Dodaj do ulubionych

spec od ipodow czeka na listy :)

• in4matik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.08.06, 08:36
      Posiadam iPoda video 30 GB
      po zainstalowaniu najnowszego softu iTunde i iPod po podłączeniu iPoda do portu USB włącza się program iTunes, synchronizuje dane z iPodem następnie odłacza iPoda i kolejna synchronizacja już nie jest możliwa, nie widać go też w moim komputerze jako dysk ?
      co zrobić żeby iPod nie był odłączany po pierwszej synchronizacji ?

pozdrawiam
      Piotrek
    • phoenix10 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.08.06, 10:08
      witam
      dosc prozaiczne pytanie ,czy jest mozliwosc ustawienia listy piosenek nie
      wedlug tytulow a wedlug wykonawcow.
      dziekuje
      jarek
    • yyyrek Re: spec od ipodow czeka na listy :) 02.09.06, 17:31
      A więc Mistrzuu, mam problem z moim odtwarzaczem (IPodem go nie nazwę). Zaczęło się od tego, że nie wiedząc nic o Apple-u, kupiłem w sieci coś, co wygląda jak IPod NaNo, z tym że ma 8 gB pamięci. Z początku działał bez zarzutu poza tym , że z wiadomych względów nie widział go ITunes. Póżniej zaczął się wieszać na przypadkowych piosenkach, bądź przy włączaniu niektórych funkcji menu. Sytuację doraźnie ratuje sformatowanie dysku odtwarzacza (przez Mój Komputer, gdzie mam go jako dysk wymienny), ale jest to dobre do następnego zwisu i tak do znudzenia... TEraz szukam kogoś, kto zajmuje się softwarem do takich zabawek...
      NIe jest to takie łatwe, bo mało kto bawi się w ich serwisowanie ( mimo, iż jest ich pełno w sklepach i w necie). Jeśli znajdziesz rozwianie albo jakiś kontakt, to będziesz moim guru. Pzdr i dzięki za cenny czas
    • drozzd Re: spec od ipodow czeka na listy :) 07.09.06, 11:26
      mam problem z ipodem video 60gb, kupilem go miesiac temu w usa, dzialal
      poprawnie przez 2,5 tygodnia, kiedy to padl (rozladowal sie podczas przegrywania
      zdjec do kompa przez usb !? :/), teraz gdy podlącze do kompa najpierw na
      sekundkę pojawia się mała bateria z wykrzyknikiem, a po chwili bateria ładująca
      się ale bez animacji, ale się nie ładuje (zostawiłem go tak na 12 godzin i
      ciągle bez animacji i bateria rozładowana)!? gdy podłączyłem do ładowarki
      sieciowej pojawiło się logo apple, potem ikona ładowania i sie zresetował :/
      znowu apple, bateria i znowu reset i tak cały czas, bałem się ładować dłużej.
      to bateria czy coś gruszego? zostaje mi tylko serwis?
      pommocy
      • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 07.09.06, 22:12
        takie historie się zdarzają. wszystko się da samemu naprawić i jest to jeden z najczesciej pojawiajacych
        sie problemow.
        www.apple.com/support/ipod
        najpewniej musisz zainstalowac ipod updatera i zrobic restore, albo miekki reset. uda sie
        • drozzd Re: spec od ipodow czeka na listy :) 15.09.06, 08:32
          no niestety nie udało się ;/
          po podłączeniu do pc nie widzi ipoda, updaterem nic nie moge zrobic, bo przez cały czas prosi o podłączenie ipoda, a jest on już podłączony.
          miękki reset bez rezultatu - na chwilkęikona małej baterii z wykrzyknikiem, a potem coś jakby się ładował - ale się nie ładuje.
          aha i tylko po podłączeniu do usb coś się pojawia na wyświetlaczu, po odłączeniu dead ;/
          jeżęli pozostaje mi tylko serwis to proszę o podanie namiarów na jakiś...
    • xv7f Re: spec od ipodow czeka na listy :) 07.09.06, 18:24
      czeŚĆ kolego! mam taki dziwny problem z ipodem shuffle .. mianowicie nie jest widziany przez iTunes a w systemie jest widziany ale urzĄdzenie jest niedostĘpne .. staŁo siĘ to gdy usuneŁem iTunesem wszystkie piosenki .. chciaŁem skopiować pÓŹniej inna playliste i juŻ umarŁ w butach .. dodam Że diody dziaŁajĄ tylke Że pokazujĄ bŁĄd - pewnie brak piosenek .. prÓbowaŁem zainstalowaĆ nowego biosa ale teŻ go chyba nie widzi bo siĘ zacina.. z gÓry dziĘki mam nadzieje Że chocieŻ ty jesyeŚ wstanie mi pomÓc =)
    • doorman Re: spec od ipodow czeka na listy :) 09.09.06, 11:17
      witam , mam ipoda nano... dostalem od brata z anglii... uzywany...problem jest
      w tym ze sam mi sie pauzuje podczas uzywania go... co robic ??? gdzie go
      naprawic??? mieszkam w gdyni - pomocy , dzieki za odpowiedzi
      pozdrawiam
      doorman
    • blueeyedwitch Re: spec od ipodow czeka na listy :) 09.09.06, 14:47
      Pytanie: Moj ipod nano w ogole nie jest wykrywany przez kompa [windows],
      probowalam juz wszystkiego, komp jest 'wystarczajacy' dla niego, postepowalam
      zgodnie ze wszelkimi wskazowkami na support site i w ogole..i powiem Ci, ze juz
      mnie trafia bo wrocilam z 'wakacji' z moim ipodem [na pewno jest oryginalny
      itd..] podlaczam go do kompa, kombinuje, marnuje czas i nic. Sa jakies
      dodatkowe rzeczy, ktore moge zrobic, zeby w koncu moj komp go wykryl? Z gory
      dziekuje za odpowiedz.
    • dziabdzio Re: spec od ipodow czeka na listy :) 15.09.06, 04:26
      Cześć. Mam bardzo dziwaczny problem. Jestem posiadaczem iPoda shuffle. Od
      pewnego czasu kiedy podlaczam go do laptopa przez kabel USB reakcja jest dla
      mnie dziwna i niezrozumiala. Otóz dioda na iPodzie dziwnie szybko mruga a z
      komputera wydobywa sie jakis zawieszony dzwiek. Taki jak przy podlaczniu sprzetu
      do usb ale jest taki nie pelny i co chwile go powtarza. Tak jakby komp nie mogl
      podlaczyc iPoda ale go wyczuwal. Oczywiscie nie widzi go ani jako dysk wymienny
      ani przez iTunes. Co dziwniejsze kiedy delikatnie wycofuje iPoda z wejscia USB
      tak, że nie jest on wsuniety do konca nagle diody zaczynaja sie normalnie
      zachowywac. Mrugaja z normalna czestotliwoscia, iPod sie laduje czyli zasilanie
      jest. ALE WCIAZ GO NIGDZIE NIE WIDZI! Doprowadza mnie to do szału bo nie moge
      zgrywac muzyki. Co ciekawe, iPod normalnie sie zachowuje na innych kompach i
      dziala jak nalezy. Jestem ciekawy czy to z nim jest cos nie tak czy moze z
      systemem i moze pomogloby jego przeinstalowanie. A moze problemem jest brak
      service packa 2... co radzisz? Jesli Cie moge prosic to skontaktuj sie ze mna
      przez GG. Jesli oczywisce masz jakis pomysl na rozwiazanie tego problemu. Moj
      numer gadu to 2871143. Z gory dziekuje i pozdrawiam!
      • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 17.09.06, 09:35
        na 100% probelem jest brak service packa.
        • blueeyedwitch Re: spec od ipodow czeka na listy :) 26.09.06, 22:56
          wielkie wielkie dzięki za info :). pozdrawiam
    • agalen23 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 20.09.06, 20:25
      Witam !
      Mam problem ze zrzuceniem zdjęć na ipoda Nano. Na początku jak zainstalowałam
      oprogramowanie z płytki wszystko było ok. Problem pojawił się kiedy
      zainstalowałam najnowsze oprogramowanie. Teraz niby wszystko gra przy synchro
      pojawia sie komunikat, że wszystkie moje zdjęcia zostaną zastąpione, a potem, że
      iPod jest zsynchronizowany z innym folderem i czy chcę zamienić zdjęcia. Po
      naciśnieciu "ok" następuje "Optimalizing Photos for iPod" no i pojawia się iPod
      Photo Cache w folderze ze zdjęciami, ale na iPodzie nic nie ma. Przeinstalowałam
      program i nie wiem co dalej, zrobiłam restore na iPodzie i też nic.
      Proszę o pomoc
      • kkosela Re: spec od ipodow czeka na listy :) 27.09.06, 20:55
        Siema mam problem a kokretnie kuzyn (ja mam cretiva i gorąco polecam) ma iPod
        shuffle i po wgraniu muzyki niesłychac nic w słuchawkach sprawdzałem i na
        orginalnych i na swoich nic nawet niesłychac jak sie włącza (czasami szumi <lol2>)
        Co jest wgrane oczywiscie Itiunes jest i normalnie wgrywane wykrywa wszytko
        bateria naladowana. Błagam tylko nie na gwarancje kupiony w USA prosze o odpowiedź
        • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 27.09.06, 21:46
          podlacz do itunes 7 i zrob reset/restore - taka opcja powinna sie pojawic w glownym oknie po kliknieciu
          na ipoda w menu po lewej. daj znac jak nie pomoze
          • pawelzarnotal Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.09.06, 17:00
            na ipodzie nie wyswietlaja sie okladki albumow. opcja "display album artwork on
            your ipod" jest w itunes(wer 7,0) zaznaczona. i w itunes, w liscie utworow na
            ipodzie wyswietlaja sie okladki.
            niby nic, ale irytuje.

jakies pomysly co z tym zrobic?

dzieki
            • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.09.06, 23:00
              jaki system, jaka wersja iTunes?
              • pawelzarnotal Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.09.06, 04:11
                winxp i itunes 7.0.przed zainstalowaniem ipoda mialem starszego itunesa, ale
                ipod domagal sie wersji 7 wiec zmienilem.pzdr
                • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.09.06, 09:18
                  pawelzarnotal napisał:

> winxp i itunes 7.0.przed zainstalowaniem ipoda mialem starszego itunesa, ale
                  > ipod domagal sie wersji 7 wiec zmienilem.pzdr

No więc tak: sprawdż, czy masz zainstalowane iTunes 7 czy wersję z poprawkami 7.0.1
                  Po drugie, spróbuj odznaczyć opcję umieszczania okładek i kliknij apply
                  Następnie zaznacz ją ponownie i kliknij Apply, powinny się skopiować na iPoda
                  Sprawdż też, czy masz wystarczająco dużo wolnego miejsca, a iPodzie - u mnie okładki zajmują 28MB
                  • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.09.06, 09:19
                    a jeszcze powiedz, jakiego masz iPoda?
                    • pawelzarnotal Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.09.06, 11:19
                      30gb video w kolorze czarnym. ma tydzien, zakupilem go w stanach, w sklepie apple.
                      to z odchaczeniem tej opcji - to byla pierwsza rzecz jaka zrobilem. itunes ver
                      7.0.1.8, miejsca mam jeszcze mnóstwo.
                      jeszcze jeden detal: jedna piosenka sciagnela mi sie z okladka i ona jedyna sie
                      wyswietlala na ipodzie(nie kupilem jej z itunes, emusic etc) ale po probie z
                      opcja pokazywania okladek juz sie nie pokazuje.
                      • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.09.06, 13:08
                        dżizas, nie mam pomysłu w takim razie. robiłeś miękki reset, albo próbowałeś zrobic restore iPodowi?
                      • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.09.06, 13:09
                        a jescze czy masz opcję "enable disc use" zaznaczoną?
                        • pawelzarnotal Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.09.06, 13:55
                          tak, ta opcja jest wlaczona, wogole musialem ze 3 razy zrestorowac ipoda zanim
                          zaczal go win i itunes normalnie czytac. winamp z nakladka do teraz go nie
                          czyta, ale nie martwi mnie to ani troche. nie mow tylko zeby jeszcze raz go
                          sformatowac
                          • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.09.06, 15:01
                            nie mam już w takim razie pomysłu. może napisz na forum apple.
                            www.apple.com/supprt
        • ajakdwalin Re: spec od ipodow czeka na listy :) 01.10.06, 16:38
          mam problem, zainstalowałem sobie ostatnio softa 1.2, i od tego czasu dzieją mi sie dziwne rzeczy czyli znika mi video zgrane na ipoda, moge je przesłuchac tylko jako audio. juz pare razy wgrywałem wszystko od poczatku ale cały czas sie to powtarza. Np. wczoraj na wieczorku ze znajomymi ogladalismy teledyski na moim ipodzie, gdzi podłaczyłem go dzis do itunes wszytsko znikło, można tylko przesłuchac ( ale jeśli je zgram na dysk np. share podem to zgrywa mi sie jako mp4 ). irytuje mnie ten problem i prosiłbym o jakąś rade :D z góry dzieki
    • oliviaa4 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 07.10.06, 12:30
      Odtwarzacz ten mam od niedawna...
      Wczoraj nagrałam na niego nowe piosenki, ale on wcale nie chce mi ich
      odtwarzacz. Dzisiajgo troche zamoczyłam, to znaczy był trochę mokry w miejscu
      gdzie się go włańcza i wyłańcza.
      Kiedy go włończe i nacisne na "play" świeci się tylko zielone światełko i
      wcale nie chce sie wyłączyć...
      Co mam robić?
      Pomórzcie...!!

Kiedy chce zatwiedzić liste odtwarzania w programie gtkpod pojawia mi się taki
      komunikat:

You did not import the existing iTunesDB. This is most likely incorrect and will
      result in the loss of the existing database.

Press 'OK' if you want to proceed anyhow or 'Cancel' to abort. If you cancel,
      you can import the existing database before calling this function again.
    • sezamek81 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 11.10.06, 12:48
      Witam.
      Chcialbym sie dowiedziec czy istnijee jakis serwis w Polsce ktory jest w stanie
      zminic baterie w i-podzie 20g 4g?Jesli tak to prosze o jakis namiar.Pozdrawiam:)
    • martynazar Re: spec od ipodow czeka na listy :) 13.10.06, 11:49
      Drogi specu mam następujący problem:
      mam ipoda photo 30GB prawie poltora roku i nie mialam z nim wczesniej żadnych
      problemow. Jakiś miesiąc temu ani w iTunes ani w Ephpod ani w iPodzie nie
      wyswietlała mi sie część utworów znajdujących się w iPodzie. Odinstalowałam i
      zainstalowalam software z 2 razy i wszystko wróciło do normy. Wczoraj problem
      się powtórzył tyle, że zniknęły wszystkie utwory, zrobiłam to co ostatnio, ale
      nic nie pomogło. W programie Ephpod wybrałam "Probe iPod for lost music" i
      część sie znowu pojawiła ale tylko 1580 piosenek, a miałam ponad 6000. Wiem że
      na pewno ich nie wykasowalam bo w iTunes pojawia się dalej taka sama ilość
      zajętego i wolnego miejsca na iPodzie jak przed zniknięciem piosenek. Proszę o
      rade co mam zrobić, z góry dziękuję
      • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 13.11.06, 20:12
        zrób restore i wywal tego epho cos tam. iPod bedzie najlepiej dzialal z oryginalnym softem i z iTunes.
        utrudniasz sobie życie
    • zajacpoziomka usuwanie albumów i piosenek w Ipod mini 13.10.06, 19:56
      jak usuwać usuwać albumy i piosenki z pamięci Ipoda mini?? Robi się to z
      poziomu Ipoda, czy przez iTunes. Bardzo prosze o pomoc.

z góry dzięki - zajac
      • michal_ludwik Re: usuwanie albumów i piosenek w Ipod mini 13.11.06, 20:10
        przez iTunes. z poziomu iPoda się nie da, co zresztą jest logiczne
    • evilkitty Re: spec od ipodow czeka na listy :) 13.11.06, 16:15
      Witam, witam. wiem że wiele było już takich otóż postów, ale musze napisać
      osobno swoją historie bo nigdy nic nie wiadomo.
      mianowicie zaczeło się w piątek. wyładował się do końca. spoko, ok. podłączyłam
      go do ładowarki z kontaktu. ładował się cały piątek i sobote wieczorem
      odłączyłam, wszystko cacy, działał. biorę go wieczorem w niedzielę do ręki i
      co? i nic. dosłownie nic. nie działa, nie włącza się, tak jakby nie miał nic w
      środku. a nie upadł mi, ani nic. podłączyłam go do komputera- też nic. co ja
      mam teraz zrobić? czy konieczna będzie pomoc serwisu? tak bardzo nie chcę go
      wysyłać do naprawy. nie ma innego sposobu? eh.

czekam na pomoc^^.
    • rafalkam2b Re: spec od ipodow czeka na listy :) 18.11.06, 18:33
      Mam problem z moim ipodem 30Gb - kupiłem go z założonym hasłem i nie mam tego
      hasła. Przez hasło rozumiem 4 cyfrowy kod (same liczby). Czym go usunąć? Czy
      ewentualna zmiana systemu na Rockboxa pomoże i czy w ogóle da się ją
      przeprowadzić z zakodowanym iPodem?
      • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 18.11.06, 19:32
        kupiłaś iPoda z hasłem tak? od kiedy sprzedawca sprzedaje coś zabezpieczonego hasłem? żeby klient nie
        mógł skorzystać. Powiem ci jedno, ten iPod jest "gorący", jeśli wiesz o czym mówię.
        • rafalkam2b Re: spec od ipodow czeka na listy :) 18.11.06, 20:18
          Oki - ale co z tym hasłem? Czym je zdjąć?
          • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 18.11.06, 20:29
            młotkiem.
            albo pytaniem do sprzedawcy
            • rafalkam2b Re: spec od ipodow czeka na listy :) 18.11.06, 23:38
              To ciekawe - ale czekam na bardziej konstruktywne porady.
    • dominotrzy Re: spec od ipodow czeka na listy :) 20.11.06, 15:19
      witam mam problemik...nigdy nie dzialo sie cos takiego zawsze wszystko bylo
      ok..i nagle gdy teraz podlaczam ipoda i gdy itunes startuje wyskakuje
      komunikat>>Itunes cannot read the contents of the ipod .." "..use the ipod
      software updater application to restore ipod to factory settings.... no wiec
      odpalam ten Ipod Updater i on cos tam wogole nic nie robi nie chce jakby sie
      polaczyc zodtwarzaczem..co robic?
      pozdrawiam
      • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 20.11.06, 18:25
        A najnowszy iTunes 7 jest zainstalowany?

dominotrzy napisał:

> witam mam problemik...nigdy nie dzialo sie cos takiego zawsze wszystko bylo
        > ok..i nagle gdy teraz podlaczam ipoda i gdy itunes startuje wyskakuje
        > komunikat>>Itunes cannot read the contents of the ipod .." "..use the i
        > pod
        > software updater application to restore ipod to factory settings.... no wiec
        > odpalam ten Ipod Updater i on cos tam wogole nic nie robi nie chce jakby sie
        > polaczyc zodtwarzaczem..co robic?
        > pozdrawiam
    • bertnh błagam o pomoc specu:( 20.11.06, 19:23
      Witam dostałem ipoda nano 2gb czarnego byl on uzywany 2 dni gdy go dostałem
      byl prawie rozłądowany i po chwili sie rozładował i wyloczyl podlaczylem do
      kompa i nic sie nie dzieje nawet sie nie ładuje dzis kupiłem ladowarke HAMA
      sieciowa z wejsciem usb podlaczam i swieci sie pomaranoczowa lampka w
      ladowarce i nic sie nie dzieje w ipodzie nie iwem co robic prosze o pomoc Robert:(
      • michal_ludwik Re: błagam o pomoc specu:( 20.11.06, 20:21
        a ładowarka jest z nazwy przeznaczona do iPoda? bo jak nie, to sobie usmażyłeś baterię.
        Podłącz iPoda kablem do komputera (ważne jest by port USB miał normalne zasilanie 5V).
        Następnie odczekaj kilka godzin, iPod powinien się obudzić.
        Zalecane byłoby wcześniejsze zainstalowanie sterowników i iTunes.
    • waniliowe sluchawki- problem 22.11.06, 10:58
      czy sluchawki podlegaja wymianie? mam ipoda od dwoch tygodni i fakt, ze uzywam
      go intensywnie, codziennie slucham muzyki na maksa itp, ale ZAWSZE tak robilam i
      zadne sluchawki NIGDY mi sie nei rozwalily... a tutaj prawa zaczela wczoraj
      trzeszczec dosc konkretnie, nie da sie sluchac muzyki... czy sluchawki podlegaja
      wymianie? bez problemu czy beda sie bronic? mam isc do sklepu czy serwisu ipoda?
      problem taki, ze jeste mw dosc szowinistycznym kraju i boje sie, ze mi wmowia,
      ze np zle je przechowywalam (niemozliwe) i mi nie wymienia... maja obowiazk
      wymienic czy nie? nie ma zadnych uszkodzen zewnetrznych ,cackalam sie z tym
      malenstwem jak z dzieckiem...
      • michal_ludwik Re: sluchawki- problem 22.11.06, 22:02
        powinni wymienić, ale skoro tak je katujesz, to lepiej zainwestuj w jakieś porządniejsze, bo iPodowe
        słuchawki zawsze będą ci trzeszczeć. taka ich dola, choć z doświadczenia wiem, że staranne
        przechowywanie wcale nie umniejsza ich sprawności
    • karol_siliwoniuk Re: spec od ipodow czeka na listy :) 01.12.06, 19:43
      siema! mam malutki problem z moim ipodem.mam ipoda 30gb.zaczelo sie wszystko od
      tego, ze mi sie rozladaowal jak jechalem na trening.podlaczylem go i cos sie
      popsuło!ituns przestal mi odtwarzac muzyke jak podlaczalem ipoda.po lewej
      stronie zaczal sie pokazywac wykrzyknik.wiec go zresetowalem i teraz moj komp
      wogole nie widzi ipoda tzn. przez krotka chwile jest widoczny dopoki wyskakuja
      wszystkie te okienka z itunsa 'czy sciagnac nowego itunsa' jak tylko wszystko
      potwierdze albo zamkne odrazu moj ipod znika z kompa.wogole go nie widac jako
      dysk przenosny.nastepna sprawa ze jak go zresetowalem to juz nie ma folderow
      moje ulubione, ostatnio dodane jest tylko one-to-go, party shuffle i music
      wideo.muze wgralem do niego na nowo ale jak wgruwalem to polewej stronie przy
      wgrywanym kakwalku pokazywal sie taki znaczek pioruna w szrym koleczku a
      skrajnie po lewej stronie tam gdzie jest library pokazywal sie obrazek ipoda ale
      migal na czerwono.do tej pory mi sie pokazuje (przez krotka chwile jak go tylko
      podlacze i miga na czerwono a pozniej ginie)muzyke moge odtawarzac na kompie ale
      tylko z library bo z ipoda nie moge bo go nie widac!kompletnie nie wiem co
      jest?!!zresetowalem go z 2 razy juz i nic!!!zeby cos szwankowalo wczesniej ale
      on poprostu raz sie rozladowal i juz caly czas mam lipe...zeby to byl tylko
      jeden problem ale one mi sie nawarstwiaja.jezeli mozesz mi pomoc to bede bardzo
      wdzieczny bo mnie juz szlag trafia!!!!pozdrwaiam Karol
      • creetersm Re: spec od ipodow czeka na listy :) 01.12.06, 21:03
        witam ja rowniez mam problem z ipodem video 30G.przedwczoraj wlaczylam go i
        pokazal mi sie napis w 5 jezykach ze musze go zresetowac.podlaczylam do komp a
        tam w dyskach w 'moj komputer' zamiast IPOD widnieje napis dysk wymienny.poza
        tym zawsze sie wlacza itunes od razu, a tym razem zero reakcji (?).wiec jak juz
        uruchomilam itunes (recznie) i komp zauwazyl ipoda to jest tylko 'summary' i
        tam napis ze moj ipod seems to be corrupted i ze jedyne co, to moge go
        zresetowac... :/ wiec tak tez robie i.. nic-zawiesza sie ipod. wiec wyjmuje
        kabel usb na sile i jeszcze raz to samo i tak w kolko!w ipodzie nie ma
        absolutnie nic ale w ustawieniach, tam gdzie informacje pokazuje ze mam 7G
        zajete!!!jak to mozliwe!!!!wiec wywalilam itunes i caly software do niego i
        zainstalowalam wszystko od poczatku.i teraz jest jeszcze gorzej.. komp w ogole
        go nie widzi!!!!aaaa!!! prosze o pomoc? wydawalo mi sie ze to rzecz niezlej
        jakosci a to jest jakas lipna BEZNADZIEJA! czy mam zaczac myslec o wymianie?
        czy uda sie jeszcze cos z nim zrobic? dodam jeszcze ze ipod po wlaczeniu dziala
        normalnie gry itd budzik itp.jest dokladnie tak jak bylo na poczatku, tylko
        pokazuje ze 7G zajete... bardzo prosze o jakiekolwiek wyjasnienie!dziekuje!
    • tanjinsan Re: spec od ipodow czeka na listy :) 11.12.06, 06:59
      Witam Doradź mi co mam zrobić
      Kupiłem iPOD Apple 30 GB w zestawie były słuchawki oraz kabel USB. Po
      podłączeniu do laptopa na ekranie iPODa pojawił się napis NIE ODŁĄCZAJ
      oczywiście laptop wykrył inny sprzęt pokazując mi 3 foldery do jednego z nich
      MUZYKA wczytałem pare utworów MP3 z myślą że tak będę mógł słuchać tego z iPODA
      po odłączeniu ZERO nic nie ma szykałem wszędzie i tak jakby iPOD tego nie
      widział co mu zapodałem
      PORADŹ mi jak wgrać muzykę albo cokolwiek . Słyszałem coś o iTUNES jakis program
      do tego czytałem troche na forum ale ludzie twierdzą że blokuje on komputery
      \co robić???
      • mameluch Re: spec od ipodow czeka na listy :) 11.12.06, 16:46
        :D
        idź na całość! spróbuj jednak z tym szatańskim programem!;)
    • nogmot Re: spec od ipodow czeka na listy :) 11.12.06, 10:58
      Hej,
      Speeecuu!! pomoz. Windows widzi ipoda a itunes nie. mam zainstalowaną 7 edycję
      itunsa. zainstalowalem ipod updater, ale przy odpalaniu programu[juz
      zainstalowanego] wyskakuje błąd.
      Tom
    • kacha1003 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 19.12.06, 16:33
      Kupiłam własnie ipoda nano i mam problem z muzyką. Automatycznie, samo z siebie
      zgrała mi się jakaś muzyka-nie wiem jak ją usunąć. Druga rzecz to czy moge
      zgrywać na niego mp3 ściągnięte z emula? Jeżeli moge tylko z itunes to jak to
      sie robi i jak się za to płaci bo jestem kompletnie zgubiona. kasia m.
      • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 19.12.06, 20:22
        >Jeżeli moge tylko z itunes to jak to
        > sie robi i jak się za to płaci bo jestem kompletnie zgubiona.

Dla piratów muzyki jest specjalna taryfa, czyli 6zł za piosenkę. A tak w ogóle to kupowanie iPoda za
        800 zł i żydzenie na płytę za 40 to ciężka głupota

> samo z siebie zgrała mi się jakaś muzyka

iPod jeszcze nie ma mózgu i sam o niczym nie potrafi zdecydować. Najwyraźniej ktoś mu pomógł w
        podjęciu decyzji.
    • darokrol Re: spec od ipodow czeka na listy :) 19.12.06, 19:29
      Mam problem z iPodem 5 generacji 30GB, zaczeło się od tego że wrzuciłem kiedyś
      na niego jakis folder z piosenkami, ale nie przez iTunes więc nie działały,
      potem zaczołem wrzucać przez iTunes i wtedy wyskoczył jakiś komunikat i jak sie
      okazało znikły wszystki pliki mp3, wszystkie filmy i zdjęcia i od tamtego czasu
      nie można nic wrzucić przez iTunes

prosze o pomoc :)

z góry dzięki :)
    • darokrol Re: spec od ipodow czeka na listy :) 19.12.06, 19:43
      Mam problem z iPodem 5 generacji 30GB, zaczeło się od tego że wrzuciłem kiedyś
      na niego jakis folder z piosenkami, ale nie przez iTunes więc nie działały,
      potem zaczołem wrzucać przez iTunes i wtedy wyskoczył jakiś komunikat i jak sie
      okazało znikły wszystki pliki mp3, wszystkie filmy i zdjęcia i od tamtego czasu
      nie można nic wrzucić przez iTunes

jeszcze gorsze jest to że jak podłącze go do komputera i włączy się iTunes to po
      paru sekundach rozłącza mi się iPod i nawet go komputer nie wykrywa ;(

prosze o pomoc :)

z góry dzięki :)
    • punk-cik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.12.06, 22:49
      po zainstalowaniu oprogramowania z iPoda nano 30 Gb wszystko z iTunes było w
      porządku jednak po paru chwilach zamiast liter pojawiły mi sie kratki. po
      parokrotnym odinstalowaniu i zainstalowaniu problem sie powtarza, co zrobić?
      • bert862 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 03.03.07, 19:11
        Witam! Mam taki problem: iPod nie uruchamia się w ogóle. Po podłączeniu do usb
        iTunes nie wykrywa iPoda wyświetla się ikonka folderu z wykrzyknikiem a
        następnie ikonka iPoda ze smutną buzią i wykrzyknikiem?
        Co mogło się zepsuć proszę o pomoc.
        Jeżeli jest ktoś z Katowic mogę przyjść z iPodem i zapłacić za naprawę jeżeli
        warto oczywiście.
        Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka