Gość: Marta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 19:39 Może przeoczyłam, ale chyba nie ma na forum opinii na temat wycieczki do doliny królów. Ktoś był? Widział?Warto?Jaka jest orientacyjna cena i czas trwania tej wyprawy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lucy Re: Dolina królów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 19:50 Czy z Sham el Shaik są oganizowane wycieczki do Luksoru?Jaka jest ich cena? Odpowiedz Link Zgłoś
flightins Re: Dolina królów 22.04.04, 19:58 To jest najczęściej jeden z punktów programu wycieczki do Luksoru. Polecam jest świetnie i można zobaczyć naprawde niesamowite grobowce, pomalowane tak, że nigdy byś nie przypuszczała, że to było tyle lat temu robione. Odpowiedz Link Zgłoś
ra.kr Re: Dolina królów 22.04.04, 20:37 Do doliny królów pojedziesz w czasie wycieczki do Luksoru ponieważ to jeden ze sztandarowych punktów takiej wyprawy. Co do pobytu w samej dolinie to będzie zależeć tylko i wyłącznie od Twojego przewodnika. Ja zazwyczaj spędzałem tam ok. 1,5 do 2 h w zależności od zainteresowania grupy oraz pogody tzn. temperatury powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grucha Re: Dolina królów IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.04.04, 21:16 Koniecznie! Na wycieczce do Luksoru punkt, ktory realizuja wszyscy. Cos wspanialego, choc w srodku sauna niemilosierna, ale zobaczyc trzeba. Mnie troche rozczarowal grobowiec Tutenchamona (platny dodatkowo, nie mozesz wejsc do niego w ramach normalnego biltu), ale to nie jest obowiazkowy, inne 1000 razy lepsze. Ceny ogolnego biletu juz nie pamietam, mozesz wtedy wejsc do 3 wybranych grobowcow, a Tutenchamon z tego co pamietam ok. 40-50 LE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Dolina królów IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.04.04, 08:31 w zeszłym roku bilet wstępu (w cenie 3 grobowce) kosztował 20 LE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucy Re: Dolina królów IP: *.dito.pl 23.04.04, 08:37 Ponawiam moje pytanie: czy z Sharmu są organizowane wycieczki do Luksoru?Czy tylko z Hurgady?Ile się tam jedzie?Zalezy mi na szybkim odzewie i informacji.;) Odpowiedz Link Zgłoś
ra.kr Re: Dolina królów 23.04.04, 09:09 Z SSH można się dostać do Luxoru. Kiedyś wycieczke lotniczą miał w swojej ofercie Exim. Była bardzo droga kosztowała 2 lata temu 350$ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doxy Re: Dolina królów IP: *.eimg.pl / 195.205.16.* 23.04.04, 10:09 Mozna . W marcu a wiec chyba i dzis 220 $. Rada : zobacz co jest do zobaczenia w okolicy Sharm a doline zostaw i tak tam pojedziesz jeszcze raz wiec Luxor z Hurgady ;} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucy Re: Dolina królów IP: *.dito.pl 23.04.04, 12:27 Czyli zakładasz, że będę tak zachwycona wyjazdem, że na pewno wrócę do Egiptu?;) No zobaczymy...A co w takim razie jest takiego fajnego do zobaczenia w Sharm? Mam wrażenie, że wszystko najlepsze jest bliżej Hurgady i że w Sharm to tylko nurkowanie i rafy...;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dany Re: Dolina królów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 14:22 w Luksorze byłam 6.04 2004 , między HGH a SHS kursuje prom , może to rozwiąże ci problem , o szczegółach poczytaj na forum.Jeżeli nie skorzystasz z wycieczki do Luksoru_-Karnak , Hatszepsut , Dolina Królow- to tak jakbys nie była w Egipcie!!!! powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowieczek Re: Dolina królów IP: *.gze.pl 23.04.04, 23:15 dolina krolow.... nie do ominiecia!!! sharm i hurghada to wypoczynek luksor i kair to ziedzanie kraju dzis i tysiace lat wczesniej. Jedz koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Dolina królów IP: *.smrw.lodz.pl 25.04.04, 03:05 Sharm to rafy, nurkowanie, pustynia, klasztor św.Katarzyny...ale to nie Egipt! Odpowiedz Link Zgłoś