Gość: szymek IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 21:18 Jakie SA najlepsze ustawienia dla skanowania czarnego tekstu na białym tle. Chodzi mi o rozdzielczość rozdzielczość możę coś jeszcze ma na to wpływ. Help! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: noras Re: Skanowanie tekstu IP: sunserver:* / 212.244.59.* 06.01.03, 11:03 Rozdzielczość - im wyżej tym lepiej (ja daję 300 dpi). Ustawienie kolorów - jak skaner da radę bez skakania, to skala szarości. Sterowanie jasnością - programem skanującym. No i oczywiście Fine Reader 6.0 - jest w sieci trial (działa 15 razy lub 15 godzin ciągle) - najlepszy program OCR. Link Zgłoś
Gość: qq Re: Skanowanie tekstu IP: *.katowice.pik-net.pl 06.01.03, 11:30 popieram norasa, przy czym w zależności od jakości tekstu czasem warto zeskanować na 600 dpi aby FR odczytał... Pozdrawiam Gość portalu: noras napisał(a): > Rozdzielczość - im wyżej tym lepiej (ja daję 300 dpi). > Ustawienie kolorów - jak skaner da radę bez skakania, to skala szarości. > Sterowanie jasnością - programem skanującym. > No i oczywiście Fine Reader 6.0 - jest w sieci trial (działa 15 razy lub 15 > godzin ciągle) - najlepszy program OCR. Link Zgłoś