Gość: grzechu1m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:19 Chciałbym nauczyć się tworzyc proste programy. Prosze o porady od czego mam zacząc.. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: a.s.s. Re: Skąd można się nauczyć programowania??? IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.06, 21:22 Milej lektury: www.google.pl/search?hl=pl&q=nauczy%C4%87+si%C4%99+tworzyc+proste+programy&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl Link Zgłoś
bwv1004 Re: Skąd można się nauczyć programowania??? 07.06.06, 22:08 Zacznij od 4programmers.net Link Zgłoś
kell99 Re: Skąd można się nauczyć programowania??? 08.06.06, 04:27 Nie wiem czy ta www.amazon.com/gp/product/0131103628/sr=8-1/qid=1149733333/ref=pd_bbs_1/102-7796657-0484928?%5Fencoding=UTF8 klasyczna ksiazka jest dostepna po polsku, ale to chyba najlepszy wstep do programowania jaki znam. Ksiazka jest prosta, jezyk C jest najlepszym wprowadzeniem, piekno jego polega na prostocie (a tak na prawde jest to chyba najbardziej uniwesalny i najprzyjazniejszy dla programisty jezyk). Nie warto wg zaczynac nauke programowania od jezykow obiektowych, ciezko w nich zrozumiec w jaki sposob dziala program, w jaki sposob zarzadza sie pamiecia itd. Mozesz zaczac od javy (np darmowe Thinking in Java - darmowe po angielsku, nie wiem czy jest udostepnione polskie tlumaczenie) - helion.pl/ksiazki/thija3.htm Wg mnie unikaj roznych poradnikow na sieci;) Nie warto zaczynac nauki od zlych nawykow. Link Zgłoś
Gość: fun_net_fan Re: Skąd można się nauczyć programowania??? IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.06, 21:15 Thinking in java jest za ciężka dla początkujących. Proponuję niedrogie i moim zdaniem dobre książeczki Heliona z serii: Ćwiczenia praktyczne...": PHP, JAVA, Delphi, C++. Wszystkie podstawy zilustrowane przykładami. Najpierw ściągnij z sieci jakieś kompilatory do tych języków. Ubung macht der Maister. Link Zgłoś
Gość: Linux User Re: Skąd można się nauczyć programowania??? IP: *.mnet.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 01:26 Ja zaczynalem od tego helion.pl/ksiazki/pktp3.htm teraz to juz chyba lepiej zaczynac od pythona, np. z takiej ksiazki helion.pl/ksiazki/python.htm albo cos z sieci docs.python.org/tut/tut.html albo diveintopython.org/toc/index.html A tak poza tym, jesli jeszcze nie zdazyles, to zacznij uzywac Linuksa, dla programisty ten system jest znacznie wygodniejszy i mozna sie nauczyc przydatnych rzeczy. Link Zgłoś