Gość: rebraca IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.01.03, 23:31 Mam takie pytanko Poczatkujący żółtodziob w programowaniu potrzebuje jakis ksiazek o C++, co polecacie (co myślicie o "Thinking in C++") Thanks za każda odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kell Re: Literatura do programowania IP: 24.102.197.* 17.01.03, 02:02 tak:) na poczatek ciekawa rzecz do poczytania, niewatpliwa zaleta jest to, ze jest za darmo i mozna wydrukowac bez problemu. chociaz jak dla mnie to 80% to jest powtorka z C i kawalek o obiektach i programowaniu obiektowym to jeszcze zalezy od tego w jakim stopniu czujesz sie pewnie w C Link Zgłoś
Gość: rebraca Re: Literatura do programowania IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.01.03, 23:40 Gość portalu: kell napisał(a): > tak:) na poczatek ciekawa rzecz do poczytania, > niewatpliwa zaleta jest to, ze jest za darmo i mozna > wydrukowac bez problemu A czy polska wersja jest też gdzieś dostepna w necie Byłbym wdzieczny za namiary Link Zgłoś
Gość: furry Re: Literatura do programowania IP: mechatron:* / 192.168.0.* 18.01.03, 01:55 Gość portalu: rebraca napisał(a): > Gość portalu: kell napisał(a): > > > tak:) na poczatek ciekawa rzecz do poczytania, > > niewatpliwa zaleta jest to, ze jest za darmo i mozna > > wydrukowac bez problemu > A czy polska wersja jest też gdzieś dostepna w necie > Byłbym wdzieczny za namiary TiC++ po polsku cyba nie, za to po angielsku: www.mindview.net/Books/DownloadSites -języka warto się nauczyć nie tylko dlatego :) po polsku znalazłem jeszcze to: g2.atrix.pl/group.php?p=link a z ksiazek polecam 3-tomową "symfonię c++" j.grębosza fr Link Zgłoś
Gość: polokokt Re: Literatura do programowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.03, 23:48 Jesli zaczynasz od przyslowiowego "zera" to ja polecam "Symfonnia C++" Jerzego Grębosza. Jest tego trzy takie dosc ciekie tomy, ale dla mnie to najlepsza ksiazka z jaka sie spotkalem do C++ dla poczatkujacych, naprawde zakumalem o co w tym chodzi. A wczesniej tylko w Javie programowalem. No ale wiadomo, osoba osobie nie rowna innemu moze sie podobac co innego. Pozdrawiam Link Zgłoś