Dodaj do ulubionych

Konta na Win. Serwer 2003 R2

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 00:07
Witam, zainstalowałem właśnie w/w oprogramowanie i wszystko jest ok,
zastanawia mnie tylko jedno czy jest tutaj możliwość stworzenia np. kilku
kont urzytkowników?
Dzięki za ewentualną pomoc i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • r_ed Re: Konta na Win. Serwer 2003 R2 08.07.06, 00:10
      Konta uzytkownikow mozna zakladac nawet na XP - tym bardziej na systemie
      serwerowym.
      • Gość: Logan Re: Konta na Win. Serwer 2003 R2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 00:11
        Na xp to wiem, ale nie wiem jak można tutaj.
        • Gość: Greg Re: Konta na Win. Serwer 2003 R2 IP: *.acn.waw.pl 08.07.06, 00:23
          RMB na Moim Komputerze, dalej Zarządzaj/Użytkownicy i grupy
          lokalne/Użytkownicy, RMB/Nowy użytkownik. Tyle o użytkownikach lokalnych,
          domenowych zakłada się na centralnym serwerze - kontrolerze domeny.
          • Gość: Logan Re: Konta na Win. Serwer 2003 R2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 09:32
            No dobrze, zrobiłem tak, wpisałem kilku urzytkowników, ale np. po wylogowaniu
            nie mam ekranu z kilkoma ikonkami tak jak w XP, gdzie każdy urzytkownik może
            wejść na swoje konto.
            • Gość: Greg Re: Konta na Win. Serwer 2003 R2 IP: *.acn.waw.pl 08.07.06, 10:32
              Bo nie będziesz miał - 2003, jak sama nazwa wskazuje, to system SERWEROWY, więc
              albo nie ma wielu cech XP, albo ma tę funkcjonalność wyłączoną. W 2003 (i XP
              podłączonym do domeny - gwoli ścisłości) wymogiem jest wyłączony ekran
              powitalny (właśnie to-to z kolorowymi ikonkami), a logujesz się poprzez
              wciśnięcie Ctrl+Alt+Del (powinienieś mieć okienko z taką informacją na ekranie)
              i wpisanie swojej nazwy użytkownika i hasła.
              PS. Po co ci ten system, jak nie umiesz się nim posługiwać? Jeśli piracki - to
              już lepiej XP... A jeśli ten trial 180dni - odpuść sobie, sam nie poradzisz
              sobie z przerobieniem go na system domowy (da się, owszem), skoro z takimi
              rzeczami jw. masz problem...
              • Gość: Logan Re: Konta na Win. Serwer 2003 R2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 11:09
                No właśnie sam się nad tym zastanawiam. Poczytałem jeszcze różne fora, i dam
                sobie spokój z tym programem. Dzięki za informację.
    • gray Re: Konta na Win. Serwer 2003 R2 08.07.06, 08:48

skoro zapłaciłeś za tak drogi system operacyjny to zapewne dostałeś instrukcję
      obsługi.
    • Gość: brenk Re: Konta na Win. Serwer 2003 R2 IP: 193.29.207.* 08.07.06, 12:02
      wciśnij uruchom w menu start i tam wpisz "control userpasswords2" i naciśnij
      enter. Tam powinno działać klasyczne zakładanie kont.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka