Dodaj do ulubionych

spec od ipodow czeka na listy :)

• koproskaa Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.05.07, 18:14
      Od samego początku mam problemy z moim iPodem ale się przyzwyczaiłam. Nie długo
      sama założę stronę z poradami, bo mój sprzęt przechodził już chyba wszystkie
      iPodowe choroby. Teraz jednak nie potrafię sobie z nim poradzić. Pokazuje się
      oczywiście dobrze znana smutna minka z linkiem u dołu, ale nie ma mowy o
      podłączaniu i restartowaniu iPoda, ponieważ sprzęt nie jest wykrywany przez
      komputer. Jak podłącza się USB to wyskakuje ikona baterii ale nie ruchomej, taka
      jedna wielka bateria. odłączyłam baterie, odłączyłam dysk ale ani to ani to
      nic nie dało. Zastanawiam się czy mu młotkiem nie pomóc. Masz jakieś pomysły, a
      może to czas na zminę dysku który kosztuje prawie połowe tego ile zapłaciłam za
      iPoda. Pozdrawiam :)
      • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.05.07, 19:40
        nie napisałaś najważniejszego - jakiego masz iPoda i jaki system komputera.
        Polecam reklamacje u sprzedawcy.
        • koproskaa Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.05.07, 19:50
          iPod mini 4 GB... ale z tego co widzę większość iPodów psuje się tak samo :)
          z reklamacją będzie problem wiec to pomińmy.
          • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.05.07, 21:36
            koproskaa napisała:

> iPod mini 4 GB... ale z tego co widzę większość iPodów psuje się tak samo :)
            > z reklamacją będzie problem wiec to pomińmy.

psują się tak samo, bo mają takie same elementy składowe, a jednym z najbardziej wrażliwych są
            baterie i dyski. Jedne nie lubią przepięć, nieoryginalnych ładowarek, drugie nie lubią uderzeń, drgań itp.
            Dysk do iPoda nie jest taki super drogi - jakieś 100zl
            • bunieczka3 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.05.07, 12:58
              Moj problem z iPOdem polega na tym,że podczas przesylania piosenek na sprzet pokazuje sie text: The iPod cannot be synced. The file or directory is corrupted and unreadable. I jeszcze drugi komunikat to: plik lub katalog\iPod_Control\iTunes\Temp File 1 jest uszkodzony i nie nadaje sie do odczytu.Uruchom program CHKDSK. prosze o pomoc:((
              • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.05.07, 00:21
                bunieczka3 napisała:

> Moj problem z iPOdem polega na tym,że podczas przesylania piosenek na sprzet po
                > kazuje sie text: The iPod cannot be synced. The file or directory is corrupted
                > and unreadable. I jeszcze drugi komunikat to: plik lub katalog\iPod_Control\iTu
                > nes\Temp File 1 jest uszkodzony i nie nadaje sie do odczytu.Uruchom program CHK
                > DSK. prosze o pomoc:((

zrób restore z poziomu iTunes - podłącz iPoda, wejdź w główne okno i kliknij guzik restore
            • koproskaa Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.05.07, 15:29
              tak nie AŻ taki drogi, tylko ze tydzień temu kupowałam nową baterie teraz dysk,
              a tak na prawdę można za to nowy odtwarzacz kopic. dzięki za pomoc :|
              • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.05.07, 00:26
                koproskaa napisała:

> tak nie AŻ taki drogi, tylko ze tydzień temu kupowałam nową baterie teraz dysk,
                > a tak na prawdę można za to nowy odtwarzacz kopic. dzięki za pomoc :|

Nie miej pretensji, bo nie ma o co. Czy moją winą jest to, że masz wadliwy egzemplarz, którego nie
                możesz lub nie chcesz reklamować? Z reguły po zakupie ma sie 2 lata na dochodzenie roszczeń od
                sprzedawcy.
                Jeśli kupiłaś iPoda z drugiej ręki to też nie możesz mieć pretensji z wiadomych przyczyn.
                Nie ma bowiem napraw za darmo, zawsze trzeba wydać pieniądze.
                Ponadto wadą może być obarczona płyta główna (np. ze względu na mikro-uszkodzenia lub działanie
                polem magnetycznym), więc rozwiązaniem może być wycieczka do serwisu.
                • bunieczka3 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.05.07, 15:25
                  zrób restore z poziomu iTunes - podłącz iPoda, wejdź w główne okno i kliknij guzik restore. A mogłabym prosic jasniej, bo za tępa jestem :(( latam wszedzie po tych okienkach i nigdzie nie widze restore... ajj
                  • radas86 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 02.06.07, 10:19
                    mam problem z ipod shuffle g2 srebrny chodzi o to ze kupiłem ipod na allegro
                    nie mam gwarancij i zadnej płytki ipod działał u kolegi tak jak trzeba. u
                    siebie stawiałem nawet nowy system ale nic .powiem teraz o co chodzi wiec kiedy
                    instaluje itunes to on nie widzi ipod i wyskakuje ,,nie rozpoznano urzadzenia
                    USB<<jednak kiedy odinstaluje itunes to windows rozpoznaje ipod i kiedy
                    automatycznie powinno itunes wykryc ipod to zmnienia sie na ,,nie rozpoznano
                    urzadzenia USB,,nie mam pojecia co mam zrobic u kolegi ipod działa dobrze mam
                    windowsa z serwi pack 2 bardzo mocno prosze o pomoc bo juz 2 dni nad tym
                    siedze.ze albo widzi ipod KOMPUTER ALBO WIDZI ITUNES CO TO MOZE BYC??czy to
                    jakis konflikt??
                  • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 02.06.07, 13:16
                    podłącz iPoda, w prawej części okna pojawią się ogólne informacje nt. iPoda - kiedy będzie sprawdzana
                    aktualizacja oprogramowania, wyświetlony będzie duży obrazek z wizerunkiem twojego iPoda, gdzie jest
                    pytanie czy chcesz "manage my music manually"...
                    • radas86 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 02.06.07, 14:36
                      mi zawsze po zainstalowaniu ipoda wyskakuje tylko ze urzadzenie moze działac
                      szybciej jeszcze nigdy nie wyskoczył obrazek mojego ipod i nigdzie nie
                      widziałem tego napisu co mowiłes ludwiku??
                      • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 02.06.07, 22:03
                        radas, nie odpowiadałem na twojego posta, lecz bunieczki.

Ale jeśli u ciebie pojawia się napis, że urządzenie moxe działać szybciej, to zapewne oznacza to, że
                        masz usb 1.1 a nie 2.0
                        Oznacza to, że prawdopodobnie jest to przyczyna twojego problemu (albo port jest zbyt wolny albo nie
                        ma wystarczajacego napięcia, by dokonać transferu z ipodem)
    • slawwek iTunes nie rozpoznaje iPoda (???) 03.06.07, 00:47
      witam serdecznie

zreinstalowalem windowsa i po zainstalowaniu itunes'a widzi on mojego ipoda mini ale nie moze jakby uzyskac do niego dostepu. ani nie widzi ile pojemności, ani nie widzi rodzaju softu, ani nie da się zrestore'ować softu. masakra, nie wiem co zrobic.
      Soft mam z oryginalnego CD!

pzdr i z niecierpliwością czekam na odpowiedź

Sławek
      • michal_ludwik Re: iTunes nie rozpoznaje iPoda (???) 03.06.07, 18:18
        slawwek napisał:

> witam serdecznie
        >
        > zreinstalowalem windowsa i po zainstalowaniu itunes'a widzi on mojego ipoda min
        > i ale nie moze jakby uzyskac do niego dostepu. ani nie widzi ile pojemności, an
        > i nie widzi rodzaju softu, ani nie da się zrestore'ować softu. masakra, nie wie
        > m co zrobic.
        > Soft mam z oryginalnego CD!
        >
        > pzdr i z niecierpliwością czekam na odpowiedź
        >
        > Sławek

Sławek, jeśli masz iTunes z płyty, to prawdopodobnie występuje niezgodność softu w iPodzie z tym na
        komputerze. Zainstaluj nowe iTunes 7.2, powinno pomóc.
    • grung93 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 07.06.07, 16:47
      A
      • luki.kl Ipod nie wyłancza sie 09.06.07, 16:25
        Mam taki problem mam Ipod Video 30gb niechce sie wyłaczyc nie reaguje na
        usypianie ani nacisniecie play/pause. Dostałem ostatnio w prezencie takie
        urzadzenie: www.pocket-lint.co.uk/reviews...rm-clock.phtml
        no i własnie po tym jak podłaczyłem w nim ipoda wszystko było ok grało fajnie.
        Ale jak wyciagnołem ipoda rano patrze a bateria padnieta. Poprostu ipod wogole
        sie nie wyłancza :/ tylko pisze na nim:
        Podłaczenie FireWire nie jest wspieranie. By przesłac piosenki podłacz załaczony
        kabel USB.
        nacisnij center aby oddalic.
        Probowałem juz restore i reset nic to nie dało
        Do tej pory nie miałem zadnych problemow i byłem bardzo zadowoliony z ipoda.
        Pozdrawiam Luki
        • luki.kl Re: Ipod nie wyłancza sie 09.06.07, 16:36
          Link u gory nie działa sorki tu poprawny:
          www.pocket-lint.co.uk/reviews/review.phtml/1967/2991/ihome2go-ipod-speaker-alarm-clock.phtml
    • pdzierzanowski Re: spec od ipodow czeka na listy :) 16.06.07, 08:59
      Mam problem... Gdy podłącze ipoda do kompa itunes go "nie zauważa"(yamipod też nie). Nie wiem czemu tak się dzieje, wszystko zawsze działało. Przeinstalowałem itunes, ale to nic nie pomogło. Ipod ładuje się normalnie, nie ma problemów z kablem, bo mogę kopiować rzeczy do i z ipoda w trybie dysku. Mam zainstalowane itunes 7.0.1, ale instalowałem też 7.2 i nic nie pomogło. Każdego kto mógłby pomóc proszę o maila na adres rydzeczek@o2.pl
    • dc1977 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 18.06.07, 06:48
      Witam,
      Przymierzam się do zakupu zestawu iPod.
      Zamierzam kupić
      1. iPod video 30GB
      2. Camera conector
      3. Remote radio
      4. Standardowa stacja dokująca
      W związku z tym mam pytanie.
      a. Czy kupując powyższe elementy potrzebne będą jeszcze jakieś kable?
      b. Czy teo remote radio to jedyna szansa na radio w iPodzie? bo 200pln to na
      prawdę sporo.
      c. Czy żeby mieć możliwość zrzucania fotek bezpośrednio z aparatu (olympus UZ
      550 i Minolta A1) muszę mieć wspomniany camera conector? Czy obsługuje on
      wszystkie aparaty?

No to tyle na razie.
      Proszę o pomoc,
      Darek
      • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 18.06.07, 09:51
        a. z camera connectorem kabli nie ma, w uniwersalnej stacji dokującej również (w tym drugim
        przypadku wystarcza kabel, który jest dostarczany z iPodem).
        b. zależy od radia. Możesz kupić adapter w kształcie kasety, który podłącza się do wyjścia
        słuchawkowego. Zaletą jest nieprzerywany dźwięk. Można też podłączać iPoda bezpośrednio do
        wejścia AUX, o ile twoje radio coś takiego posiada (dlatego zależy to od modelu radia).
        c. dopóki nie sprawdzisz, czy obsługuje wszystkie aparaty to do końca nie wiadomo. Jednakże
        urządzenie byłoby bezcelowe, gdyby nie zadziałało. Ja stawiam, że zadziała, bo nigdzie nie jest
        napisane, że nie działa z "takim-to-a-takim" modelem aparatu. Możesz umówić się zawsze umówić
        ze sprzedawcą na przetestowanie sprzętu.
        • dc1977 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 18.06.07, 11:05
          Dzięki za szybką odpowiedź.
          Uszczegóławiam:
          a) czy do camera connectora są jakieś kable potrzebne?
          b) co do radia to chodziło mi raczej o słuchanie radia na iPodzie a nie iPoda na
          radio.
          Pozdrawiam,
          Darek
          • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 18.06.07, 17:46
            dc1977 napisał:

> Uszczegóławiam:
            > a) czy do camera connectora są jakieś kable potrzebne?

jedynie kabel usb, który zapewne dostajesz z aparatem. Camera connector wpina się bezpośrednio
            pod iPoda

> b) co do radia to chodziło mi raczej o słuchanie radia na iPodzie a nie iPoda n
            > a
            > radio.

ok, rozumiem. najwyraźniej stwierdziłem, że potrzebujesz słuchać iPoda w samochodzie.
            radio do iPoda nie należą do najtańszych i na allegro są najtaniej po 169-200 zł
    • shadow0 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 27.06.07, 17:06
      servisipoda napisał:

> Piszcie o problemach ze swoimi ipodami, a w miare mozliwosci bede odpisywal.
      > Znam ipody bo to mija praca :)
      Witam mam problem ponieważ chcialem na ipod-a 30 gb wgrac film. Tu pojawia sie
      moje pytanie czy jest mozliwosc jakiegos zgrania napisow z filmem aby na
      ipodzie film był z napisami ?
      • shadow0 Problem z filmami 30.06.07, 11:17
        Mam problem bo niewiem jak wgrac na iPoda film z napisami słyszałem kiedyś ze
        jest jakaś możliwość zgrania tego. Prosiłbym o w miare szybką odpowiedż
        poniewaz za pare dni wyjezdzam a azalezy mi na tym.
        • michal_ludwik Re: Problem z filmami 30.06.07, 19:56
          film sobie zgrać z dvd razem z napisami za pomocą programu Handbrake.
          • shadow0 Re: Problem z filmami 01.07.07, 22:13
            A czy jest jakis program, który zgrałby napisy z filmem w formacie divx lub
            avi ??
    • zuraw57 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 04.07.07, 21:37
      Witam. Mam poważny problem z ipodem shuffle drugiej generacji. POdłączyłem go do
      komputera lecz ten nie wykrył go. Shuffla nie ma ani w moim komputerze ani w
      itunsie. Podłączyłem go do laptopa gdzie wszystko działa. W moim komputerze
      sformatowałem ipoda do systemu fat32 bo tak doradził mi kolega. Potem na
      laptopie sformatowałem shuffla wciskająć restore. MImo wszystko ipod nie działa
      na moim komputerze. Nie wiem co mam robić...bardzo prosze o pomoc!
      • zuraw57 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 04.07.07, 21:39
        Tzn pomyliłem sie. Do systemu fat32 sformatowałem shuffla też na laptopie bo na
        moim kompie go w ogóle nie ma.
        • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 04.07.07, 21:46
          przekombinowałeś. więcej nie słuchaj kolegi tylko czytaj instrukcje obsługi oraz artykuły w pomocy na
          www.apple.com.pl/support
          Co moxesz zrobic, to odinstalować iTunes, quicktime'a, zainstalowac na nowo, zrobić iPodowi restore,
          zrób reset. Poniżej jest to opisane.
          www.apple.com/support/ipod/five_rs/
          • zuraw57 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 04.07.07, 23:31
            Ale juz odinstalowalem oprogramowanie ipoda wczesniej, zainstalowalem to i nic
            nie dało. Nie mam pojecia co robic bo próbowalem wszystkiego. najdziwniejsze
            jest to ze na laptopie działa wszystko idealnie a na moim kompie nie. Czy są
            jakies inne przyczyny tego że to nie dziala...
    • mirabelka_170 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 09.07.07, 21:29
      Witaj;)mam nadzieje ze znajdziesz troszke czasu aby mi odpisac,poniewaz bardzo
      mi na tym zalezy...Juz od ponad roku jestem posiadaczem iPoda nano 2G, na
      poczatku bylam bardzo zadowolona z jego pracy,nie moglam narzekac,bo sprawował
      sie wzorowo,do czasu..raz słuchajac go w nocy sam sie wylaczył a na drugi dzien
      nie chciał sie wlaczyc,nawet załadowac przez podlaczenie do komputera..:/
      wrzuciłam go do szafy i siedział tam jakis dluzszy okres czasu,bo nie
      wiedziałam juz co mam robic..:/dzis postanowiłam podjac kolejna probe
      uruchomienia go...podłaczyłam go do do komputera..heh komputer go nie czyta, a
      iPod nie wlancza-jedynie ciagle miga i wydaje odgłosy kliknięć..na ekraniku nic
      nie widac,nawet ladujacej sie bateri:(nie wiem co z nim mam zrobic..probowałam
      juz wszystkiego-resetowania(na co nawet nie reagował)wgrywania od nowa programu
      załaczonego na plytce,ale to wszystko nie pomaga..juz nie wiem co mam robic..:
      (myslałam nad pojsciem do serwisu ale iPoda dostałam w prezencie i został
      zakupiony za granica wiec gwarancji na niego nie mam..prosze odpisz jesli
      znajdziesz troszke czasu..:))
    • anitka2551 moj problem z ipodem ktorego mi tak brakuje:(( 09.08.07, 21:12
      mam ipoda 512mb shuffle komputer mi go niechce czytac nawet nie zapala sie
      bateria wyswietla sie tylko error ( na przemian pali sie lampka) probowalam
      zrobic reset ale nic to nie pomoglo :( czasem vista wykrywa go jako urzadzenie
      STMP 3500 .Prosze pomoż mi!! bardzo lubiłam swojego ipoda
      • michal_ludwik Re: moj problem z ipodem ktorego mi tak brakuje:( 10.08.07, 01:45
        na górze tego forum jest przyklejony wątek o śmierci iPoda shuffle.
        jest tam link do programu, którym się go ożywia
    • turczyn86 Problem z instalacją iTunes 14.08.07, 13:25
      Witam,

Nie mogę zainstalować iTunes. Gdy instalacja dobiega końca wyskakuje
      komunikat: "iTunes cannot run because some of its required files are
      missing". Dzieje się to podczas etapu instalacji
      (status): "Registering iTunes automation server". Co mam zrobić
      żebym mógł zainstalować iTunes, proszę pomocy!
    • adus7557 problem z baterią w ipodzie nano 2gb 17.08.07, 02:49
      Dobra próbuje tutaj :D

Mam problem z baterią w moim ipodzie...otóż mój ipod działa normalnie tylko
      ikona baterii wskazuje zawsze na to że jest pusta :( Nie przeszkadzało mi to
      wcześniej ale wgralam sobie rockboxa który się niestety nie chce do konca
      właczyć bo wyskakuje komunikat ze "battery is empty!!! shutting down..."
      podłączam pod ładowarkę jest to samo.... czy da się coś z tym zrobić???
      • michal_ludwik Re: problem z baterią w ipodzie nano 2gb 17.08.07, 17:35
        wywal rockboxa robiąc Restore z poziomu iTunes.
    • koralikc Re: spec od ipodow czeka na listy :) 20.08.07, 12:26
      Witam,
      mam problem z ipodem nano 8g, zakupilam go przez allegro,i zostalam
      oszukana poniewaz mial byc nowy a niestety jest zniszczony,poza tym
      nie dziala wszystko jak nalezy, nie widzi go komputer, co mam zrobic?
      jest to Idod nano ale na rynek amerykaski,ma wiekszy wyswietlacz i
      funkcje wideo. Przez to ze nie widzi go komputer to jest
      bezuzyteczny nie moge na niego nic wgrac,czy mam go sformatowac?
      jesli tak to jak to zrobic?
      mam normalny komputer pracujacy na windowsie,moze w tym jest problem?
      czy jest gdzies moze jakis serwis gdzie moglabym go oddac?
      • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 20.08.07, 13:05
        nie ma czegoś takiego jak iPod na rynek amerykański. Kupiłaś zwykłą
        podróbę jakich pełno na allegro.
        Sprawdź na amerykańskiej stronie www.apple.com/ipodnano jak on
        wygląda najpierw zanim wydasz bez sensu swoje pieniądze.
    • fragola.1 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 24.08.07, 21:32
      wlasnie kupilam iPoda 30GB,zainstalowalam iTunes,przenioslam do tego
      programu wszytskie utwory z LimeWire i nie mam pojecia jak przegrac
      to na iPoda...komputer w ogole nie reaguje na podlaczanie iPoda,nie
      widzi go,nic sie nie wyswietla-probowlaam kilkakrotnie:(
      pooomocy..prezczytalam instrukcje na stronie apple kilka razy ale to
      nie rozwiazuje mojego problemu:( z gory dzieki za odpowiedz
    • polishalien Zepsudy nano 4GB 26.08.07, 11:37
      Ipod nano 4 GB kupiony 14 miesięcy temu w UK. Nagle przestał działać, tz został
      normalnie wyłączony, a następnego dnia już się nie dał włączyć. Po podłączeniu
      do ładowarki sieciowej, komputera czy stacji dokującej zero reakcji. Ekran dalej
      czarny. Kilka razy bateria była wyładowana do zera.
      • luki.kl Ipod 30gb usypianie nie dziala 29.08.07, 22:23
        mam ipoda 30gb nie dzial mi usypianie :( nie iwm co robic ipod jak naładuje
        chodzi normalnie ale nie che sie wylaczyc nie reaguje na usypianie.
        pomozcie bo nie wime co z tym zrobic :(
        • michal_ludwik Re: Ipod 30gb usypianie nie dziala 29.08.07, 22:39
          ale co konkretnie się dzieje, że nie reaguje? wciskasz pauzę i co?
          z reguły może pomóc miękki reset - menu plus środkowy przez 6 sekund
    • lillka7 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 31.08.07, 15:27
      mam iPod mini 4gb
      gdy chcialam posluchac na nim muzyki po kilku sekundach pojawiala
      sie wiadomosc, ze bateria jest pusta chociaz zostal naladowany.
      podlaczylam go do ladowarki i gdy bateria byla juz pelna pojawial
      sie ten sam komunikat.

nie wiem co mam robic prosze o pomoc!
      • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 01.09.07, 00:48
        reset nie pomaga?
        • tomaszek1992 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 06.09.07, 20:45
          PROBLEM Z FILMAMI...
          Witam. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Ipod'a 80gb 5G.
          Chciałbym powgrywać trochę filmów jednak mam z tym problem. Otóż
          wykupiłem usługę Quicktime Pro, przerobiłem film na format
          odtwarzany przez Ipod'a(M4V). No i w czym problem:film udaje się
          wrzucić na odtwarzacz, niby wszystko fajnie, jednak, gdy odpalam
          film to zamiast filmu cały czas białe tło leci. Co mam zrobić?Czy
          zastosować inny formaT(H.264)? Czy może coś z moim Ipod'em jest nie
          w porządku?Proszę o pomoc.
    • magda452 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 01.09.07, 02:55
      mam problem ... mam na kompie muzyke "poukladana" w swoje foldery
      ale keidy dodaje foldery do itunsa utwory ukladaja sie alfabetycznie
      i w ten sposob wszytsko mam pomieszane a bez sensu zebym znowu na
      itunsie je segregowala jak mam o zrobic zeby przeniesc cale foldery
      do itunsa

• dominotrzy Re: spec od ipodow czeka na listy :) 07.09.07, 20:16
      witam
      niesty padl mi dysk w Ipodzie 4 generacji 20gb..czy ktos wie czy ten
      dysk z aukcji bedzie pasowal do tego modelu? bo nie moge dostac
      odpowiedzi od sprzedajacego!
      allegro.pl/item239137222_20_gb_hdd_ipod_toshiba_inne_ostatnie_sztuk.html

pozdrawiam dziekuje
    • akfamaryna Re: spec od ipodow czeka na listy :) 11.09.07, 14:43
      Ipoda kupiłam jakis miesiąc temu wszystko było ok.. a dzis w szkole nagle jak
      chciałam włączyć muzyke to nacisłam na srodkową różową kulke. I coś nagle sie
      zacieło, nic sie nie da zrobic, w ogole nie reaguje nie da sie wylaczyc ani
      przełączyć, nie mam pojecia cos sie stało, Czy mogłby mi pan cos na ten temat
      napisac ??
    • kajcia507 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.09.07, 20:55
      Witam, bardzo proszę kogokolwiek o poradę. Mam i Pod-a shuffle 1g drugiej
      generacji. Moj problem polega na tym ze komputer niby wykrywa sprzet ale nie
      moge nic zrobic ani wgrac piosenek a tym bardziej go sformatowac:( nie wiem co
      robic, probowalam juz chyba wszytskiego ale nic nie pomaga, prosze o jakas rade,
      czy odpowiedz. Bardzo mi zalezy poniewaz przywizlam go sobie z norwegii i ciezko
      bedzie o reklamacje.
      • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.09.07, 09:09
        iTunes zainstalowane?
        Jak próbowałaś zgrywać piosenki? Musisz napisać więcej szczegółów co
        robiłaś do tej pory, żebyś nie dostała odpowiedzi "zrób reset"
    • mielek1 odzyskanie danych... 03.10.07, 23:11
      Po sformatowaniu dysku na moim komputerze, po raz pierwszy od
      zainstalowania systemu i itunes na nowo, próbowałem podpiąć do niego
      ipoda video 60GB. System poinformował mnie, że jest nowa
      aktualizacja i zapytał czy chcę ją zainstalować. Zaakceptowałem
      wybierając 'pobierz i zainstaluj'. Po chwili zorientowałem się, że
      dysk iPoda tak jakby nie mógł zaskoczyć - słyszałem rozkręcanie się
      dysku i wygaszanie - jakby sam się co chwila restartował. Po kilku
      minutach tych prób uruchomienia się odpiąłem go od USB. Ale to nic
      nie zmieniło - zachowuje się identycznie. Nie mogę tego wyłączyć.
      Boli mnie serce jak słyszę, że się tak męczy :)
      Twardy restart też nic nie daje - po restarcie zachowuje się
      identycznie.
      Po podpięciu go do komputera przy tym włączaniu i wyłączaniu komp.
      go nie widzi. Jak włączyłem tryb dysku, to komp. go zobaczył, ale
      żądał sformatowania dysku. Przyznaję, że wolałbym go przed tym
      uchronić - mam tam dość dużo danych, których - jeśli się da -
      wolałbym nie usuwać.
      Jedyny sposób jaki znalazłem, żeby wstrzymać to włączanie i
      wyłączanie, to przełączenie go w tryb diagnostyczny lub tryb dysku.
      Łudzę się, że może padnie bateria i jak ją naładuję, to zadziała.
      Mistrzu! Pomóż!
    • bajorq Re: spec od ipodow czeka na listy :) 05.10.07, 19:52
      Po podłączeniu kabla AV do TV i iPoda classic 80gb nie mogę zmienić w
      ustawieniach wideo SYGNAŁU TV na włączony, dlaczego???
    • piec-huta Re: spec od ipodow czeka na listy :) 06.10.07, 09:19
      Mój problem przedstawia się następująco: mój iPod (photo 60GB) nie widzi
      jakichkolwiek piosenek, natomiast pozostałe dane (pliki tekstowe, zdjęcia) są
      dostępne. iTunes zgłasza problem i sugeruje powrócić do "fabrycznych ustawień"
      co jest równoznaczne z wyczyszczeniem dysku (chciałbym tego uniknąć gdyż ostatni
      backup robiłem rok temu). Wczoraj jeszcze załadowałem parę płyt, tak że wolne
      miejsce na dysku skurczyło się do ok. 400MB (chciałem zrobić nowy backup gdy
      będę miał zapełniony dysk). Jeszcze jedna uwaga (może istotna) wczoraj w iTunes
      kilka płyt koncertowych ustawiłem w opcjach jako grane bez przerw. Po czym
      odłączyłem iPoda i okazało się, że już nie widzi utworów.
    • piokwiat Re: spec od ipodow czeka na listy :) 16.10.07, 20:48
      Mam problem!!
      Mam na iPodzie jakas muzyke. Chce grac nowa, ale gdy podlaczam iPoda do kompa i
      odpalam iTunes i synchronizuje go to kasuje mi sie cala muzyka, ktora mialem na
      iPodzie i zapisuje tylko to co mialem na iTunes!! Jak zrobic zeby zostalo mi to
      co mam na iPodzie i dodalo sie tylko to co mam w iTunes?? pomocy!
      • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 23.10.07, 07:54
        synchronizuj ipoda z tym samym itunes, i nie wywalaj z niego muzyki.
        po drugie wlacz sobie w itunes opcje Reczne zarzadzanie muzyka
    • rozykm Re: spec od ipodow czeka na listy :) 22.10.07, 21:14
      witam, ipod zastrzymał sie. Pozostała podświetlona playlista,ikonka
      play,poziom naładowania baterii,ale niestety nie reaguje na nic.
      Nie reaguje po włączeniu do ładowarki ani po podłączeniu do kompa.
      Cóż mogło mu się stać?

Pozdr.
      • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 23.10.07, 07:52
        zrob reset - menu plus srodkowy trzymaj przez kilka sekund. powinno
        pomoc
        • misiek9333 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 01.11.07, 14:45
          Mam następujący problem:
          posiadam ipoda
          <url=http://support.euro.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=pl&cs=RC1078552&l=pl&s=pad&ServiceTag=&SystemID=PDA_MP3_DJ_2&os=WW1&osl=po&catid=&impid=>dell</url>
          i gdy podłącze go do komputera to na przemian odłącza się i przyłącza. Stało sie
          to wtedy, gdy usówałem niepotrzebne pliki i przypadkowo usunąłem folder z
          muzyką, ale nie usunąłem go całego ponieważ po chwili sie zorientowałem i
          wylączyłem usuwanie. Czy jest możliwość naprawy? bardzo prosze o pomoc.
          • misiek9333 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 01.11.07, 14:57
            przpraszam terasz podaje poprawny link:
            support.euro.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=pl&cs=RC1078552&l=pl&s=pad&ServiceTag=&SystemID=PDA_MP3_DJ_2&os=WW1&osl=po&catid=&impid=
            • michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 04.11.07, 11:50
              misiek9333, poiadane przez ciebie urządzenie to nie jest iPod, tylko
              inny odtwarzacz mp3
              • misiek9333 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 04.11.07, 19:32
                No to szkoda;( Mam ten problem już tyle czasu... A wiecie może gdzie moge szukać
                pomcy?
    • pawik69 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 10.11.07, 00:06
      prosba o pomoc bo juz stalem sie bezradny...
      ipod nano 3g 8gb
      problem: po upgradzie softu do 1.0.2 (wersja na PCta) to ustrojstwo przestało
      poprawnie działać. i tunes przestał widzieć urządzenie, tak samo windowsy -
      pojawia sie i znika jako urzadzenie ubs.
      ale to pol biedy - podczas odtwarzania utworu wszystko niby jest ok, ale gdy
      tylko utwor sie konczy ipod sie resetuje i pojawia sie jabluszko i po chwili
      znowu mozna wybrac jakis utwor. dopoki nie nastapi koniec utworu ipod sie nie
      przebootuje. zanioslem toto do serisu appla i powiedziano mi, ze z powodu
      minimalnego wgniecenia na tyle obudowy apple nie uznaje reklamacji, i wo gole
      poinformowano mnie, ze stracilem wszelka gwarancje na urzadzenie!!!!
      ipod nigdy mi nie upadl, wiec jestm pewin, ze to nie jest uszkodzenie
      mechaniczne (wgniecenie ma mniej niz POL MILIMETRA glebokosci)
      czy miales juz kiedys taki przypadek?

od razu mowie - soft reset nie dziala - objawy sa dalej takie same, do menu
      serwisowego przy pomocy opisanej w faq nie moge wejsc...

z gory dziekuje za pomoc, bo urzadzonko ma 1,5 miesiaca i szkoda mi wyrzucic
      kupe kasy w bloto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka