gość: PioX Re: Problem z programem Outlook Express. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:10
        dzieki.a gdzie mozna znalezc te ustawienia Documents&settings/Ustawiena lokalne?
        pozdra.
        pio.
        • beata_ Re: Problem z programem Outlook Express. 21.04.06, 00:34
          Gość portalu: PioX napisał(a):

> dzieki.a gdzie mozna znalezc te ustawienia Documents&settings/Ustawiena
          > lokalne?
          > pozdra.
          > pio.

Przeważnie tak:
          Mój komputer -> dysk lokalny C -> Documents and Settings ->Twój profil (czy
          nazwa konta - np. Administrator, Ja, Piotr - nie wiem, co masz) -> Ustawienia
          lokalne -> Dane aplikacji -> Identities -> {długa kombinacja liter i cyfr}

Jak instalujesz OE, to właśnie tam powstaje domyślna Tożsamość główna.
          Wystarczy po zainstalowaniu dotrzeć do Identities, znaleźć taki sam folder w
          starym komputerze, skopiować go ze starego i wkleić w nowy - powinno podmienić
          nowoutworzoną czystą tożsamość, na tę ze starego komoputera, ze wszystkimi
          tamtymi ustawieniami i zawartością.
        • beata_ Acha! Ustawienia lokalne to folder ukryty... 21.04.06, 00:52
          ... i jeśli nie ma ustawionego w Opcjach folderów w Widoku: "pokaż ukryte pliki
          i foldery", to będziesz szukał do uśmiechniętej śmierci ;-))

Otwierasz dwuklikiem Mój komputer, z menu na górze Narzędzia i na końcu listy
          masz Opcje folderów... potem zakładka Widok. W okienku na samym początku
          są "Pliki i foldery" z różnymi opcjami, a ciut niżej "Ukryte pliki i foldery" -
          wybierasz opcję "pokaż ukryte pliki i foldery", dajesz ok i gotowe... Teraz już
          swobodnie znajdziesz wszystko.
          Ukryte (ale pokazane dzięki tej opcji) pliki i foldery mają zawsze bledszy
          kolorek od normalnych, po tym je poznasz później :-))
    • beata_ Zamiast pytać drugi raz... 18.04.06, 20:30
      ... warto się rozejrzeć.
      Jeśli moja podpowiedź nie rozwiązuje problemu, dopytuj się dalej w tym samym
      wątku, który założyłeś wcześniej.
      • Gość: Beza Re: Zamiast pytać drugi raz... IP: *.stegny.2a.pl 20.04.06, 23:47
        MAm ten sam problem, może ktoś coś podpowie:

Witam
        Mam prosbe o pomoc. Chodzi o Outlooka. Gdy próbuję otworzyć wiadomość,
        napisać lub wejść do ksiązki adresowej pojawia się komunikat: "Wystąpił bład
        przy otwieraniu tej wiadomośco. Wystąpił błąd."
        Można odbierać wiadomości - widoczne są tylko w okienku podgadu.
        Przeinstalowałam ale nie pomogło.
        Chyba, że źle przeinstalowałam - usunęłam prze dodaj usuń programy a późnej
        zainst. z płyty instalacyjnej Windowsa. Ale mam wrażenie, że on sięjednak źle
        odinstalował (nie całkiem) bo po zainst. jużma skonfigurowane konta.
        Bardzo proszę o pomoc. Dziękuję
        • beata_ Re: Zamiast pytać drugi raz... 21.04.06, 00:43
          Nie bardzo wiem, jak Ci pomóc - nigdy nie próbowałam odinstalowywać OE i
          instalować na nowo...

Może spróbuj odinstalować przez dodaj/usuń programy, a potem wejdź tam, gdzie
          mówię Piotrowi i zobacz, co zostało w Identities. Jeśli tam coś siedzi, a nie
          zależy Ci na zachowaniu "starej" poczty, to po prostu usuń to i instaluj OE od
          początku...

Innego pomysłu nie mam, ani absolutnej pewności, że jest dobry...
          Ja bym tak próbowała, ale ja to czasem ryzykantka jestem :-))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka