Dodaj do ulubionych

Skąd można się nauczyć programowania???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:19
Chciałbym nauczyć się tworzyc proste programy. Prosze o porady od czego mam
zacząc..
Obserwuj wątek
    • Gość: a.s.s. Re: Skąd można się nauczyć programowania??? IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.06, 21:22
      Milej lektury:
      www.google.pl/search?hl=pl&q=nauczy%C4%87+si%C4%99+tworzyc+proste+programy&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl
    • bwv1004 Re: Skąd można się nauczyć programowania??? 07.06.06, 22:08
      Zacznij od 4programmers.net
    • kell99 Re: Skąd można się nauczyć programowania??? 08.06.06, 04:27
      Nie wiem czy ta
      www.amazon.com/gp/product/0131103628/sr=8-1/qid=1149733333/ref=pd_bbs_1/102-7796657-0484928?%5Fencoding=UTF8
      klasyczna ksiazka jest dostepna po polsku, ale to chyba najlepszy wstep do
      programowania jaki znam. Ksiazka jest prosta, jezyk C jest najlepszym
      wprowadzeniem, piekno jego polega na prostocie (a tak na prawde jest to chyba
      najbardziej uniwesalny i najprzyjazniejszy dla programisty jezyk).
      Nie warto wg zaczynac nauke programowania od jezykow obiektowych, ciezko w nich
      zrozumiec w jaki sposob dziala program, w jaki sposob zarzadza sie pamiecia itd.

Mozesz zaczac od javy (np darmowe Thinking in Java - darmowe po angielsku, nie
      wiem czy jest udostepnione polskie tlumaczenie) -
      helion.pl/ksiazki/thija3.htm
      Wg mnie unikaj roznych poradnikow na sieci;) Nie warto zaczynac nauki od zlych
      nawykow.
      • Gość: fun_net_fan Re: Skąd można się nauczyć programowania??? IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.06, 21:15
        Thinking in java jest za ciężka dla początkujących. Proponuję niedrogie i moim
        zdaniem dobre książeczki Heliona z serii: Ćwiczenia praktyczne...": PHP, JAVA,
        Delphi, C++. Wszystkie podstawy zilustrowane przykładami. Najpierw ściągnij z
        sieci jakieś kompilatory do tych języków.
        Ubung macht der Maister.
    • Gość: Linux User Re: Skąd można się nauczyć programowania??? IP: *.mnet.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 01:26
      Ja zaczynalem od tego helion.pl/ksiazki/pktp3.htm teraz to juz chyba
      lepiej zaczynac od pythona, np. z takiej ksiazki
      helion.pl/ksiazki/python.htm albo cos z sieci
      docs.python.org/tut/tut.html albo diveintopython.org/toc/index.html

A tak poza tym, jesli jeszcze nie zdazyles, to zacznij uzywac Linuksa, dla
      programisty ten system jest znacznie wygodniejszy i mozna sie nauczyc
      przydatnych rzeczy.
    • tetraktis Re: s głowy np. albo s ksionżek ale nie wiem bo .. 10.06.06, 02:45

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka