Dodaj do ulubionych

Wymiana procesora na lepszy

IP: *.p.lodz.pl 27.04.06, 00:12
Nie znam sie na komputerach a mam nastepujacy problem:mam stary laptop,ma on
slaby procesor i nie moge ogladac na nim filmu.Czy moge wymienic procesor na
taki ktory da sobie rade z filmem?Nie chce jakiegos cuda ale tyle aby poszedl
mi film...:)
Obserwuj wątek
    • Gość: magda123 Re: Wymiana procesora na lepszy IP: *.p.lodz.pl 27.04.06, 00:18
      gdyby bylo mozna to kupilabym cos przez allegro tylko co...noi jak najtaniej
      • pannatulipanna80 Re: Wymiana procesora na lepszy 27.04.06, 02:37
        podaj dane laptopu to sie obluka!
    • Gość: Gearbox Re: Wymiana procesora na lepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 06:00
      Nie wydaje mi się, żeby problem z oglądaniem filmu był wywołany za słabym
      procesorem.
    • Gość: Wymiennik Dusz Re: Wymiana procesora na lepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 07:37
      Gość portalu: magda123 napisał(a):

> Nie znam sie na komputerach a mam nastepujacy problem:mam stary laptop,ma on
      > slaby procesor i nie moge ogladac na nim filmu.

A skąd wiesz, że to procesor skoro jak sama piszesz: > Nie znam sie na
      komputerach " ?

Wina jest i procesor i...karta graficzna.

A w laptopach sa inne procesory i karty graficzne niż w normalnych komputerach
      z prostego powodu.
      Laptopy mają inne płyty główne niż zwykłe komputery - to taka 'atrakcja'
      laptopów - BRAK KOMPATYBILNOŚCI z normalnymi komputerami. :)

A więc to co znajdziesz na allegro nie nadaje się do żadnego laptopa !

Żeby wymienić coś to najpier muszisz wiedzieć co masz.
      Jaki to model laptopa ?
      • Gość: konikoni Podaj nazwe laptopa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 13:54
        Zalezy jaki model w niektorych nie wymienisz nic w innych to nie bedzie problem.

ps. procesory sa identyczne jak te w stacjonarnych, karty sa tylko inne
        • Gość: Podajnik Modeli Re: Podaj nazwe laptopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 15:35
          Gość portalu: konikoni napisał(a):

> ps. procesory sa identyczne jak te w stacjonarnych, karty sa tylko inne

PROCESORY też są inne !!!

Nawet dyski twarde są INNE !!!

Nie wiedziałeś o tym ? To teraz już wiesz. :)
    • Gość: magda123 Re: Wymiana procesora na lepszy IP: *.p.lodz.pl 27.04.06, 16:36
      ten laptop to-
      • r0ger Re: Wymiana procesora na lepszy 27.04.06, 17:36
        Ten laptop ma procesor P 166 MHz i to na pewno jest jeden z powodów niewyświetlania filmów. Ale w/g mnie jego modernizacja jest całkowicie nieopłacalna.
    • Gość: Wymiennik Dusz Re: Wymiana procesora na lepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 17:36

> ten laptop to-
    • Gość: magda123 Re: Wymiana procesora na lepszy IP: *.p.lodz.pl 27.04.06, 23:05
      wiem wiem... ale nie potrzeba mi wiele byle chodzily filmy ...czy ktos ma
      jakis pomysl?
      • Gość: Marzenka Re: Wymiana procesora na lepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 07:45

> wiem wiem... ale nie potrzeba mi wiele byle chodzily filmy ...czy ktos ma
        > jakis pomysl?

Dalej nie zroumiesz, że żadna wymiana w tym złomie jest NIEMOŻLIWA !!! :(

To jest ZŁOM, CHŁAM , RUPIEĆ, ŚMIECIE...itp. :)
      • Gość: Kokeeno Re: Wymiana procesora na lepszy IP: *.crowley.pl 28.04.06, 09:35
        Do w miarę komfortowego odtwarzania filmów dvd potrzeba procesora klasy
        PII/400MHz i minimum 128MB RAM, divx mają znacznie wyższe wymagania (czasami i
        athlon 1,2 GHz było mało).
        P166MHz ledwo wystarczał do oglądania VCD...

Jedyna rada - wymień sprzęt (w całości)...
        • Gość: klaus Re: Wymiana procesora na lepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 10:38
          Gość portalu: Kokeeno napisał(a):

> Do w miarę komfortowego odtwarzania filmów dvd potrzeba procesora klasy
          > PII/400MHz i minimum 128MB RAM, divx mają znacznie wyższe wymagania (czasami i
          > athlon 1,2 GHz było mało).
          > P166MHz ledwo wystarczał do oglądania VCD...
          >
          > Jedyna rada - wymień sprzęt (w całości)...

Do DVD wystarczy PII nawet najwolniejszy (233MHz) i 64MB RAMu (jestli mamy Win98).
          Ważny jest system operacyjny i jakie programy mamy uruchomione (ilość potrzebnego RAMu) i czy karta grafiki sprzętowo dekoduje obraz dvd (np. robią to leciwe Radeony, więc można mieć wolniejszy procesor).

Do oglądania filmów najlepiej posiadać komputer min. klasy PIII (raczej od ok. 700MHz w górę) i 256MB RAMu dla 2000/xp (128 dla Win9x).
          • Gość: magda123 Re: Wymiana procesora na lepszy IP: *.p.lodz.pl 28.04.06, 13:42
            Dziekue wszystkim za informacje:) buziaki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka