Dodaj do ulubionych

Jaki notebook do 2500?

21.04.06, 13:09
Żeby miał przyzwoite parametry w tej cenie?
Obserwuj wątek
    • user0001 Re: Jaki notebook do 2500? 21.04.06, 13:35
      W tej cenie notebook nie będzie miał przyzwoitych parametrów. Laptopy zaczynają
      się w takich cenach.

Jedno co mogę poradzić. Weź sprzęt jakiegoś uznanego producenta:
      Fujitsu-Siemens, HP, Toshiba. Te firmy robią dobry sprzęt i mają działające
      serwisy (z Fujitsu-Siemens i HP miałem już doczynienia, nie narzekam). Kupujesz
      sprzęt z niższej klasy ekonomicznej, tutaj dobry serwis ważniejszy niż sto
      kilkadziesiąt megaherców.

Poza tym postaraj się aby Twój laptop miał 512MB RAM. W sprzedaży zdarzają się
      nadal model mające tylko 256MB i zintegrowaną kartę graficzną, a to przy
      Windowsie XP oznacza korzystanie z pliku wymiany znajdującym się na powolnym
      dysku. Dodatkowe 256MB kosztuje tylko 100PLN a znacznie poprawia wygodę pracy.
    • Gość: ACER Re: Jaki notebook do 2500? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 16:49
      Mam na sprzedanie 4 miesiaczny laptop ACERA jeszcze 20 miesiecy gwarancji
      zostaje ejst jak nowka nawet wszystkie najklejki na miescu cenie go 2550 zl

Notebook Acer Aspire 3003WLMi 15.4" WXGA CB AMD SempronTM 3.000+ 512MB 60GB DVD-
      Dual XP Home PL

Pozdrawiam wrazie czego GG: 3358525
      sprzedaje z powodu wyjazdu dziala super..
      • Gość: ed Re: Jaki notebook do 2500? IP: *.chello.pl 21.04.06, 21:07
        z takim procesorem to jest raczej połączenie żelazka z piecykiem do ogrzewania.
        w cenie którą przewiduje pytająca tylko procek Celeron M.
    • Gość: ed Re: Jaki notebook do 2500? IP: *.chello.pl 21.04.06, 21:16
      Absolutnie popieram to co wyżej napisał user. Nie pakuj się w jakieś Acery,
      California Acces i inne badziewia. Tylko uznane firmy. Ja poleciłbym Toshibe
      Satellite M 40-294

www.karen.com.pl/KatItem.asp?id=25&KatItemCId=3457
      Prawda jest taka że od 2500 zł to lapki się raczej zaczynają, zupełnie
      podstawowe konfiguracje, a w powyższym modelu masz w podobnej cenie już nieco
      lepszą kartę graficzną (oczywiście też zintegrowaną, ale bez porównania do
      jakiś via unichrome 2d/3d czy intel 852/855- bo te to juz zupełne dno) no i
      matrycę panoramiczną w dodatku True Brite czyli "z powłoką" (sam mam taką i
      bardzo sobie chwale- szczegolnie do filmow), a więc już całkiem nieźle.
      Oczywiście obowiązkowo wypadałoby dokupić drugą kość 256 ramu (90-100 zł).
      Przekracza to już nieco założone 2500, ale moim zdaniem mimo wszystko lepiej
      najpierw postawić na matrycę i k.graf., bo tego nie zmienisz później, a na ram
      możesz sobie dozbierać i dołożyć miesiąc czy dwa później, choć jak już pisałem
      jest to oczywiście raczej konieczność.
      • Gość: ed Re: Jaki notebook do 2500? IP: *.chello.pl 21.04.06, 21:20
        Oj mała poprawka, w tym notku ram jest ddr2 wiec kość bedzie nieco droższa-
        koło 130 (np sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17305 ), ale jeśli masz
        dołożyć koło 150 zł do zakładanej sumy to wg mnie na ten zestaw akurat warto, z
        reszta cene wyjsciowa notka tez mozna negocjowac i nieco Ci na pewno opuszcza.
        • Gość: ed Re: Jaki notebook do 2500? IP: *.chello.pl 21.04.06, 21:29
          Z reszta i ten model dostaniesz taniej w innych sklepach chocby w Znaku
          www.znak.pl/index.php?cid=272&scid=1459&prid=notTosSatM40-294%2F1r
          2430, jaj dolozysz jeszcze ram to wyjdzie niewile ponad te 2500, przegladalem
          sobie tak pobieznie notki w tej cenie z HP, Fujitsu-Siemens i nic ciekawszego
          nie ma- ledwo wyrobisz sie tam na juz kompletnie podstawowa konfiguracje z
          wyzej wymienionymi kartami graficznymi i zwykla matryca.
          • Gość: Acer Re: Jaki notebook do 2500? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 10:08
            Acer bardzo dobra firma !! Guzik sie znasz moj kumpel ma HP i cigle znim do
            serwisu lata Cena nowego to 3200 zl
          • Gość: Acer Re: Jaki notebook do 2500? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 10:11
            I coto ma byc TOSHIBA tylko 256 ramu nie 512 dysk tylko 40 gb niema ngrywarki
            DVD tylko jakies combo ja nwet spojrzec bym na to nie chcial a procek umnie
            ejsr duzo wydajniejszy od Celerona
            • Gość: Greg Re: Jaki notebook do 2500? IP: *.acn.waw.pl 22.04.06, 11:52
              Pamięć to żaden argument - 256MB kosztuje jakieś 100 zł, dysk owszem mały, to
              fakt. Co do nagrywarki: jest to sprzęt klasy low-end, więc i tak napęd jest
              pewnie autorstwa Samsunga (TSST)... Jednak nie oszukujmy się, Acer ma fatalny
              serwis, a Toshiba serwisu nie potrzebuje, bo się nie psuje :-)) (chociaż fakt,
              miałem i mam do czynienia tylko z droższymi modelami Toshiby, tak od 4000 w
              górę).
            • Gość: ed Przestań wciskać już ten kit IP: *.chello.pl 22.04.06, 12:46
              Umieść ogłoszenia na allegro, może ktoś da się nabrać i kupi to twoje żelazko.
              Bo trzeba być idiotą żeby wybrać zamiast przyzwoitego Celerona M praktycznie
              zwykły desktopowy procek, który będzie hałasował i grzał się w lapku jak
              cholera. Więc jak kogoś stać to bierze Pentium M/AMD Turion, jak nie to właśnie
              również przyzwoitego Celerona M- procki przeznaczone specjalnioe do notebookow,
              no chyba że ktoś chce mieć grzejniko-suszarkę. W cenie 2500 po prostu jest
              oczywiste że nie bedziesz miał wszystkiego, ale oferowana wyzej Toshiba ma juz
              nieco "bonusow" w porownaniu do odpowiadajacych cenowo laptopow innych uznanych
              producentow. I mówiąc szczerze gdybym musiał teraz wybrać z tych dwóch, to
              właśnie na twojego acera bym nie spojrzał.
    • Gość: Acer Re: Jaki notebook do 2500? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 10:15
      a ty była rozmowa o prockach: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=34&w=40553332
    • Gość: gandalf711 Re: Jaki notebook do 2500? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:11

A do czego ten laptop będzie używany?
      bo przyzwoite parametry do biura a grafiki to dwie różne sprawy
      moze do Twoich potrzeb wystarczyłby używany laptop
      używany IBM za 2.5 tysiąca bedzie miał całkiem przyzwoite parametry
      nie mówiąc o jakości wykonania
      chyba że musisz mieć nowy
      ale za tą sumę to ciężko cos doradzić
      • user0001 Re: Jaki notebook do 2500? 22.04.06, 14:05
        Używane laptopy to jednak ryzyko.
        1. Objerzeć obudowę, zwłaszcza zawiasy, czy nie ma śladów pęknięć/klejenia.
        Jeżeli laptop jest powypadkowy to nie wróżyłbym mu długiego żywota.
        2. Klawiatura... Jedna kiepsko odbijająca litera, potrafi obrzydzić pracę biurową.
        3. Bateria, jeśli notebook ma być używany w terenie bez zasilania, to kupując
        używanego laptopa licz się z kosztami wymiany baterii.
      • michauchau Re: Jaki notebook do 2500? 26.04.06, 14:51
        Gość portalu: gandalf711 napisał(a):

> moze do Twoich potrzeb wystarczyłby używany laptop
        > używany IBM za 2.5 tysiąca bedzie miał całkiem przyzwoite parametry
        > nie mówiąc o jakości wykonania

Oddam IBM T30 z 512MB RAMu za 2500. Komputerek jest w Warszawie:
        allegro.pl/item100499198
        W tej cenie najlepsze co może być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka