Dodaj do ulubionych

Symfonia-jak przenieść firmy

25.05.06, 18:00
Jak można przenieść firmy w programie Symfonia z jedego komputera na inny,
żeby nie trzeba było tworzyć wszystkiego od nowa?
Obserwuj wątek
    • Gość: p2p Re: Symfonia-jak przenieść firmy IP: *.acn.waw.pl 25.05.06, 18:45
      Trzeba zainstalowac program jeszcze raz a potem podlaczyc katalog z firmami.
      • Gość: alicja Re: Symfonia-jak przenieść firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 18:49
        A czy nie da się tego zrobić przez opcję "Dołącz" z menu lub z "Firmy"?
        • Gość: p2p Re: Symfonia-jak przenieść firmy IP: *.acn.waw.pl 25.05.06, 19:53
          No wlasnie tak sie da tyle, ze sam program musi byc zainstalowany jeszcze raz
          jesli ma byc na nowym komputerze. No i oczywiscie katalog z firmami trzeba
          gdzies zgrac. Chyba, ze to jest instalacja sieciowa albo dane sa na dysku
          sieciowym. W tym wypadku trudno mi powiedziec bo nic konkretnego nie napisalas.
          • Gość: alicja Re: Symfonia-jak przenieść firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 20:01
            Dziękuję Ci bardzo za informacje.
            To jest tak, że 3 komputery korzystają z tej samej symfonii (symfonia jest na 4
            komputery), nie wiem jak to się fachowo nazywa, ale na każdym z tych komputerów
            jest dostęp do tych samych danych, tzn, to co jest na jednym (dane firm,
            wprowadzane dokumenty tych firm) komputerze jest też na pozostałych dwóch (są na
            tym samym serwerze?). Powinno się chyba dać "ściągnąć" te firmy z pozostałych
            komputerów, bo są podłączone do jednego serwera (nie wiem, czy dobrze to
            nazywam), podobno przez funkcję "dołącz", ale w jaki sposób, właśnie tego nie wiem.
            • Gość: p2p Re: Symfonia-jak przenieść firmy IP: *.acn.waw.pl 25.05.06, 20:13
              > Powinno się chyba dać "ściągnąć" te firmy z pozostałych komputerów, bo są
              > podłączone do jednego serwera (nie wiem, czy dobrze to nazywam), podobno
              > przez funkcję "dołącz", ale w jaki sposób, właśnie tego nie wiem.

Z tego co widze to dane sa na jednym komputerze, nazwijmy go X. Jesli chcesz
              zainstalowac symfonie na 4 komputerze to po instalacji wystarczy dolaczyc firmy
              wskazujac udostepniony katalog z firmami na komputerze X. Byc moze trzeba na
              tym 4 komputerze zmapowac ten udostepniony katalog jako oddzielny dysk.
              • alicja513 Re: Symfonia-jak przenieść firmy 25.05.06, 20:24
                Dziękuję Ci bardzo. Wszystko ok, tylko nie za bardzo wiem jak to jest z tym
                mapowaniem. Ale jakoś popróbuję.
          • Gość: alicja P.S. Re: Symfonia-jak przenieść firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 20:04
            Jeszcze jedno, chyba pracujemy w sieci, w każdym razie na dysku H.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka