Dodaj do ulubionych

Płyta Slot A obsługująca Sdramy i DDRy

IP: 62.233.173.* 26.01.03, 10:14
Stopniowo zmieniam kompa i chciałbym wymienić na razie płytę główną i procka. Wiem, że ECS robi płyty obsługujące sdramy i ddry. Jestem ciekaw kto jeszcze je robi i jak się sprawują. Wogóle chciałbym wiedzieć czy to się opłaca. B. proszę o opinie.
pozdr.
ace
Obserwuj wątek
    • Gość: zdzichu Re: Płyta Slot A obsługująca Sdramy i DDRy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 14:00
      na jednym z kompów mam płyte ECS K7S5A która obsługuje sdr i ddr zainstalowane jest sdr 256Mb133Mhz i duron 800 chodzi stabilnie tylko pod win xp lub 2000 . Ale teraz takiej płyty sie kompletnie nie opłaca kupić popierwsze amd athlon xp jest w tak smiesnej cenie ze za kilka zł wiecej masz wzrost wydajności znaczny a stosowac do niego sdramy to smiechu warte poprostu spowalniasz procesor (no chyba ze to supermarket tam wszystko sie sprzeda)
      Po drugie za 30 zł wiecej kupisz plyte ECS na Via Kt333 który obsługuje ddr i jest owiele wydajniejszy niz chip sis735(k7s5a).
      po 3 jak kupujesz nowy sprzet to musisz kupic nowy dysk z mojego doswiadzczenia wiem ze stasre dyski na nowym kompie wysypuja sie w ciągu 6 miesiecy(jako systemowe)

a slot A to juz historia teraz stosuje sie socket A
      • Gość: ace SOCKET A IP: 62.233.173.* 26.01.03, 14:50
        Gość portalu: zdzichu napisał(a):

> na jednym z kompów mam płyte ECS K7S5A która obsługuje sdr i ddr zainstalowane
        > jest sdr 256Mb133Mhz i duron 800 chodzi stabilnie tylko pod win xp lub 2000 . A
        > le teraz takiej płyty sie kompletnie nie opłaca kupić popierwsze amd athlon xp
        > jest w tak smiesnej cenie ze za kilka zł wiecej masz wzrost wydajności znaczny
        > a stosowac do niego sdramy to smiechu warte poprostu spowalniasz procesor (no c
        > hyba ze to supermarket tam wszystko sie sprzeda)
        > Po drugie za 30 zł wiecej kupisz plyte ECS na Via Kt333 który obsługuje ddr i j
        > est owiele wydajniejszy niz chip sis735(k7s5a).
        > po 3 jak kupujesz nowy sprzet to musisz kupic nowy dysk z mojego doswiadzczenia
        > wiem ze stasre dyski na nowym kompie wysypuja sie w ciągu 6 miesiecy(jako syst
        > emowe)
        >
        >
        > a slot A to juz historia teraz stosuje sie socket A

Nie wiem jak mi się napisało slot a - miałem na myśli SOCKET A. Slot a to ja mam tej chwili. Chciałem kupić durona albo athlona + płytę obsługującą oba typy pamięci. Później pamięci też bym zmienił. A co do twardziela to mam już nowego seagate'a, reszta też jest wymieniona, brakuje tylko plyty, procka i ramu
        pozdr.
        ace

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka