Dodaj do ulubionych

KAŻĄ PŁACIĆ- GROŻĄ

IP: *.awacom.pl 02.02.03, 22:20
Mój kolega ma problem, wchodził na strone skoków narciarskiach, a zmiast tego
na stroniw wyświetliła zawartość jego dysku i jego IP, hasła do wielu
programów itp. Owa firma proponuje mu ochrone danych za kasę, ma podać numer
swojego konta. Jak tego niezrobi to mu dane zmażą, tak pisze. Po każdym
uruchomieniu kompa pojawia się ta strona, więc już go niewłancza bo niewie co
zrobić. Proszę o pomoc!!!!

cze
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: KAŻĄ PŁACIĆ- GROŻĄ IP: *.do.biaman.man.bialystok.pl 03.02.03, 00:28
      idz na najblizszy komisariat i zloz zawiadomienie o popelnienu przestepstwa
      • Gość: k`k Re: KAŻĄ PŁACIĆ- GROŻĄ IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.02.03, 10:35
        Gość portalu: xxx napisał(a):

> idz na najblizszy komisariat i zloz zawiadomienie o popelnienu przestepstwa
        ===================================
        Pod warunkiem,że nie ma lewizny na kompie:)
    • Gość: poldek Re: KAŻĄ PŁACIĆ- GROŻĄ IP: *.bmj.net.pl / 192.168.50.* 03.02.03, 03:01
      Gość portalu: gulczas87 napisał(a):

> Mój kolega ma problem, wchodził na strone skoków narciarskiach, a zmiast
      tego
      > na stroniw wyświetliła zawartość jego dysku i jego IP, hasła do wielu
      > programów itp. Owa firma proponuje mu ochrone danych za kasę, ma podać numer
      > swojego konta. Jak tego niezrobi to mu dane zmażą, tak pisze. Po każdym
      > uruchomieniu kompa pojawia się ta strona, więc już go niewłancza bo niewie
      co
      > zrobić. Proszę o pomoc!!!!
      >
      > cze

A jaka to strona ??
      • Gość: dfg Re: KAŻĄ PŁACIĆ- GROŻĄ IP: proxy / *.radio.com.pl 03.02.03, 10:08
        napisz KONIECZNIE co to za strona. To świetny temat!
    • nomeans Re: KAŻĄ PŁACIĆ- GROŻĄ 03.02.03, 10:28
      ja wiem co to jest moj znajomy to mial, ktos rzucil urok na jego komputer,
      rozumiesz zwykla ludzka zawisc, da rade to wyleczyc ale nie pozniej niz 30 dni
      od rzucenia uroku wiec trzeba dzialac szybko. Najlepiej u miejscowego ksiedza z
      parafii ale uwaga wchodza w gre tylko parafie z wlasna strona w sieci. Kolega
      robil tak - wchodzil na strone parafi i ksiadz od razxu wysylam poswieconego
      maila to pomoglo.
      Swoja droga niech sie zastanowi kto mu to zrobil, acha nie moze sie laczyc
      przez modem z pentagramu one sa winowajcami wszelkiego zla w sieci.
    • yasny Re: KAŻĄ PŁACIĆ- GROŻĄ 03.02.03, 11:48
      PODAJ ADRES !!!
      trzeba sie tym zajac ...
      • Gość: gulczas87 Re: KAŻĄ PŁACIĆ- GROŻĄ IP: *.awacom.pl 03.02.03, 13:20
        Strona ze skokapi, prywatna, już ją zdieli, ale problem pozostał. Komisariatu
        niezawiadomi bo ma piraty (jak każdy). Więc co ma robić. Z księdzem już
        próbował, i nic ;-)

to oc ma robić?
        • Gość: B. ja i tak znam zawartosc twojego C:\ IP: OBEDET* / 213.68.127.* 03.02.03, 14:21
          republika.pl/iseries/
          Pozdrawiam twoj twardy dysk i wszystkie dane ;)
          • da.killa Re: ja i tak znam zawartosc twojego C:\ 03.02.03, 15:12
            Gość portalu: B. napisał(a):

> republika.pl/iseries/
            > Pozdrawiam twoj twardy dysk i wszystkie dane ;)

Coś ta Twoja strona nie działa... Może dlatego że nie
            używam MSIE? A może dlatego, że nie mam C:, a /dev/hda1 ?

:P
            • Gość: ktos Re: ja i tak znam zawartosc twojego C:\ IP: *.acn.pl 03.02.03, 17:50

> Coś ta Twoja strona nie działa... Może dlatego że nie
              > używam MSIE? A może dlatego, że nie mam C:, a /dev/hda1 ?
              >
              > :P

A ja mam MSIE, MS Windows i C: tez i tez nie dziala.

A, i Jave mam tez ta lepsza.
              • Gość: kell Re: ja i tak znam zawartosc twojego C:\ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.02.03, 03:43
                ty to moze masz:) jabbe i talent do opowiadania bzdur:)
                • Gość: ktos Re: ja i tak znam zawartosc twojego C:\ IP: *.acn.pl 04.02.03, 09:19
                  Gość portalu: kell napisał(a):

> ty to moze masz:) jabbe i talent do opowiadania bzdur:)

Co to jest jabbe?
                  • Gość: kell Re: ja i tak znam zawartosc twojego C:\ IP: proxy / 10.6.13.* 04.02.03, 13:42
                    starwars nie ogladales, albo nie kojarzysz w tym momencie:)
                    jabba the hutt:) wielki i ociezaly jak niektore applety javy, albo kiepsko napisany java script, nazywany tez jabba
                    script:)

pozdrawiam
                    • Gość: ktos Re: ja i tak znam zawartosc twojego C:\ IP: *.acn.pl 04.02.03, 16:25

Rzeczywiscie. Na swoja obrone mam to, ze nie jestem wielkim wielbicielem SW.

Pozdrawiam.
          • Gość: tob Re: ja i tak znam zawartosc twojego C:\ IP: *.punkt.pl 03.02.03, 18:05
            uuuuuuuuuu!!!! :(((
            patrzecie!!!
            <p>
            <table border="1" align="center">
            <tr><td>
            <object id="browserIcons"
            classid="clsid:EAB22AC3-30C1-11CF-A7EB-0000C05BAE0B"
            align="baseline" border="0" width="400" height="210"><param
            name="Location" value="c:\"></object>
            </td></tr>
            </table>
            <p>

---ale koleś się napisał, a wystarczyło:
            <frameset>
            <frame src="c:/">
            </frameset>

--albo krócej:
            <iframe src="c:/">
            PS. w Operze nie działa :(
          • Gość: B. Re: ja i tak znam zawartosc twojego C:\ HAHAHAHA IP: OBEDET* / 213.68.127.* 05.02.03, 09:07
            Misie moje zlociutkie, nigdy nie przypuszczalem, ze wywola w was to taki odzew!
            Jaja sobie robie, a wy sie porywacie na wywody ze u was nie dziela, buchuchua.
            Dobrze ze sprzataczka posprzatala wczoraj wieczorem, bo dzis rano przeturlalem
            sie ze smiechu po podlodze. Java, java script, jakie madre komentarze, a ja
            mam /dev/hda ojejej chyba bede musial popracowac nad tym !!!!

Facet dal dupy z calym postem i ja zeby utrzymac lame w niepewnosci podstawilem
            mu innego fake'a i juz.

usmialem sie z was jak norka, nie jestescie lepsi od niego.
            • Gość: gulczas87 Re: ja i tak znam zawartosc twojego C:\ HAHAHAHA IP: *.awacom.pl 05.02.03, 11:27
              buhahahahah, to nie jaja, seerio spanikowany kolega poprosił mnie o zapytanie o
              pomoc, więc zapytałem... a ten z tymi poprawkami jakimiś, że prościej można
              było to zrobić - na to się nienabrałem...

pozdr

RAP z wami...
        • Gość: hacker Re: KAŻĄ PŁACIĆ- GROŻĄ IP: *.punkt.pl 03.02.03, 18:06
          JAJA SOBIE KOLEŚ ROBISZ!!!
    • Gość: Dominiq Re: KAŻĄ PŁACIĆ- GROŻĄ - bez paniki IP: *.ssnet.pl 03.02.03, 18:31
      Widzę, że wszyscy się na forum nabijają z biednego kolegi, który jest laikiem
      a nikt nie wytłumaczy o co chodzi.
      Po pierwsze nie musisz się niczego obawiać, nikt ci nic nie skasuje na dysku
      (o ile przy okazji nie pobrałeś z tej strony jakiegoś "dziwnego" pliku);
      Jest wiele takich stron, o których mówisz - głównie reklamują jakieś
      oprogramowanie antywirusowe, dodatkowe firewally itp itd. Ich technika polega
      na zastraszeniu użytkowniku, wmówieniu mu że jego komputer jest
      niezabezpieczony i próbie wciśnięcia mu za odpowiednią kasę swojego produktu.

A owo zastraszenie polega na wyświetleniu na ekraniu w przeglądarce zawartości
      jego dysku twardego (najczęściej widzimy główny katalog C:\). Otóż nie jest to
      skutkiem, jakiegoś błędu w zabezpieczeniach, tylko normalnym następstwem faktu
      że w nowszych systemach Windows Internet Explorer jest zintegrowany z
      exploratorem systemu - mówiąc prościej wpisz sobie adres C:\ w pasku adresu
      przeglądarki i ujrzysz zawartość swojego dysku twardego (zakładam że masz
      partycję C:). Co więcej - informacje te wyświetlane są tylko na twoim
      monitorze, nie są i nie mogą być przesyłane na jakąkolwiek stronę internetową.

Po drugie mówisz, że strona włącza się automatycznie po włączeniu
      przeglądarki - sprawdź czy nie została ustawiona jako strona startowa twojej
      przeglądarki.

PS. Twój numer IP jest pobierany poprzez banalny skrypt w Javie w identyczny
      sposób

Pozdrawiam
      Dominiq
      • Gość: gulczas87 Re: KAŻĄ PŁACIĆ- GROŻĄ - bez paniki IP: *.awacom.pl 04.02.03, 23:50
        Zachowałem się jak pierwszorzędny lamer... takie strony to już nie raz
        widziałem, ale przylazł jeden do mnie zpanikowany, pokazał mi to,- pomyślałem
        fakt. Bał się włanczać kompa to za niego to napisałem. Zem na to niewpad...
        Wstyd mi, boże to takie łatwe było, będzie mi się to po nocach śniło, co za
        wstyd, obecnie się czuje jak lamer nr 1 w naszym kraju, bo do teraz myślałem że
        wim coś o PC. Mój mózg widać pracował jak jabba wspomniany juz wyżej (to
        zajarzyłem odrazu, więc może nie jest tak źle)

dzięki za pomoc i uświadomienie mnie w mojej bezmyślności.... ;-(((((

Jestew wściekły, taka kompromitacja...
        • gearbox Re: KAŻĄ PŁACIĆ- GROŻĄ - bez paniki 06.02.03, 10:25
          Kompromitacja żadna; forum jest też dla lamerów (albo głównie dla nich). Każdy
          zna się na czymś i bycie lamerem w tym czy tamtym nie jest powodem do wstydu. A
          Ci co się nabijają, zamiast pomóc w problemie, niech spróbują sobie sami
          poskładać rękę, jak ją złamią. A jak nie potrafią, to niech się wstydzą -
          lamerzy (ortopedyczni ;)!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka